Dit móet je geproefd hebben: de Honingtomaten van Looye Kwekers

Ik kan er niet omheen: sinds ik de Honingtomaten® voor het eerst geprobeerd heb wil ik niet anders meer. Zonder op enige manier te commercieel over te willen komen: de Honingtomaten® van Looye Kwekers zijn zo’n gevalletje van, die móet je echt geproefd hebben. Ik peuzel met gerust twee trossen achter elkaar weg. Ze zijn zo lekker dat ik stiekem een beetje verwend ben geraakt. Als ik een ander tomaatje eet, dan is dat toch altijd een kleine teleurstelling.

Toen ik deze tomaten nog niet kende, dacht ik dat alle tomaten wel zo’n beetje hetzelfde smaakten en dat het niet heel veel uitmaakte waar je ze kocht of van welk merk ze waren. Had ik dat even goed mis! Er blijkt wel degelijk verschil te zitten in tomaten en het proces vooraf.

Het is niet gek dat juist deze tomaten zo hemels zijn, ze zijn namelijk erg zoet en gaan door een strenge keuring heen om daadwerkelijk het label Honingtomaten® te krijgen. Drie tot vier mensen proeven wekelijks of de tomaten lekker genoeg zijn om weg te gaan als Honingtomaten®. Er wordt niet alleen gelet op smaak, maar ook het uiterlijk is erg belangrijk: alleen de mooiste trosjes mogen door. De tomaten vallen sowieso op door de dieprode kleur en de perfecte vorm.

Ik gooi tomaten door de salade, eet ze als snack, zet ze op de borreltafel en serveer ze bij de avondmaaltijd. Ook staat er steevast een bakje op het aanrecht, zodat je er gemakkelijk naar grijpt als je er even langsloopt.

Ik zou zeggen: gaat dat proeven. Dan snap je dat aan mijn lofzang geen woord is overdreven.

Looye Kwekers Honingtomaten® zijn te krijgen bij de groenteboer en bij de AH.

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Karin
  08/09/2020

  Maasdijks product!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.