Dingen waar ik tegenwoordig juist meer geld aan uitgeef

Een tijdje geleden schreef ik over ons doel om dit jaar meer te bezuinigen. Daar zijn we goed mee bezig al zeg ik het zelf! Toch zijn we niet overal op aan het besparen, sterker nog, er zijn een aantal dingen waar ik juist meer geld aan uitgeef.

Fruit. Ik weet niet waarom, maar fruit heb ik altijd al duur gevonden, terwijl het juist een mega essentieel onderdeel is van ons dieet. Een bak aardbeien of blauwe bessen die 6 euro kost? Pff, ik blijf het veel geld vinden. Ik liet me vaak door de prijs tegenhouden. Maar ja, altijd aan de appels en de bananen is ook zo saai. Dus heb ik besloten om me tegenwoordig niet zo druk meer te maken om een euro meer of minder voor fruit. We hebben het nodig, het is lekker, het is gezond, dus dan maar wat extra ervoor neertellen.

Boeken. Sinds mijn smartphone lukt het me maar weinig meer om echt te ontspannen. En dan bedoel ik echt even wat rust in mijn hoofd te hebben. Mijn mobiel ligt vrijwel altijd naast me en hoewel ik het best fijn vind om erop te internetten of te scrollen, vind ik daar weinig ontspannends aan. Ik word vaak afgeleid door alle apps die bliepjes en meldingen geven en zo’n scherm kijkt ook niet altijd lekker weg. Daar moest maar eens verandering in komen. Daarom ben ik weer meer boeken gaan lezen. Geen E-books op mijn telefoon, maar gewoon fysieke boeken die ik lekker door kan bladeren. Nu vind ik boeken over het algemeen vrij prijzig, maar ik heb het er toch voor over omdat het me die rust en afleiding geeft die ik bij tijd en wijle heerlijk vind.

Het OV. Ik houd van autorijden. Ik vind het heerlijk om op plek A in te stappen en op plek B uit te stappen en ook de rit ernaar toe vind ik altijd erg vermakelijk. Podcastje op, zakje drop naast me en gaan met die banaan. Toch is de auto een dure en bovendien niet zo’n duurzame keuze. Daarom kies ik wat vaker voor het openbaar vervoer.

Goeie koffie. Mijn vriend en ik zijn echte koffieliefhebbers. Daar worden we gelukkig van. We hebben natuurlijk sinds een tijdje een nieuw exemplaar van Illy. De cups daarvan zijn wat duurder dan de cups die we hadden van Nespresso, maar ze zijn ook echt lekkerder!

Onze cv-ketel is afgelopen week helaas stuk gegaan. Een duur grapje als je deze moet laten vervangen. We twijfelen nu dus ook over een warmtepomp. Een stuk duurder in aanschaf dan een reguliere cv-ketel, maar wel beter voor het milieu.

Zijn er dingen waar jij tegenwoordig juist meer geld aan uitgeeft?

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Kel
  06/03/2019

  Herkenbaar. Waar ik me aan stoor zijn verzendkosten! Ik snap dat een pakket moet verstuurd maar 7 euro is duur haha. En bij sommige webshops moet je als je terug stuurt zelf betalen!
  Gezond eten blijft sowieso altijd duurder dan ongezond!

 • Reageren
  Sara
  06/03/2019

  Ik herken die twijfel inderdaad bij duurder fruit. Terwijl het zo lekker en gezond is. Op vakantie besparen wij ook minder. We gaan liever 1x heel goed, dan een paar tripjes in een minder hotel en dat we erg moeten oppassen met uitgaves.
  In ons nieuwbouwhuis zat al een warmtepomp (en we hebben geen gas), dus ik weet niet of het vergelijkbaar is. Maar wij betalen aanzienlijk minder dan in ons vorige huis per maand aan energie. Dus misschien is de aanschaf duurder, maar heb je het er op de lange termijn weer uit.

 • Reageren
  Eke
  06/03/2019

  Wat jij zegt over fruit heb ik ook wel een beetje. Een winter lang bananen en appels is zo saai. Eten bezuinigen we dan weer niet op dus, vooral gezond eten betalen we graag voor.

 • Reageren
  Yvonne
  06/03/2019

  Ik koop nooit meer boeken. Dat vind ik weggegooid geld. Ben lid geworden van de bieb. En kind is gratis lid erbij.

  Ik weet niet welke boeken je leest maar ik heb nog meer dan 50 boeken (thrillers en romans) te koop staan op marktplaats. De meeste zo goed als nieuw (1x gelezen).

  • Reageren
   Nienke
   06/03/2019

   Deze tip wilde ik ook geven, wordt lid van de bieb! Heb je er snel uit als je nu boeken koopt:)

 • Reageren
  Angela
  06/03/2019

  Fruit en groente besparen wij ook nooit op, maar het scheelt wel als we seizoensgroente en fruit halen bij de groenteboer.
  Voor boeken kan ik je echt boekenkraam.nl aanraden. Via deze site verkopen ze ramsj en lichtbeschadigde boeken. Dit scheelt echt heel veel. En het valt echt heel erg mee, hoe beschadigd ze zijn.

 • Reageren
  Gerrie
  06/03/2019

  Even een tip voor het fruit ik was net bij de Lidl en daar is het fruit een stuk goedkoper
  Een netje manderijnen €0’99
  Bak aardbeien €1,49
  Mango €1,29
  Bakje frambozen €1,49
  Nou gisteren was ik bij de Jumbo en daar betaal ik voor de meeste dingen minimaal het dubbele ? en daarnaast is de kwaliteit van de Lidl meerdere keren uitgeroepen als de beste. Ik ga voortaan toch was vaker langs de Lidl en de markt voor het fruit
  Gerrie onlangs geplaatst…Pubers & uitgaan!My Profile

  • Reageren
   Yvonne
   06/03/2019

   Eens. Ik ben het ook niet eens met het hierboven in een comment gestelde dat gezond eten duurder zou zijn dan ongezond eten. Integendeel! Pizza, McDonalds, friet etc is veel duurder dan verse groenten. Moet je er niet elke dag biefstuk bij eten natuurlijk.

 • Reageren
  Yvonne
  06/03/2019

  Een bak aardbeien koop ik bijna elke dag, maar alleen tijdens het seizoen, anders vind ik ze echt te duur én ook nog eens niet lekker (soms net zo hard als appels). Tijdens het aarbeienseizoen zijn ze tot de helft goedkoper (en zoeter en zachter). Dan nog maar even een echte appel haha. Waar ik wel graag meer geld voor wil neerleggen is een goed matras en kussen. Slaap is immers belangrijk voor je gezondheid. Of een wat duurdere vloer die lang meegaat. Mijn vriend vindt dat weer zonde omdat ik vaak verander van interieur of dingen. Ja, maar dat wil ik dus omdát (bijv. een goedkope vloer of bank) iets snel lelijk is geworden. Zolang het er netjes uitziet hoor je me niet.

 • Reageren
  Yvonne
  06/03/2019

  Oh ja, en voor een vakantie betaal ik ook graag meer voor meer luxe! Ik ga liever een week op vakantie waarbij ik elke dag kan uiteten en in een goed en schoon appartement slaap, dan drie weken lang alsnog in de keuken staan en boodschappen doen en terugkomen met pijn in mijn rug als gevolg van slapen op een dun matrasje in een tent. Dat is voor mij geen vakantie. 😉

 • Reageren
  Jantine
  06/03/2019

  Ik geef graag mijn geld uit aan goede schoenen. Leren schoenen zoals timberlands/dr Martens gaan bij mij min 5 jaar mee (bij dagelijks gebruik). Daarnaast geef ik ook makkelijk geld uit aan deo. Gebruik alleen met natuurlijke ingrediënten. Is 1x duur in aanschaf maar je doet er VEEL langer mee!!

 • Reageren
  Anouk
  06/03/2019

  Huidverzorging! Sinds kort gebruik ik duuure huidverzorging haha maar echt mijn huid voelt al veel beter als dan het ooit was!

 • Reageren
  Manouk
  07/03/2019

  Ik koop vaak seizoensfruit, dan heb je toch steeds wat anders maar wel voor een fijn prijsje. Onze grootste uitgavenpost is eten buiten de deur of bestellen. We proberen het te minderen. Maar zo ben ik vorige week gevloerd geweest door de griep en dan gaat het weer sneller. Gelukkig at ik niks en haalde ik voor de kinderen verse maaltijden. Maar vriendlief bestelde dus wel.

 • Reageren
  Laura
  12/03/2019

  Wij zijn ook aan het kijken voor een nieuwe CV-ketel. Een warmtepomp vinden wij voor ons geen goede optie, maar we hebben nu een offerte aangevraagd voor een zonneboiler. Misschien ook iets voor jullie?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.