Een ochtend Ballorig vanuit James’ perspectief

Ik ben het, James! En ik ga jullie vertellen hoe ik gisteren beleefd heb. Ik ging namelijk voor het eerst naar Ballorig met mama.

Ik was al eens eerder met mijn oma en tante naar Ballorig geweest en dat was dikke pret. Nu ging ik dan eens met mama. Het was een gedoe hoor, want we gingen met de bus. We moesten er wel twintig minuten in zitten en dat vond ik net iets te lang.

In het begin had ik nog wel plezier met een oudere meneer naast ons. Die ging steeds verstoppertje spelen met mij en ik moest daar erg om lachen. Na een tijdje stapte hij uit en moest ik weer zelf spelen. Mama gaf me haar sleutels maar die gooide ik elke keer ver weg. Ik vond het wel grappig, mama niet geloof ik. Ze moest elke keer bukken om ze op te rapen en als de bus dan door de bocht ging stootte ze haar hoofd. Toen kreeg ik nog een cracotte van haar maar mijn buikje zat nog vol van mijn ontbijt dus die cracotte gooide ik ook weer weg. Snapt mama dat dan niet?

Toen kwamen we na twintig minuten eindelijk bij Ballorig. We waren er precies om 10 uur. Mama dacht dat het toen nog wel rustig zou zijn maar er renden meteen al allemaal kinderen naar binnen die heel veel lawaai maakten. Gelukkig hadden we een fijn tafeltje gevonden bij de dreumes- en babyspeelhoek.

Mama trok mijn schoentjes uit en die van haar. Daarna gingen we meteen naar de ballenbak. Tenminste, zo noemde mama dat. Ik snapte niet zo goed wat ik met die ballen moest dus ik deed eerst alsof het appels waren en stopte ze in mijn mond. Maar mama wilde dat niet. Ze zei dat er misschien viezigheidjes op zaten. Dus ging ik er maar gewoon mee gooien. De gele ballen vond ik het mooist. Mama zat ook in de ballenbak, die gleed elke keer een beetje uit. De andere kindjes vonden het volgens mij niet zo leuk dat mijn mama in de ballenbak zat. Die is toch ook voor kindjes? Hij was ook niet zo groot. En mama nam best wel ruimte in want ze had ook nog haar handtas bij zich.

Toen gingen we even door de zaal lopen. Ik zag een trap en daar wilde ik wel op klimmen. Wij hebben thuis geen trap dus trappen vind ik spannend. Het was alleen niet een speeltrap. Het was de trap om naar de fietsauto’s te gaan. Eigenlijk mocht ik helemaal niet op die trap. Maar dat maakt mij niks uit, ik doe het toch wel.

We gingen terug naar de dreumesspeelhoek. Er waren inmiddels veel meer speelgoedjes bij gekomen. Ook waren er nu veel andere kindjes. Die andere kindjes vond ik wel leuk. Ik ging ze aaien. Alleen die kindjes vonden dat zelf niet zo leuk. Maar ik wel. Er was een meisje met krulletjes en die krulletjes waren heel grappig. Ze gingen op en neer als ze speelde. Ik probeerde er aan eentje te trekken. Maar toen liep ze weg.

Na een tijdje had ik wel dorst. Mama en ik gingen appelsap halen en een broodje. We smikkelden samen het broodje op en we dronken sap. Oja mama had ook nog koffie. Dat drinkt ze altijd. Ik mag thuis altijd met haar lege kopje spelen en met het lepeltje op de rand pingelen maar dat mocht nu niet. Dus wilde ik weer in de ballenbak spelen. Mama ging weer mee. Ik ging ook nog van de glijbaan af die bij de ballenbak zat. Of eigenlijk ging dat een beetje per ongeluk. Ik wist niet wat het was en ik wilde erop zitten en toen gleed ik zomaar naar beneden. Eerst schrok ik een beetje maar later vond ik het wel grappig. Het was een gek gevoel in mijn buik.

Toen zag ik een fietsje staan. Die was wel te groot voor mij maar toch wilde ik erop. Mama moest mij duwen. We fietsten de hele ruimte door. Mama lette niet goed op en duwde me bijna tegen een grote meneer aan. Na een tijdje wilde er een ander meisje op mijn fiets. Dat vond ik goed. Het was hetzelfde meisje met de op en neer gaande krulletjes. Zij was wel lief.

Niet alle kindjes waren lief trouwens. Sommige oudere jongetjes vonden dat ik in de weg liep. Dan hadden ze een toren gebouwd met grote blokken en dan liep ik er per ongeluk tegenaan. Ik kon er niks aan doen, nu ik ziek ben geweest loop ik soms nog een beetje wankel.

Na ongeveer twee uurtjes was ik wel moe. Normaal ga ik rond 11.00 naar bed en nu was het al 12.00. Tijd om naar huis te gaan zei mama. Ze dronk nog snel haar kopje koffie op. Volgens mij was die koud geworden want ze trok een vies gezicht. Net toen we wilden gaan had ik nog een klein stinkje in mijn broek gedaan. Mama ging me nog snel verschonen. Want het is ook niet lekker om daarmee in de kinderwagen te zitten. Dat prikt een beetje.

In de bus viel ik in slaap. Het hobbelde zo lekker en het was heel fijn warm warm. Toen we thuis kwamen legde mama mij snel in bed. Daar sliep ik nog lekker een uurtje verder.

Ik hoop dat we binnenkort nog wel een keer gaan want ik vond het leuk! De volgende keer kan mama mij wel alleen in de ballenbak laten spelen.

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reageren
  Channa
  11/02/2016

  Hahaha, wat heerlijk zeg! Fantastisch geschreven 🙂

 • Reageren
  Dorien
  11/02/2016

  Geweldig! Leuk geschreven, volgens mij heeft James een heerlijke ochtend gehad!
  Dorien onlangs geplaatst…11 HÉLE FIJNE VOORDELEN VAN VRIJGEZEL ZIJN!My Profile

 • Reageren
  Josan
  11/02/2016

  Grinnik, ik zie het dus helemaal voor mij hoe jij perfect gestyled, full face make upje en met handtas in de ballenbak zit Sanne. James dat klinkt als een leuke ochtend 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Wat te doen met vervelende reageerders?My Profile

 • Reageren
  Tamara
  11/02/2016

  Ahhhh wat leuk geschreven! Hij heeft zich zo te horen prima vermaakt! En dat gooien herken ik. Die kleine ventjes gooien overal mee!
  Tamara onlangs geplaatst…Inknippen of uitscheuren?My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  11/02/2016

  Aaah superschattig dit! Het klinkt in elk geval of James zich vermaakt heeft. Mama ook een beetje?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Voor de papa’s: plan van aanpak voor een romantische ochtend in bedMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  11/02/2016

  Wat een geweldig geschreven artikel! Super leuk omdat zo door de ogen van James zelf te horen! Gelukkig hebben jullie beide genoten in ballorig gister!
  Myrthe onlangs geplaatst…Liebster AwardMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  11/02/2016

  Hahah leuk dit! Deze mama gaat ook altijd mee de ballenbak in hoor 😉
  Nicole onlangs geplaatst…De 11 allergaafste hotelkamers voor kinderenMy Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  11/02/2016

  Wat leuk heb je dit geschreven, Sanne! 🙂 Jammer dat kindjes nog niet veel kunnen zeggen he, je weet dan toch nooit helemaal wat er in ze om gaat. Maar zo te lezen heeft hij een fijne voormiddag gehad met mama 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Een Chuck-spaarpot als zorgenvreterMy Profile

 • Reageren
  Alie
  11/02/2016

  Superleuk geschreven Sanne!
  Heb ervan genoten 🙂

 • Reageren
  Leonie
  11/02/2016

  Haha wat leuk geschreven… Ik het ook helemaal voor me!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #6 – Week 14My Profile

 • Reageren
  Rosanne
  11/02/2016

  Haha leuk om te lezen!
  Volgens mij heeft hij een fijne ochtend gehad 🙂
  Rosanne onlangs geplaatst…Muziek met een betekenisMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  11/02/2016

  Ahhh Sanne, dit was zo vermakelijk om te lezen! Hahaha heerlijk, die zelfspot van jou ook echt.
  Carlijn onlangs geplaatst…Romantische beautycadeaus waar je iedere vrouw blij mee maaktMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  11/02/2016

  Ahhh wat leuk geschreven! Ik ben er nog nooit geweest. Wel zijn we een keer naar Monkey Town (Arnhem) geweest, soort van cheap Ballorig 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Low Carb Eiersalade en amandelmeel crackerMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  11/02/2016

  Hahaha, wat geweldig geschreven weer Sanne! “En mama nam best wel ruimte in want ze had ook nog haar handtas bij zich”. Hardop gelachen!

 • Reageren
  Mirte
  11/02/2016

  Hahaha, heerlijk geschreven!

 • Reageren
  Kelly
  11/02/2016

  Super leuk om te lezen!!! Echt heel schattig om het een soort van Door James zijn ogen te zien!
  Kelly onlangs geplaatst…Ritme of geen ritmeMy Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  11/02/2016

  Super leuk dit! 🙂 Heel origineel 🙂

 • Reageren
  amanda
  11/02/2016

  Hahaha erg leuk geschreven..en ballorig is altijd leuk voor die kinderen..xx
  amanda onlangs geplaatst…Aankondiging!!!!!!My Profile

 • Reageren
  Sandra
  11/02/2016

  Haha, ik vond het serieus echt leuk om dit te lezen! Zo te lezen heeft James het naar zijn zin gehad en mama ook. Volgende keer niet zo veel ruimte innemen in de ballenbak hè? Wel luisteren naar je zoon, haha.
  Sandra onlangs geplaatst…12x De mooiste plekken waar ik tot nu toe ben geweestMy Profile

 • Reageren
  Mandy
  11/02/2016

  Fantastisch. Leuk bedacht zeg!

 • Reageren
  Pauline
  11/02/2016

  Heerlijk geschreven! Heb enorm gelachen haha. ? Top!

 • Reageren
  Suus / Babyisthenewblack.nl
  12/02/2016

  Hahaha, zo te gek dit! Lekker ding die James. Uitermate taalkundig onderlegt ook al. 😉
  Leuk Sanne, origineel.

  Ik ben ook een keer naar iets als dit gegaan, wat een hel. Ik hou niet zo van kinderen…(zei ik dat?) en dat maakt zo’n speelparadijs echt niet veel beter. Máár, Roos vond het te gek en dan zijn alle clichés hartstikke waar “als je kind geniet…”

  Thanks voor deze lach vandaag!
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Be my Valentine…en breng cadeaus mee!My Profile

 • Reageren
  Inez
  12/02/2016

  Heerlijk artikel! Heel erg leuk geschreven!

 • Reageren
  Tessa
  14/02/2016

  Wat een leuk artikel. Fijn dat je zo lekker hebt gespeeld james. Ik hoop dat mama jou nog vaak een dag laat vertellen op haar website want ik vond het erg leuk om te lezen 🙂

 • Reageren
  Ramona
  16/02/2016

  Haha, wat super leuk geschreven! Meer van dit please!

 • Reageren
  Eline
  27/02/2016

  Super leuk artikel! Leuk geschreven!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.