Een dag uit mijn leven als moeder van twee

Het is tegen kwart voor zes ’s ochtends als mijn oudste bloedje al hoestend onze slaapkamer binnenkomt. “Ik kan niet meer slapen van het hoesten mama en ik heb ook een aft”. Omdat ik hem wil leren om toch tot een uur of kwart voor zeven te slapen of in ieder geval op zijn slaapkamer te blijven, leg ik hem weer terug nadat ik ‘m een glaasje water heb gegeven tegen de hoest en heb gerustgesteld over het zweertje in zijn mond.

Door het tafereel van net is Isé inmiddels ook wakker geworden. Ze begint papa te roepen. Mijn vriend en ik weten allebei dat het weinig zin heeft om haar langer te laten liggen, want dan gaat ze gewoon om de zoveel tijd een tandje harder roepen. Tien minuten later, nadat ze nog even bij ons in bed heeft geknuffeld, begint ons ochtendritueel. James laat ik nog heel even liggen, die is in de tussentijd toch weer in slaap gevallen. Ik douche me, trek een jurk aan, laat Isé ondertussen wat kastjes overhoop halen en voorzie ook haar daarna van een outfit. James komt in the meantime uit zijn kamer gestommeld.

Niet veel later zitten we met zijn allen aan het ontbijt en praten we nog even na over het leuke weekend dat we achter de rug hebben.

meisje met vtech piratenboot

Als ik James heb weggebracht, Iseetje met haar piratenboot aan het spelen is en ik mijn eerste kop koffie heb gezet, open ik mijn mail. Ik zie dat ik weer een leuke opdracht voor Pampers mag doen. Voor deze keer is het de vraag of ik wat wil schrijven over mijn favoriete Pampers product. Ik begin direct met typen, want ik hoef daar eigenlijk niet lang over na te denken.

Ik heb al heel lang een voorkeur voor een bepaald type luier. Isé heeft altijd al gevoelige billen gehad, en de luiers waar zij het meeste baat bij heeft zijn de Premium Protection luiers. De absorberende toplaag zorgt dat zachte ontlasting wegblijft bij haar huid en hierdoor heeft ze een stuk minder irritatie. Ook zijn de zachte en flexibele randen ideaal, zeker omdat Iseetje heel bewegelijk is. Ik ben in staat om twee minuten voor sluitingstijd nog de supermarkt in te vliegen als deze specifieke luiers op zijn. Op vakantie had ik er helaas niet genoeg bij me en ze waren daar ook niet te krijgen in het kleine winkeltje bij het appartement, toen moest er toch wat extra billencrème aan te pas komen.

Nu is het zomer is vind ik het ook heel prettig om de Pampers Premium Protection luierbroekjes te gebruiken. Die heb ik zo aan als ze staat. Ook als ze ligt trouwens. Ze zijn weer gemakkelijk uit te doen door gewoon de zijkanten los te trekken. Je hoeft niet bang te zijn dat er ontlasting uit valt, want er zit een handig plakstripje bij. Omdat ze heel gevoelige billen heeft, poets ik haar billen het liefst met zulke neutraal mogelijke doekjes, zoals de Pampers Aqua Pure babydoekjes.

Tegen tienen klap ik mijn laptop dicht, verschoon ik Iseetje en maak ik wat fruit klaar voor Isé en mij. Dit keer zijn dat druiven en een paar stukjes appel. Als ik even later tegen Isé zeg dat we nog even naar de supermarkt moeten, dan komt ze al met haar sandaaltjes aangelopen. Zo schattig.

De middag vliegt voorbij. We doen boodschappen, lunchen samen, en dan slaapt ze totdat het tijd is om haar grote broer van school te halen. Het is warm buiten en het scheelt me veel tijd dat ik haar niet meer in een jas hoef te hijsen. Buggy in en gaan. James rent ons met wijdgespreide armen tegemoet.

Sindskort is James helemaal into Memory sinds ik een setje had meegenomen op vakantie, dus spelen we dat een aantal keer die middag. Isé verstoort af en toe de boel door de kaartjes tussendoor op de grond te gooien. James en ik zuchten er van maar moeten eigenlijk ook wel een beetje lachen om haar stoute fratsen.

Als het tijd is om te koken heb ik twee hulpjes aan mijn zijde. Eentje die de aardappels in het water plonst en een ander die de schillen weggooit. Het is altijd een chaotisch uurtje tussen half 6 en half 7 als ik moet koken met mijn twee koters om me heen en mijn vriend nog niet thuis is, maar het is vaak ook heel gezellig.

Wanneer papa’s hoofd door de achterdeur verschijnt krijgt hij direct een warm welkom. Papa krijgt niet eens de tijd om zijn oortjes uit te doen en zijn tas neer te zetten, want ze vliegen hem meteen om zijn benen. Dat blijft na al die jaren nog steeds heel lief om te zien.

Na het eten staat er een baddersessie op de planning. Inmiddels zijn we zo’n geoliede machine (oke in SOMMIGE gevallen) dat de kinderen vaak met 15 minuten schoon en droog in hun pyjama zitten. We spelen nog wat op het grote bed en dan is het tijd voor Isé haar flesje en voor het avondverhaaltje voor James.

Als dat klaar is en we de slaapkamerdeuren zachtjes achter ons dichttrekken, begint onze avond. Althans, begint het opruimen. Want dat is best een hele klus als er is gegeten en het speelgoed nog niet achter slot en grendel zit 😉 Tijdens het opruimen babbelen mijn vriend en ik vaak over de kinderen. Dit keer over James zijn pasfoto’s en hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om het gat in zijn mond waar net zijn eerste tandje uit is te verbergen. Ook gaat het over Isé en de capriolen die ze de laatste tijd uithaalt.

Rond acht uur, als de vaatwasser draait, de kamer is opgeruimd en ik de laatste hand aan mijn artikel voor de volgende dag heb gelegd, is het tijd om de beentjes omhoog te doen.

Hoe ziet jouw dagritueel er uit?

*Samenwerking met Pampers

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Lisette
  19/07/2019

  Best aanpoten hè! Met kids van 12, 9 en 7 weer heel anders (Die trekken de slaapkamerdeur pas om 22.30 dicht), ik zal het ook eens delen
  Lisette onlangs geplaatst…Alweer 10 jaar getrouwd: even terugkijken op de bruiloftMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   19/07/2019

   Haha, ik ben ook zeer benieuwd naar jouw gemiddelde dag met kinderen in die leeftijd.

 • Reageren
  Manouk
  19/07/2019

  Het is nu vakantie, dus alles is wat relaxter. Maar ik zal eens een van de drukkere dagen beschrijven die ik voor de schoolvakantie heb gehad.

  07:00 de wekker gaat. Ik haal de oudste 2 kinderen uit bed en zet ze onder de douche. Soms snooze ik een beetje. Maar om 07:45 is iedereen aangekleed en wel en gaan we naar beneden. Ik maak de brood- en fruittrommel voor de oudste klaar en het ontbijt.
  08:30 ik breng mijn dochter naar de psz en daarna tijd ik door om de oudste naar school te brengen.
  08:50 ik ben weer thuis en ik geef mijn oudste borstvoeding. Daarna speelt hij wat en rond 09:30 gaat hij slapen.
  10:30 mijn oudste ophalen, want hij moet naar de logopedie!
  11:40 kleine boodschap halen bij de Jumbo
  12:00 ik help mee met overblijven
  13:00 mijn dochter ophalen van de psz
  13:15 de jongste gaat weer slapen, de middelste zit rustig op de bank. Want dutjes zijn voor baby’s en niet voor net 3-jarigen ha-ha…
  14:30/14:45 we gaan de oudste van school halen. Dan is het altijd maar de vraag of dat hij ergens gaat spelen. Anders haal ik hem rond 5u op.
  16:00/16:30 is mijn goal om te gaan koken. Dit mislukte vaak voor de vakantie haha.
  19:00 iedereen op bed leggen. Vaak komt mijn vriend dan net thuis van zijn werk dus die kan ze nog net een kus en knuffel geven.

  Dit zijn gelukkig wel een van de drukste dagen, want nu ik het zo typ is het best druk haha.. Maar ik rust wel verplicht mee als mijn jongste slaapt.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   19/07/2019

   Leuk om ook jouw dagritme te lezen Manouk!

 • Reageren
  Natasja
  19/07/2019

  Leuk om te lezen. En de pampers samenwerking er prima in gestopt 😉 Niet storend in ieder geval, haha! Ik ben benieuwd hoe het hier straks gaat met twee kindjes. In november wordt baby broertje geboren, dus ben benieuwd hoe het dan met de structuur van Isabelle gaat en sowieso hoe onze dag er uit komt te zien!
  Natasja onlangs geplaatst…BABY #2 | Vijf maanden zwangerMy Profile

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  23/07/2019

  Leuk idee, ik zal mijn dagje ook eens delen! Je hebt er je handen vol aan hè, die kids. Wel lekker dat James al naar school gaat en Isé zich goed zelf kan vermaken. Ik hoop dat dat vanaf januari hier ook zo zal gaan als de peuter op de basisschool begint.
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Brief aan die moeder op het consultatiebureauMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.