Dit is het geboortekaartje!

Het was een van die dingen die we maar voor ons uit bleven schuiven toen ik zwanger was: het kiezen van het geboortekaartje.

Niet met een bepaalde reden eigenlijk, het kwam er tot in de laatste weken gewoon niet van. Toen we eenmaal aan het zoeken geslagen waren bleek dat er echt onwijs, maar dan ook ONWIJS veel keus is in geboortekaartjes. Daarom duurde het ook nog een paar avonden voordat we onze uiteindelijke beslissing maakten. Over het algemeen waren we het over de meeste kaartjes gelukkig wel eens, al had het mij wel leuk geleken om nog een foto aan het kaartje toe te voegen, maar voor dit idee sprak vriendlief een veto uit.

Ons oog was gevallen op drie soorten kaartjes van HippeGeboortekaartjes.nl waar we eerst een proefdruk van hebben laten maken. Voor de algehele beleving vind ik toch dat je een kaartje moet zien, moet voelen en ‘m eventjes op je kast moet hebben staan om zeker te weten of het daadwerkelijk is wat je leuk vindt en wat bij je past. Ik weet nog dat we bij James vrij halsoverkop gekozen hadden en hoewel ik zijn kaartje nog steeds ‘best grappig’ vind, zou ik zelf nu niet meer voor zo’n quasi hip model gaan.

We hebben tijdens het zoeken niet een specifieke zoekopdracht ingegeven maar zijn gewoon gaan scrollen tot we wat mooie kaarten tegenkwamen. Uiteindelijk hebben we deze een beetje aangepast met een eigen lettertype en een eigen papiersoort. We besloten dus voor drie verschillende proefdrukken te gaan van drie verschillende kaarten met allemaal verschillende papiersoorten zodat we een goed beeld hadden van wat er mogelijk was.

We wilden een kaart die vooral niet te druk was en die ook zou passen bij de naam. Een beetje romantisch maar ook weer niet té en verder gewoon eentje waarvan je over het algemeen kunt zeggen dat ‘ie bij iedereen wel leuk op de schoorsteenmantel zou staan 😉 We hebben uiteindelijk getwijfeld tussen een roze kaartje met een wolkje op de voorkant en een kaart met veertjes, maar uiteindelijk is het deze tijdloze kaart geworden met gouden blaadjes op de voorkant en roze blaadjes aan de binnenkant.

>> Volg mijn leven met een peuter en een newborn ook op Instagram!


De kaartjes zijn mijn aangeboden door hippegeboortekaartjes.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Femke
  27/10/2017

  Leuk kaartje. Ik geloof helemaal dat er onwijs veel keus is, dat had ik met mijn trouwkaarten ook haha! Na wat proefdrukjes weet je het wel.. Een erg mooi kaartje, die goed bij haar naam past ::-)!
  Femke onlangs geplaatst…Chit Chat #17My Profile

 • Reageren
  Channa
  27/10/2017

  Wat een prachtige en rustige kaart!
  Channa onlangs geplaatst…Sinterklaas en het gouden hoefijzerMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  27/10/2017

  Heel mooi. Simpel maar idd lief en romantisch maar niet te zoetsappig.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Kinderachtige dingen, waar ik kinderlijk blij van word…My Profile

 • Reageren
  Rachel
  27/10/2017

  Wat een super mooi kaartje.
  Rachel onlangs geplaatst…Komt er nog een derde kindje?My Profile

 • Reageren
  Joyce
  27/10/2017

  Practig kaartje! Mooi klassiek
  Joyce onlangs geplaatst…Anticonceptie na de bevallingMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  27/10/2017

  Wauw, ziet er mooi klassiek uit zeg!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Bourjois Rouge Velvet the LipstickMy Profile

 • Reageren
  bertine
  27/10/2017

  Mooi kaartje, super!

 • Reageren
  Anneleen
  29/10/2017

  Heel mooi en lieflijk geboortekaartje!
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.