Dit moet ik vaker doen

We zijn nog steeds aan het kwakkelen met de bso. James heeft het er nog niet naar zijn zin en omdat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om hem daar steeds huilend op te halen, heb ik er de laatste paar keren voor gekozen om hem op te halen en mee naar huis te nemen.

Gelukkig ben ik in iets rustiger vaarwater beland wat mijn werk betreft en kan ik me het permitteren om wat werktijd in te leveren en in plaats daarvan tijd met mijn oudste te besteden.

Gisteren ging Isé naar de gastouder en zou James in principe tot eind van de middag naar de bso gaan, maar omdat dat nog steeds niet op rolletjes loopt wilde ik hem gewoon zelf van school halen. In plaats van de middag thuis te besteden had ik het voornemen om – afhankelijk van hoeveel energie hij nog had – een middagje ballorig te doen. Zo kon hij lekker uitrazen en hadden we wat quality samen, wat sinds de geboorte van Isé nog niet heel vaak is voorgekomen.

Ik vond het zo fijn om hem even de volle aandacht te kunnen geven. James nam het er dan ook flink van. Ik werd van hot naar her gesleurd en we waren de glijbaan nog niet af, dan hingen we alweer met één been in een fietsauto om een paar minuten later weer keihard van een rodelbaantje af te sjezen.

James was zo uitgelaten en zo vol van energie dat ik alleen maar kon denken ‘dit moet ik vaker doen’. Zonder zijn zusje, gewoon met hem op pad gaan en iets doen wat hij leuk vindt.

Wat betreft de bso; daar heb ik nog steeds geen ei over gelegd. Aan de ene kant zegt iets in mij dat ik hem daar niet meer naartoe moet laten gaan, aan de andere kant houd ik de hoop dat hij er op den duur wel gewend raakt. Ook bij zijn gastouder was het niet meteen hosanna, dat heeft eveneens een poosje geduurd.

Voorlopig bekijk ik per keer wat ik doe en stel ik het uit tot na de Kerstvakantie voordat ik een definitieve beslissing neem. Tot die tijd maken we er met z’n tweeën het beste van!

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Emma
  14/12/2018

  Heel mooi? goed gedaan!
  Lekker genieten met zn tweetjes.

  Misschien was het wennen aan school èn bso wat veel en pakt hij het na de kerstvakantie wel op!

  Liefs

 • Reageren
  Femke
  14/12/2018

  Fijn dat je dan een leuke middag met zijn tweetjes hebt gehad. Volgens mij is dat altijd goed om eens in de zoveel tijd met zijn 2en te doen.
  Femke onlangs geplaatst…Leuke cadeau ideeën (ook voor de feestdagen!) om jezelf of een ander mee te verwennenMy Profile

 • Reageren
  Tina
  14/12/2018

  Wat fijn dat je iig de mogelijkheid hebt om een keus te maken hem op te halen, de meeste hebben dat niet en moeten op kantoor zitten tot einde werkdag. Ik denk dat de meeste ouders dan ook zeker geen BSO zouden gebruiken als ze dezelfde mogelijkheid hadden als jij.

 • Reageren
  Marlou
  14/12/2018

  Wij hadden het zelfde, ze vond de Bso vreselijk. We zijn zelfs 2x mee geweest om te kijken of dat beter ging. Ze ging wel iets beter maar er wel voor gekozen om er mee te stoppen, maar mede omdat m’n moeder aan gaf te willen oppasen en ik vaak al redelijk op tijd klaar ben met werken.
  Maar sneu om te zien hé, het is al zo’n verandering van alle dagen lekker thuis naar de hele week school. Succes met het maken van je keuze.

 • Reageren
  Margje
  15/12/2018

  Alles is in voorgaande berichten eigenlijk al gezegd.
  Je bent een moeder naar mijn hart. Op gevoel!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.