Dit speelgoed is hier een giga succes: Bla Bla Blocks van VTech

Soms is speelgoed vanaf het eerste moment een regelrecht succes. Zo ook de Bla Bla Blocks van VTech; bij beide kinderen enorm geliefd. Niet zo gek ook, want de interactieve blokken zijn uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar 2018.

Bouwen is voor iedere leeftijd leuk. De blokken liggen hier dan ook in grote getale in huis. Eerst alleen voor James en daarna ook voor Isé toen ze op een leeftijd kwam dat ze dingen goed kon vastpakken en een interesse kreeg voor stapelen.

De Bla Bla Blocks zijn bedoeld voor een leeftijd van 1,5 tot 5 jaar. De blokken zijn leuk om mee te bouwen en tegelijkertijd stimuleren ze fijne motoriek, taalontwikkeling, kleuren en creativiteit. De blokjes zijn makkelijk te stapelen en daarom ook geschikt vanaf een heel jonge leeftijd. Isé wist toen ze net 1 was al moeiteloos de blokjes van het Speelhuis op elkaar vast te klikken.

Inmiddels maken de Bla Bla Blocks deel uit van het dagelijkse speelritueel. De lade met de pratende blokken is de eerste die ze opentrekt ’s ochtends. Soms is ze juist heel druk met het uit elkaar halen van de blokjes, en soms probeert ze zoveel mogelijk op elkaar te stapelen. Ook vindt ze het erg leuk om de blokjes in het ‘Bla Bla point’ te stoppen. Wanneer de blokjes in deze opening worden ingedrukt dan wordt er verteld wat er op het blokje staat. Ook produceert dit Bla Bla Point liedjes, lichtjes, en geluidjes.

De Bla Bla Blocks zijn sinds kort uitgebreid met vier nieuwe sets: de Trein blokkenset, de Slimme blokkenset, de Dieren blokkenset en de Voertuigen blokkenset. Je kunt alle setjes combineren, dus er kan eindeloos mee gebouwd worden.

Isé is helemaal in haar nopjes met de nieuwe Dieren Blokkenset. Wanneer we buiten wandelen, dan heeft ze alleen maar oog voor de eendjes, langslopende hondjes en vogels. Nu kan ze ze zelf bouwen.

James werd verblijd met de Voertuigen Blokkenset. Ook hij kan zich heel goed vermaken met de blokken. Het leuke is dat ‘ie nu echt in de fase is dat hij dingen wil nabouwen. Hij kijkt dan precies op het plaatje hoe hij het na kan maken. “Even op de gebruiksaanwijzing kijken hoor mam” zegt ‘ie dan.

Ik neem vaak ook een setje van Bla Bla Blocks mee als we op pad gaan. Kunnen ze zich altijd mee vermaken en ook het samen spelen gaat hiermee heel goed.

Advies verkoopprijzen: VTech Bla Bla Blocks Trein € 24,95, Bla Bla Blocks Slimme blokkenset € 18,95, Bla Bla Blocks Voertuigen blokkenset € 13,95 en Bla Bla Block Dieren blokkenset € 13,95. Onder andere te koop bij Intertoys.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Yvonne
  16/06/2019

  Ik had er nog niet van gehoord maar leuk idee voor een kraamcadeau dit!
  Trouwens een tip voor James: als hij graag dingen nabouwt kun je hem echt al Lego bouwpakketjes geven. Wordt hij toch iets meer uitgedaagd dan met deze Bla Bla Blocks (wat wel nog lang heel leuk is voor Isé uiteraard).

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.