Dingen waar ik aan moet wennen met twee kinderen

Had ik dit van te voren allemaal kunnen weten? Ja, absoluut. Dat neemt niet weg dat ik soms nog even aan deze dingen moet wennen..

Het gewicht van mijn luiertas. Was ik net gewend aan het feit dat ik voor James enkel een schone onderbroek en een graafmachine in mijn handtas hoefde te stoppen, zeul ik me nu weer een ongeluk als ik op pad ga. En het erge is: ik vergeet altijd wel iets in mijn luiertas te stoppen. Dat je tas al 9 kg weegt zegt niks over of je alles wel bij je hebt ?

Douchen. Om zelf gedoucht te zijn voor 9.00 moet ik nu héél creatief worden wil ik dit ‘project’ laten slagen. Je zal ook altijd zien dat als je net met je grote teen over de drempel van de douche bent gestapt, je bloedje begint te jengelen. Daar heb ik nu de volgende oplossing voor: Isé in de Sleepyhead op de badkamervloer en dan de föhn aanzetten. Gegarandeerd succes! Niet omdat ik haar dan niet meer hoor, maar omdat ze heerlijk slaapt op het blazende geluid van het apparaat. Ondertussen loopt er natuurlijk ook nog een peuter rond. Die mag zich tijdens het douchen van mama vermaken met een filmpje van Peppa Big in het grote bed. Niet helemaal verantwoord misschien maar hé, ik moet toch iets verzinnen zodat ik tijd heb om die uitgespuugde melkvlekken van mijn lichaam te wassen..

Erop uitgaan. Dit duurt langer, veel langer. Neem nou boodschappen doen. James in de schoenen hijsen, zijn jas aan doen, Isé in haar berenpak hijsen, mutsje op doen, in de Maxi Cosi zetten. Ohjee gepoept! Berenpak weer uit hijsen, luiertje verschonen, berenpak weer aanhijsen en weer opnieuw in de Maxi Cosi zetten. James nog even toespreken dat hij zijn takelwagen van een meter bij een meter echt niet mee kan nemen naar de supermarkt en dan denk je dat je klaar bent om te gaan en dan kun je je huissleutels niet vinden.. En dan ben je dus nog niet eens IN de supermarkt.

Een extra wassectie, te weten de sectie ROZE was. Voorheen had ik enkel witte en donkere was, maar sinds de komst van Isé is daar niet alleen veel méér was bij gekomen, maar ook een geheel nieuwe dimensie qua kleur. Namelijk Roze met een hoofdletter R. En ja, daar moet ik nog steeds aan wennen.

LEES OOK >> Mijn bevallingsverhaal: van nachtmerrie tot fantastische ervaring

Schuldgevoel. Dat had ik niet toen ik nog maar één kind had en nu heb het elke dag wel een beetje. Schuldgevoel omdat ik de tijd moet verdelen over twee bloedjes waardoor de aandacht voor de ander er soms bij in schiet. Op dit moment delft James het onderspit, die zich een paar keer per dag zelf moet vermaken als mama druk in de weer is met haar boobies.

Chronisch slaaptekort. Niet alleen zijn we druk in de weer met nachtvoedingen, ook slaapt de peuter ineens niet meer door. En dat hakt er dus twee keer zo hard in kan ik je vertellen. Dat is trouwens iets waar ik van te voren geen rekening mee had gehouden. Zo zie je maar weer, waar je allemaal nog tegenaan loopt na de komst van een tweede kindje.

Oh well, alles is een faaaase!

Foto: Eva Helena Fotografie.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Femke
  22/11/2017

  Wat schrijf je dit weer heerlijk. Het zal flink wennen zijn. Mooie afsluiting, alles is een fase haha. Iets wat mijn vriendinnen regelmatig tegen elkaar zeggen ;-).
  Femke onlangs geplaatst…Stom #12!My Profile

 • Reageren
  Milou
  22/11/2017

  Haha leuk geschreven! Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga ervaren straks. Hier al wel een roze was door knalroze handdoeken die ik kocht toen ik op mijzelf ging wonen :’) dus daar hoef ik niet aan te wennen, haha!
  Milou onlangs geplaatst…Mijn eerste trimester – deel 1My Profile

 • Reageren
  Lisette
  22/11/2017

  Haha, nou ik ben benieuwd hoe ik dit ga ervaren volgend jaar! Druk is het volgens mij altijd met een kleine baby. Maar vast ook heel gezellig!!
  Lisette onlangs geplaatst…Reisplannen: Portugal 2018My Profile

 • Reageren
  Sara
  22/11/2017

  Heel herkenbaar! Ik heb ook 2 kinderen, dochter van 3,5 en een zoon van 1,5.
  Mijn dochter sliep altijd ontzettend goed, totdat mijn zoontje werd geboren. Ineens werd zij snachts ook wakker, vreselijk!!! En mijn zoontje was/is ook geen goede slaper. Ik ben nog nooit zo moe geweest. Met mijn dochtertje is het weer redelijk goed gekomen, ze slaapt weer door, maar dat heeft wel een tijdje geduurd. En idd alles is een fase!!!!! Houdt vol!

 • Reageren
  Yvonne
  22/11/2017

  Hahaha heel bemoedigend voor aanstaande moeders 😉 En dan hoef jij voor je werk niet eens je 2 kinderen vóór 8 uur op het kinderdagverblijf te hebben. Scheelt ook nog!
  Maar alles wordt beter 🙂 En dan begint de puberteit…hahaha

 • Reageren
  Yvonne
  23/11/2017

  Hahaha, heel herkenbaar! Tenminste, toen mijn kinderen nog die leeftijd hadden. Later wordt dat makkelijker; ze kleden zichzelf immers aan. Maar die was….die neemt alleen maar toe! ? Kleding wordt groter en daarmee neemt het volume in de wasmand toe. En puberdochters kleden zich tig keer per dag om. En als ze eenmaal puberen ben je wel mobieler, maar zij ook: daaaaag rustige avondjes op de bank met je man. Daaaag privacy. Ze liggen tenslotte niet meer om 19.00 u in hun bed en ze nemen nogal eens vrienden mee naar huis. ? Elke fase is weer even wennen dus, haha.
  Yvonne onlangs geplaatst…Waarom ik na 10 jaar weer buitenshuis ga werkenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.