Drie lipsticks onder drie euro

Hoe dol ik ook ben op make-up, ik vind het niet altijd nodig om de hoofdprijs te betalen voor bepaalde producten. Ik ging op zoek naar fijne lipsticks voor een zacht prijsje en uiteindelijk heb ik exemplaren gevonden die nog geen drie euro kostten. Waren ze dit geld allemaal waard?

Als je het hebt over budget make-up dan kom je al gauw uit bij merken als Catrice, MUA en Essence. Deze merken gaan met de nieuwste trends mee, leveren over het algemeen prima kwaliteit en zijn dus ook nog eens hartstikke betaalbaar. Het was dan ook niet verrassend dat ik mijn zoektocht eindigde (en eerlijkheidshalve ook begon) bij Essence. Ik zag tal van mooie lipproducten met een zeer aangenaam prijskaartje.

Uiteindelijk ging ik naar huis met drie verschillende kleuren te weten, aardbeienrood, oudroze en wijnrood.

Deze glossy butter stick in Strawberry Soft (€2,59) voorziet je lippen van een mooie, dekkende kleur met een boterzachte glans. Het is een lekkere chunky stick die je uitdraait aan de onderkant. De punt is precies dik genoeg om gemakkelijk mee aan te brengen. Ik was verbaasd over de pigmentatie, want zo’n glossy stick laat toch vaak nog een beetje je eigen lipkleur doorschijnen. Bij deze is dat niet het geval. Hij is heerlijk romig en voelt daardoor heel aangenaam op de lippen.


Het natuurlijke zusje van de kleur hierboven; Sweet Frosting (€2,59). Hij geeft diezelfde mooie wetlook aan je lippen en ook deze brengt feilloos aan. Dit is dus dé perfecte nude kleur voor mij. Ietwat koel en een subtiele, oudroze uitstraling. Dit is voor mij echt een everyday toppertje.

Helaas was er ook een duidelijke ‘minste van de drie’ en dat is deze matt matt matt longlasting lipgloss (€2,29) Drama Club. Het begon al met aanbrengen; deze kleur was nauwelijks egaal op mijn lippen te krijgen. Doseren is met dit exemplaar lastig gezien het moeilijk inschatten is hoeveel product je op je lippen moet doen. Op de applicator komt in ieder geval teveel, dus je zal ‘m zelf nog een paar keer moeten afstrijken om de goede hoeveelheid te hebben. De dekking is opzich oke, maar het geheel is gewoon niet mijn ding. Deze kleur lijkt ook eerder oneffenheden te benadrukken dan dat ‘ie ze camoufleert. Als je héél goed en geduldig je lipstick kunt aanbrengen en je altijd velletjesvrije lippen hebt, dan zou je hier nog wel mee uit de voeten kunnen, maar ik kan dat overduidelijk niet.

Te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat is jouw favo kleur van de drie?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Eke
  04/07/2018

  Lipstick blijft een dingetje bij mij omdat ik vaak miskoop qua kleur, maar ik ga even het Essence-schap induiken voor de butter sticks! Thanks voor de fijne review!
  Eke onlangs geplaatst…Babyupdate: de kraamweek, drinken, slapen en Max als grote broerMy Profile

  • Reageren
   Elisabeth
   04/07/2018

   Dat herken ik ook. Als ik dan een kleur koop waarvan ik denk dat die dan wel leuk zal staan. Is het uiteindelijk toch niet de kleur die ik dacht en staat het me echt niet leuk.
   Elisabeth onlangs geplaatst…Unboxing #4: Surprisebox By birdMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  04/07/2018

  Die van Essence moet volgens mij lijken op de Sisley phyto lip twist. Die zou geweldig moeten zijn maar ik heb ze zelf (nog) niet in huis.
  Helaas zeg je niets over de houdbaarheid. Kun je alsnog even aangeven hoe lang deze van Essence blijft zitten? Dan kan ik de keuze maken of ik HEEL veel geld uit moet geven aan een Sisley of lekker voor de goedkope Essence kan gaan 🙂

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/07/2018

   Hoi Yvonne, een kop koffie overleeft deze stick wel, maar bij een broodje gaat ‘ie toch deels van je lippen af. Zo af en toe bijwerken is dus wel een must.

   • Reageren
    Yvonne
    05/07/2018

    Ok Sanne, je bent een influencer want ik heb beide kleuren vanmorgen aangeschaft haha!
    Ben nu aan het testen of het een beetje houdt op mijn lippen of dat ik toch voor de dure variant moet gaan.
    Weet je wat ik lastig vind? Het is een beetje glossy maar na afhappen (ivm risico op rode tanden bij mij écht nodig) is de gloss natuurlijk weg…Dat is toch gek eigenlijk, dat ze nog gekleurde gloss verkopen?

 • Reageren
  Liset
  04/07/2018

  De laatste is echt jammer, maar de bovenste twee komen goed uit de test. Het oudroze kleurtje is toch echt favoriet bij mij.
  Liset onlangs geplaatst…Review | See By Chloé Susie Small crossbody shoulder bagMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   04/07/2018

   Ja leuk is die he! Ik heb ‘m vandaag ook weer op.

 • Reageren
  Eline
  06/07/2018

  Helaas verkopen ze ze hier niet bij de kruidvat … gek he?!

 • Reageren
  Pytsje
  06/07/2018

  Wauw die oud roze is echt prachtig! Heb zelf een aantal van CATRICE maar die zijn net als die laatste van jou, niet normaal op te brengen. Maar die ander ga ik zeker eens shoppen

 • Reageren
  Heart Feltposters
  13/03/2021

  Thanks for sharing this information. I really like your blog post very much. You have really shared an informative and interesting blog post with people.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.