Dit zijn mijn belangrijkste blogbenodigdheden

Sinds de start van mijn blog in 2013 heb ik al heel wat fijne equipement verzameld om nog professioneler te kunnen bloggen. Wat ik allemaal gebruik en wat er nog op mijn wishlist staat lees je in dit artikel!

Nikon D3100 en Canon G7x. Voor het maken van mooie en scherpe productfoto’s is een goede camera een must. Zelf gebruik ik hier al een aantal jaren de Nikon D3100 voor. Dit is een spiegelreflexcamera die uitstekend werkt voor het fotograferen van producten vanwege de mooie scherptediepte die je ermee kunt creëren. Het is een heel eenvoudig te bedienen camera en hij is ook nog eens heel redelijk geprijsd.

Voor het opnemen van vlogs en video’s gebruik ik de Canon G7x. Dit is een camera die door heel veel vloggers wordt gebruikt. Voor mij een reden om hem ook aan te schaffen. Hij beschikt over een kantelscherm zodat je je zelf kunt zien tijdens het filmen en ook heeft ‘ie prima beeld in het donker.

Goed en snel internet. Dit is een absolute must voor het bloggen en het fatsoenlijk kunnen uploaden van video’s. Als ik ergens chagrijnig van word dan is het wel van slechtwerkend internet, haha. Het snelste internet regel ik via KPN (glasvezel). Ik heb dit sinds we vorig jaar naar onze huidige woning zijn verhuisd en ben er zeer over te spreken.

Macbook Pro en Macbook Air. Twee MacBooks? Ja twee MacBooks. Natuurlijk is dit niet noodzakelijk maar voor mij werkt het fijner om op twee verschillende laptops mijn werk uit te voeren.

Mijn Macbook Air is de laptop die ik gebruik voor het dagelijks schrijven van artikelen, mijn mail, surfen, foto’s bewerken en nou ja, voor eigenlijk alles behalve het bewerken en monteren van video’s. Voor dit laatste gebruik ik een Macbook Pro (die ik van mijn vriend pik). Deze is hier net even iets sneller voor. Mijn video’s bewerk ik overigens met iMovie.

Iphone 6s. Hier maak ik veel foto’s mee die ik gebruik voor mijn social media en blog. Daarnaast is het echt mijn go to computertje waar ik ook geregeld artikelen op schrijf of dingen op aanpas, mijn mail op beantwoord en verder gebruik ik ‘m zoals iedere smartphone gebruiker zijn mobiel gebruikt.

Verschillende statieven. Eén grote voor video’s waarbij ik het statief op 1 plek kan laten staan en een kleiner, handzaam model die ik gebruik voor het vloggen. Ik ben een ramp met statieven trouwens, ik laat ze vaak vallen waardoor er weer onderdeeltjes of schroefjes afbreken. Tot dusver heb ik er nog geen enkele heel kunnen houden.

Belichting (daglichtlampen en ringlamp). Hoewel ik deze niet heel vaak gebruik is het wel prettig om dit soort lampen achter de hand te hebben als het weer dusdanig dramatisch is dat je van gewoon daglicht geen gebruik kunt maken.

Ook handig als ik ’s avonds wil fotograferen. Sommige bloggers maken altijd gebruik van daglichtlampen, het geeft wel een mooi clean effect door het wat hardere licht. Als het even kan probeer ik echter te fotograferen met daglicht.

Wat zou ik nog willen? Een professionele Røde microfoon waardoor het geluid in mijn video’s beter is, een externe lamp voor op mijn vlogcamera waardoor ik ook ’s avonds wat beter en mooier licht heb en verder zou ik heel graag final cut pro willen, om zo een nog leukere en betere bewerking van mijn video’s te realiseren. Maar daar moet ik nog even voor sparen!

Foto header: Africa Studio via shutterstock.

*Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Femke
  24/11/2017

  Mooie producten gebruik je. Ahh ja de lampen. Absoluut nodig met dit weer. Wat dat betreft kan ik niet wachten tot het voorjaar en de momenten dat het licht goed is..
  Femke onlangs geplaatst…Black Friday – are you in?My Profile

 • Reageren
  Milou
  24/11/2017

  Nu het weer zo snel donker is (of gewoon heel de dag grijs) wil ik ook graag die lampen hebben. Maar dat is zoiets wat ik dan toch nooit voor mijzelf koop, haha. Final cut pro werkt heel fijn!
  Milou onlangs geplaatst…Mijn eerste trimester – deel 2My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  24/11/2017

  Ah wauw, je gebruikt mooie items zeg!!! Een goede lamp is in deze tijd van het jaar wel een aanrader, haha!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…The Body Shop Sparkling Body Shimmer PuffMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  24/11/2017

  Wat een duidelijk artikel!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Eindejaarsfolder TupperwareMy Profile

 • Reageren
  Sylvia - alovelyadventure
  24/11/2017

  Leuk dat je dit wilt delen! Ik wil ook heel graag de canon g7x aanschaffen. Hoor er zoveel goede verhalen over. Goede tip van de microfoon en externe lamp.. Daar heb ik eigenlijk nooit bij stilgestaan.
  Sylvia – alovelyadventure onlangs geplaatst…75 activiteiten voor je kindje op een regenachtige dag!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.