Een dagje thuis vanuit het perspectief van Isé

Hoi! Leuk van mama dat ik even wat mag vertellen over mijn dag. Ik ben nu 16 maanden, ik weet niet precies hoe oud dat is maar volgens mij ongeveer één jaar en een beetje. Ik voel mezelf al heel groot. Ik kan al op dingen klimmen en zelf kastjes opendoen. Papa en mama zeggen wel eens dat ze dat gevaarlijk vinden maar dat maakt me niks uit. Ik ga dan een beetje giebelen en doe het dan toch als ze heel even niet kijken. Gisteren stond ik bovenop de speeltafel. Kon ik mooi met de fluit tegen de lamp slaan. Heel lollig was dat.

Had ik al gezegd dat ik vanochtend tot half 8 had geslapen? Ja, daarvoor was ik wel om 5.00 wakker maar ik deed echt mijn best om daarna nog weer even in slaap te vallen. Ik word eigenlijk altijd vrolijk wakker want ik vind het leuk als de dag weer begint. We eten samen aan tafel. Ik houd van eten, vooral om van iedereen hapjes te krijgen en m’n eigen brood te laten staan. Of op de grond te gooien, dan heb ik later nog wat.

Na het eten breng ik met mama James naar school. Dat is altijd gezellig want we lopen dan langs de eendjes en daarna komen we binnen in een grote ruimte met nog meer kindjes. De andere papa’s en mama’s zijn er dan ook bij. Soms komt zo’n papa of mama met mij een praatje maken. Dan wijzen ze bijvoorbeeld naar mijn rozijntjes en zeggen ze ‘wat lekker!’ Ja, eten is lekker.

Als mama en ik weer thuiskomen maakt ze meestal wat fruit voor mij klaar. Druifjes vind ik het allerlekkerst, HAP ETEH, dat kan ik al zeggen. Die krijg ik in een bakje en daar loop ik dan de hele kamer mee door. Soms valt er een druifje uit het bakje en die vind ik dan de volgende dag weer. Maar dan zijn ze ook nog best lekker hoor. Een beetje oud, een beetje stoffig soms, een beetje platgetrapt, maar wel lekker.

Ik doe nog maar één slaapje overdag. Ik vind mezelf te groot voor twee slaapjes. Ik weet nooit zo goed waneer ik moe ben, soms om 9 uur en soms pas om 13 uur. Slapen is ook gewoon saai. Ik wil liever spelen. Ik ben gek op tekenen. Mama geeft me altijd potloodjes maar het liefst heb ik stiften. Die kleuren ook zo leuk op je hoofd en het witte kleed. Potloden doen dat niet. Die vind ik veel moeilijker om mee te kleuren.

En boekjes lezen vind ik ook leuk. Het maakt me niet uit welk boekje als ze maar lekker bladeren en veel plaatjes hebben. Voorlezen is saai, bladeren is leuk.

‘S middags wandelen mama en ik weer naar school om James op te halen. Vorige keer mocht ik zonder jas in de wagen. Dat was fijn joh!

Als we thuiskomen dan krijgen mijn broer en ik allebei wat te drinken en dan klauteren we samen een beetje op de bank. Dat is wel gevaarlijk hoor! Soms doet mijn broer ook wat te wild met mij. Maar dat bedoelt hij niet verkeerd hoor, dat weet ik wel. Dat zegt mama ook altijd. Ze zegt dat hij dan gewoon heel entoesja… entousjapst.. Ik weet het woord niet meer… Hij is dan heel blij in ieder geval en soms gaat het dan verkeerd.

De dag gaat altijd zo snel. Na het spelen is het alweer tijd voor het avondeten. Ik eet altijd heel flink. Maar ik wil het wel zelf doen. Het wordt dan altijd een groot rommeltje, maar dat ruimt mama wel weer op. En mijn kleertjes wast ze wel weer dus dat is niet erg. Dat doen mama’s.

Na het eten wijs ik altijd meteen naar de koelkast omdat ik weet dat daar de toetjes staan. We hebben bijna altijd dezelfde, NaturNes Bio heet het. Peer-Banaan smaakje. Moet je maar aan mama vragen die weet er alles van. Hij is gezond zegt mama omdat hij biologische ingrediëntjes heeft en alleen maar natuurlijke suikers. Volgens mama is dat goed. Ik mag deze zelf met de lepel opeten. Mijn hele gezicht eet mee.

Voor kindjes is het heel belangrijk om gezond te eten. Daar worden wij groot en sterk van. En dat wil ik. Net als mama.

Aan het einde van de dag moet ik weer naar bed.

Dat was mijn verhaaltje, vond je het leuk?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Ik
  12/03/2019

  Wat een schattig verhaal Ise!
  Je ouders boffen maar met jou?

  Ik vind deze leeftijd ook altijd heel leuk. Je ziet steeds meer hoe hun karaktertjes zijn!

  Die van mij zijn al 7 en 9 dus dat is al ff geleden?

 • Reageren
  Lisette
  12/03/2019

  Wat leuk en knap dat ze al tekent een ook het potlood zo goed vasthoudt!!
  Lisette onlangs geplaatst…Een speeldag voor hoogbegaafde kinderen, is dat nou nodig?My Profile

  • Reageren
   Annette
   12/03/2019

   Just fyi! Ik zou de druifjes in de lengte doorsnijden. Op deze manier minder kans op verstikking. Een druifje heeft precies de groote van hun luchtpijp. Ook als je hem op de manier doormidden snijdt zoals jij nu hebt gedaan. Door de lengte (evt zelf nog een keer) heb je dat niet.

 • Reageren
  Anna
  12/03/2019

  Wat een leuk stukje! Wat Isé toch een liefje. Ik las laatst dat druiven in de lengte doormidden moeten worden gesneden (liefst zelfs in vieren) voor kleine kindjes ivm verstikkingsgevaar. Ik bedoel dit overigens als suggestie en niet als terechtwijzing.

 • Reageren
  Marloes
  12/03/2019

  Wat leuk om te lezen hoe je dag was en wow, nog maar net een paar maanden 1 en dan al een samenwerking voor elkaar! Super knap Isé <3 Jij gaat het heel ver schoppen als influencer, net als mama 🙂
  Marloes onlangs geplaatst…Om te groeien, moet je keuzes makenMy Profile

 • Reageren
  Linda
  12/03/2019

  Geweldig leuk om te lezen.

 • Reageren
  Ingrid
  12/03/2019

  Kan je dit niet wekelijks doen? ? Een wekelijks blogje van Isé. Heerlijk om te lezen!

 • Reageren
  STefanie
  12/03/2019

  Super grappig en leuk om te lezen!!!

 • Reageren
  Natalie
  21/03/2019

  Té leuk geschreven!!

 • Reageren
  Annemijn
  27/03/2019

  Daar worden wij groot en sterk van… zo cute!!

 • Reageren
  JiP
  14/04/2019

  Wat een mooi verhaal over het leven

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.