Dingen waarover ik me blijf verbazen

Vond het wel weer tijd voor een lijstje. Dit keer vertel ik waar ik me over blijf verbazen.

Dat ik nog steeds verjaardagen vergeet. Sorry pap, deze keer was jij de sjaak. Ik schaam me nog steeds.

Mensen die niet opstaan voor zwangere vrouwen in het ov. Ik heb de afgelopen maand TWEE keer mee gemaakt dat er niemand zijn plekje afstond aan een vrouw die met een zwangere buik door de coupé liep. Ik vraag me dan altijd af: zien mensen het niet of dóen ze alsof ze het niet zien?!

Dat mijn kleuter nog steeds niet kan zoeken. Zelfs wanneer hetgeen hij zoekt pal naast hem ligt en ik hem daarop wijs dan kijkt hij er nog overheen.

Dat er nog zoveel mensen zijn die geen fuck geven om het milieu. Ik wandel echte ochtend met beide kindjes naar James zijn school. Dit is een loopje van ongeveer 300 meter waarbij we langs een paadje lopen met gras aan weerszijden. Elke dag ligt er weer zoveel troep in de berm. Van plastic tassen, tot bierblikjes, sigarettenpakjes, folies. Het is echt te treurig voor woorden. Als ik met de kinderwagen ben dan gooi ik het meeste wat ik vind onderin zodat ik het thuis kan weggooien.

Koffiekopjes met te kleine oortjes waar je vinger niet doorheen past. Peuters drinken geen koffie of wel dan.

Hoe sommige verkoopsters nog steeds niet snappen dat het de verkoop niet bevordert wanneer ze gelijk bovenop je duiken als je even in de rekken staat te snuffelen. Soms zelfs al wanneer je net 1 voet over de drempel hebt gezet. Het is vast aardig en behulpzaam bedoeld, maar mij schrikt het gelijk af als zo iemand achter me aan begint te hobbelen of al voordat ik een hap adem heb kunnen nemen vraagt of ze me kan helpen. Ik wil graag op mijn dooie gemakje even kijken en als ik er niet uit kom dan ben ik prima in staat om op een medewerkster af te stappen.

De documentaire Don’t Fuck With Cats. Eén en al verbazing. Verbijstering. Walging.

Dat er nog steeds geen lekker vega alternatief voor kip bestaat (of ik moet nog merken gemist hebben). Ik wil echt meer vlees gaans skippen uit mijn dieet en ik snap best dat je het dan niet altijd moet hebben van vervangers, maar wat betreft kip zou ik het toch wel heul fijn vinden als er een lekker alternatief komt. Ik vind het toch behoorlijk smakeloos allemaal.


Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Mirte
  13/01/2020

  Bedoel je een hele kip of kipstukjes? De kipstukjes van de vegetarische slager zijn lekker en volgens mijn vriend ‘net echt’. En dat zoeken…. ik ben kleuterjuf en hoevaak het wel niet voorkomt ‘ik ben mijn schoenen kwijt’ (staan onder de stoel).

  • Reageren
   La Vie Sanne
   14/01/2020

   Kipstukjes bedoel ik. Ik vond degenen die ik geprobeerd heb het steeds nét niet. Oja als juf maak je dat soort dingen dagelijks mee haha.

   • Reageren
    Rosan
    14/01/2020

    Dat is echt een fantastische naam voor vega kip! Skip!

 • Reageren
  Tamara
  13/01/2020

  Mijn peuter is dol op koffie?! Ze krijgt van mij alleen maar babychino’s hoor (lees opgeschuimde melk), maar wel geserveerd in een koffiekopje haha! Ik snap je frustratie volledig hoor, vreselijk van die te kleine oortjes, wat is het nut als je vinger er niet eens doorheen past.
  Tamara onlangs geplaatst…Trend van het moment: pofmouwenMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   14/01/2020

   Hihi babychino’s ja die heb ik wel eens voor mijn kleinste bij Starbucks besteld.

 • Reageren
  Marjoleine
  14/01/2020

  Ik vind de kip stukjes van Quorn tot nu toe het meest de smaak van kip hebben!
  Leuk artikel!?

 • Reageren
  Melissa
  15/01/2020

  Ja!! Helemaal met je eens?
  Dat milieu dingetje… zo verdrietig? en de enige die net echte kip verkoopt is de Mac (vega Mac chicken is echt da bom!)

 • Reageren
  Tia
  18/01/2020

  Ik heb ook nog geen goed vervanger voor kipfilet gevonden. Maar de burgers en sticks van Valess zijn nét echt en die gebruikt Mc Donalds voor de vega Mc Chicken!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.