Dingen die je óók in je vluchttas zou kunnen stoppen

We hebben nu inmiddels wel genoeg artikelen gelezen over de musthaves voor in je ziekenhuistas. Daarom hier een stukje over wat je er, naast de gebruikelijke meuk, óók in zou kunnen stoppen, met de nadruk op zou kunnen.

PAS OP: KAN SARCASME BEVATTEN

Een zwembroek voor je vent. Misschien wil je hem wel mee onder de douche (of in bad) als je je weeën aan het wegpuffen bent namelijk. En nee, hij gaat daar niet in zijn blote tampeloeris naast staan waarschijnlijk.

Een grote zonnebril. Om je wallen en de rest van je verragde gezicht na de bevalling te verbergen.

Rood wc papier. Zodat je niet steeds zo schrikt van al dat bloed als je je afveegt. Thank me later.

Een rode joggingbroek. Zie punt 3.

Lidocaïne oftewel verdovingszalf. Om de hele verrekte opengeknipte en ingescheurde santenkraam mee in te smeren daar beneden. Verdoven to the max die handel.

Geschikte afterbirth kleding. Ik zou zeggen: ga voor een maxirok. Ik hoor je denken “een maxirok?” Ja, een maxirok. Je moet nogal vaak gecheckt worden down under ook als de klus al geklaard is, dus maak het jezelf gemakkelijk en doe een lange comfortabele rok aan en géén broek. Een rok omhoog is gemakkelijker dan een broek uit kan ik je vertellen. Ook prettig: zo heb je geen last van een trekkend kruis.

Corrigerend ondergoed. Voor als je net wil doen alsof je meteen na de bevalling alweer een platte buik hebt.

LEES OOK: eerste keer vluchttas pakken vs. tweede keer vluchttas pakken

Filet Americain. Dit behoeft misschien wat meer uitleg dan bovenstaande punten. Ik had HEEL erg veel zin in filet Amercian toen ik net bevallen was want ja, het mocht eindelijk weer. Als je echter ’s nachts bevalt, dan is het ziekenhuisrestaurant dicht. En in de standaardkeukenkastjes in het ziekenhuis hebben ze veel, maar geen filet Americain. Dus ik moest toch zeker nog 4 uur wachten (oke, op die 9 maanden die ik er al op had zitten was het niet veel, maar toch) tot ik een broodje filet Americain naar binnen kon schuiven. Dus in dit geval zeg ik better safe than sorry en gewoon lekker meenemen die handel. Ze willen het vast wel voor je koel houden.

Jij nog aanvullingen? 😉

Foto: Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Yvonne
  29/09/2017

  Hahaha goeie tips!
  Aanvullingen: champagne en bier, sushi (ik bedoel dus de échte Sanne, die met rauwe vis ;))

  • Reageren
   La Vie Sanne
   29/09/2017

   Haha champagne is ook een goede ja!

 • Reageren
  Mirte
  29/09/2017

  Haha, in het ziekenhuis waar ik beviel, had iedere kamer (sowieso standaard je eigen kamer daar, hoezee!) een koellade en bij de rondleiding zei de verpleegster: ‘Die mag je tot de nok toe vullen met carpaccio, sushi en filet americain’. Niet gedaan, want ik vind het alledrie niet lekker :’)

  • Reageren
   La Vie Sanne
   29/09/2017

   Oh echt niks van die drie? Nou ik weet het wel hoor, als ze me dat aanbieden gooi ik zeker de koelkast vol!

 • Reageren
  Milou
  29/09/2017

  Ooooh lidocaïne… DE HEMEL! Die gaat sowieso in mn tas als ik moet bevallen, al hebben ze dat ook wel in het ziekenhuis gelukkig.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.