Dit wist je nog niet over koffie

Espresso_Coffee Al zo lang ik me kan herinneren drink ik koffie. Dit klinkt nu heel gek, maar toen ik een jaar of 7 was mocht ik als ik bij mijn oma was altijd een mini-kopje met veel melk en een beetje suiker. Maar niet teveel zei mijn oma altijd, want dan krijg je rood haar! Ik heb een paar leuke feitjes over koffie op een rijtje gezet.

1. Als de cafeïne uit koffie is gehaald om cafeïnevrije koffie te maken, dan gaat de cafeïne naar handelaren van frisdrank en de farmeceutische industrie.

2. De gemiddelde Amerikaanse werknemers besteedt zo’n 1.092 dollar aan koffie per jaar. Veel toch!

3. Koffie houdt de man scherp. Braziliaans onderzoek toonde aan dat jonge, mannelijke koffiedrinkers relatief beweeglijker zaad produceren dan niet-koffiedrinkers.

5. In 1932 kon Brazilië zich niet veroorloven om atleten naar de Olympische spelen in Los Angeles te sturen. Dus laadden ze hun schip vol met koffie en verkochten het onderweg om de atleten alsnog naar de Spelen te sturen.

6. In 1674 riep de Britse beweging “Women’s Petition Against Coffee” dat koffie Britse mannen verandert in “useless corpsen”. Daarom stelden ze voor om koffie onder de zestig jaar te verbieden.

7. In 1511 werd koffie verboden in Mekka. Men geloofde namelijk dat koffie het radicale denken en het rondhangen bevorderde.

8. Vrijgezel? Wist je dat veel mensen het een afknapper vinden als je op de eerste date zegt dat je geen koffie lust? Een onderzoek onder 300 vrijgezellen toonde namelijk aan dat het merendeel koffiedrinken op de eerste date het leukst vindt.

9. De eerste webcam was gericht op een koffiepot. Op deze manier konden de onderzoekers van Cambridge in de gaten houden wanneer hun koffie klaar was, zonder het bureau te verlaten.

Vonden jullie dit leuk om te lezen?

Bron: Mental Floss en Foodreporter

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  BeautyblogLaura.
  08/01/2014

  Echt interessant! x

 • Reageren
  Lynsey | Beautynerds.eu
  08/01/2014

  Wat leuk om te weten!

 • Reageren
  dresses and daisies
  08/01/2014

  Koffie is nog lekkerder als er veel melk in zit en hij ijskoud is! ^-^

 • Reageren
  Marieke
  11/01/2014

  Ik vind koffie heerlijk ruiken, maar zo smerig om te drinken! Gelukkig ben ik geen vrijgezel meer…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.