Dingen waar ik geld uit aan wilde geven, maar toch niet gedaan heb

Ter opvolging van mijn vorige artikel ‘shoppen om te shoppen: die tijd is voorbij’ leek het me interessant om te delen waar ik wel geld aan uit had wíllen geven, maar toch op het laatst niet gedaan heb omdat ik er na twee keer nadenken achterkwam dat het me alleen maar op de korte termijn voldoening zou geven.

Zoals ik in mijn vorige artikel aangaf, is het ter voorkoming van impulsaankopen (en miskopen!) handig om je van te voren af te vragen of je iets puur en alleen graag wilt hebben, of dat het echt noodzaak is. Dit doe ik door altijd (oke, meestal) de voor- en tegenargumenten op een rijtje te zetten of er nog een nachtje over te slapen. Dit maakt het uiteindelijk een stuk makkelijker om bepaalde aankopen te weerstaan en ook om miskopen te voorkomen.

Waxbeurt

Zo wilde ik eigenlijk voor de vakantie een waxbeurt laten uitvoeren. Handig dacht ik, want ik vind scheren een tijdrovend klusje en zeker op vakantie heb ik daar gewoon geen zin in. Niet scheren is natuurlijk ook geen optie want een bikini verraadt kleine haartjes al gauw. Toen ik op internet ging kijken naar de gemiddelde prijs van een waxbehandeling voor bikinilijn, benen en oksels schrok ik wel een beetje. Dat was 90 euro. Een bedrag waar ik op vakantie een hoop andere leuke dingen van zou kunnen doen.

Ik twijfelde toch een paar dagen, want na een waxbeurt blijft je haar wel eventjes weg en dan wist ik zeker dat ik er op vakantie geen omkijken naar had. Maar toch, na een week twijfelen kwam ik tot de conclusie dat ik 90 euro te veel geld vond. Ik had het er gewoon niet voor over. En of het nu noodzaak was? Dat kon ik nou niet echt zeggen. Het is meer dat ik te lui ben om het allemaal zelf bij te houden.

Per toeval stuitte ik in een kastje op zolder op een epileerapparaat (Braun Silk Epil) die ik enkele jaren terug had aangeschaft. Epileren houdt de haartjes ook best een tijdje weg. Bovendien kon ik dit handig formaatje prima meenemen op vakantie en was het helemaal niet veel moeite om dit apparaatje even langs mijn benen te halen. (Dit is ook een goede tip trouwens, het kijken naar alternatieven voordat je een aankoop doet.) En het scheren van benen en oksels, daar kon ik wel mee leven.

Blij dus dat ik 90 euro heb uitgespaard voor de waxbehandeling!

Spray tan

Om eerlijk te zijn vind ik het maar niks om met een bleek lijf in een bikini te verschijnen. Mijn lichaam heeft (had inmiddels, want ik ben al op vakantie geweest) al maanden geen zonlicht gezien en de witte huid steek niet bepaald mooi af bij de tropische kleuren bikini’s die ik heb aangeschaft. Ik had van een kennisje goede verhalen over een spray tan gehoord en dat leek me nou een heel handige oplossing om zonder al teveel moeite aan een sunkissed huid te komen. Maar oei, ook de kosten voor een spraytan zijn niet mis. Bovendien is het ook nog maar de vraag hoe lang je er plezier van houdt op vakantie met zwemmen en dergelijke. Aan de andere kant, als ik met een kleurtje voor de dag wil komen dan betekent dat, dat ik mijn hele zelfbruiner equipment mee moet nemen in de koffer. En echt veel kofferruimte hebben we niet… En dat smeren en sprayen, daar ben je ook best lang mee bezig. Wit blijven vond ik ook niet echt een optie, zoals ik al zei voel ik me dan niet prettig in bikini.

Dan kom ik toch weer terug bij het punt wens en noodzaak. Ook in dit geval moest ik toegeven dat een spraytan nu niet echt heel erg noodzakelijk was. Ik wil gewoon graag bruin zijn. Ergens in mijn achterhoofd wist ik wel dat dat zonde van het geld is. De spraytan dus maar geskipt en gewoon mijn ouwe vertrouwde zelfbruiner mee op reis.

Groter statief

De titel verraadt het al, een ‘groter’ statief. Dat betekent dat ik er dus al eentje heb. Voor het vloggen maak ik gebruik van een Joby Gorillapod waar mijn camera op kan staan en die ook gemakkelijk te bevestigen is aan alles waar de pootjes omheen geklemd kunnen worden. Een top ding, maar degene die ik nu heb is vrij klein waardoor hij zeker niet overal op en aan gehangen kan worden. En ik ben nogal een sucker voor gadgets – dat wil zeggen die met bloggen/vloggen/fotograferen te maken hebben – dus ik zat alweer te speuren naar een grotere versie van degene die ik nu heb. Kosten? 60 euro. Toen mijn vriend me zag scrollen en me vroeg ‘heb je dat dan echt nodig?’ was ik in mijn hoofd allerlei redenen aan het bedenken, maar uiteindelijk merkte ik al dat die niet al te sterk waren. Een nieuw statief verbetert mijn werkefficiëntie niet, mijn levensgeluk ook niet en waarschijnlijk zal ik ‘m ook niet mega vaak gebruiken.

Hoe overweeg jij je aankopen?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  26/06/2019

  Ik ben met regelmaat juist echt een enorme zeikerd over wat ik koop. Waar het de meiden aankomt ga ik wel wat makkelijker overstag maar voor mezelf? Nee, dan vind ik alles te duur, te dit, te dat, te niet écht nodig.
  Ik zag je filmpje op Insta gister over het epileren.. op een schaal van 1 tot je kleine teen stoten tegen het bed, hoeveel pijn doet dat nou?
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Maak zelf (grutenvrije) kwarktaart met verse ingrediëntenMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   26/06/2019

   Haha het verschilt per zone hoe pijn het doet. Onderbenen gaan eigk prima maar bovenbenen vind ik een stuk gevoeliger.

 • Reageren
  Yvonne
  26/06/2019

  Ik doe de zelfbruiner vóór ik oo vakantie ga op, maar neem die zeker niet mee! Het is puur voor de eerste vijf dagen. Bruin word ik dan wel op vakantie.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   26/06/2019

   Ja precies, ik had ‘m nu ook niet hoeven meenemen. Dat kleurtje kwam al vrij snel.

 • Reageren
  A
  27/06/2019

  Hoi Sanne, sinds de artikelen van je man over fire ben ik me er ook in gaan verdiepen. Ben langzamerhand veranderingen aan het invoeren en heb er al erg veel overgelezen. Extra aflossingen op ons aflossingsvrije deel vd hypotheek zijn al gedaan, heb bij MoneYou een rekening geopend met spaardoelen. En bij brand new day hebben we onze eerste storting gedaan voor ons pensioen. Het gaat nog om kleine bedragen, maar het begin is er. Dat wilde ik jullie toch laten weten ☺️ Enne kan hij niet nog een artikel schrijven? Haha

  • Reageren
   La Vie Sanne
   27/06/2019

   Hi Annemarie, wat tof om te horen dat ook jullie er inmiddels mee bezig zijn. Jij hebt ervoor gezorgd dat mijn vriend nu weer een artikel aan het schrijven is haha.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.