Dingen die je nog moet doen voor je een kind krijgt

Wanneer je een kindje krijgt draait je leven zeker 180 graden en dat betekent dat er veel, (eigenlijk vooral kleine) dingen zijn die je vroeger nog wel kon doen, maar die een stuk lastiger zijn als je eenmaal een kind hebt. Daarom zou ik wil zeggen, doe deze dingen nog vooral voordat je een kind krijgt!

– Vloeken. Je zou het misschien niet zeggen, maar ik lijk soms qua taalgebruik een behoorlijke kamper als ik in mijn eigen omgeving ben. Mijn oude huisgenootjes kunnen dat overigens beamen.. Sterker nog, zij zijn misschien wel de aanstichters van dit geheel (ik wed dat degenen die zich aangesproken voelen vast heel hard aan het lachen zijn als ze dit lezen…) Maar met een kindje erbij moet je toch echt op je taalgebruik letten. Ik zou het zo jammer vinden als James straks wanneer ‘ie twee is staat te vloeken als een bootwerker wanneer hij zijn Duplo kwijt is.

– Lang douchen. Nu ben ik niet iemand van ellenlange douchesessies, maar het kwam geregeld voor dat ik ’s ochtends toch wel twintig minuten aan het badderen was inclusief benen scheren, scrubben, gekke bekken trekken voor de spiegel en noem maar op. Nu is het meer een kwestie van James in de box leggen, zijn mobile opwinden, en proberen te douchen in de vijf minuten dat zijn Nijntjes-attractie aan het pingelen is. Want zodra Nijntje uitgepingeld is, gooit James zijn keel open.

– UITSLAPEN. Speaks for itself, toch?

– Uitgebreid ontbijten, lunchen, avondeten, of eigenlijk iedere vorm van ontspannen samenzijn. Echt, probeer hier nog van te genieten wanneer je kindloos bent. Al is het op een gewone doordeweekse dag, maak van het avondeten een feestje met een wijntje, een voorgerecht, een hoofdgerecht, een nagerecht en van mij part een tussengerecht, maar geniet van deze momenten dat je ongestoord een maaltijd kunt eten.

– Brak zijn. Geloof het of niet, maar ik vond het soms geweldig om weer eens super brak te zijn na een lange avond stappen. Ik had de ochtend na een feestje vaak de meest doelloze gesprekken met mijn huisgenootjes en ook constant de slappe lach omdat we ons dan weer zó naar de ballen hadden gezopen dat er geen zinnig woord meer uit kwam. Als we elkaar dan weer in de ochtend na twee uurtjes slaap tegen het lijf liepen in huis, met een verwilderd kapsel en mascara tot onze bilspleet dan leidde dat vaak tot hilarische situaties.

BRAK

BRAK 5

– Je druk maken om kleine dingen zoals wimpers die niet goed gesepareerd zijn of nagellak die een kleine buts heeft. Want echt, dit is niet meer belangrijk als je voor je eigen kindje gaat zorgen. Zaken als ademt ‘ie nog? Is z’n poep wel smeuïg genoeg? En waarom was het gister groen en vandaag bruin? Heeft ‘ie het niet te koud? Niet te warm? Drinkt ‘ie genoeg? Dat zijn pas issues. Niet mama’s verwilderde kapsel.

– De deur uitgaan zonder iets vergeten. Toen ik voor het eerst een weekendje met James naar familie ging had ik van alles bij me: spuugdoekjes, nagelknippers, sudocrème, boxpakjes, pyjama’s, haarlotion, badzeep, knuffels, speentjes, en was ik, jawel, zijn luiers en voeding vergeten.

– Dom doen. Ik zou nu niet meer zo snel in in een Burgerking op de tafel gaan planken bijvoorbeeld. Ik noem maar wat.

BRAK 2

– Je hobby’s uitoefenen. God wat is het lang geleden dat ik een boek heb uitgelezen (en dan bedoel ik niet de Bevallingsbijbel of Oei ik groei), make-up heb gefotografeerd, of uitgebreid heb staan koken.

– Genieten van je rust. Serene rust. Dat behoort voorlopig even tot de verleden tijd (niet erg natuurlijk).  Met een kindje vullen de dagen zich op auditief gebied met gehuil, gejeuzel en Dora die door het beeld heen krijst dat ze een hond (oh nee Dog) gevonden heeft. Gelukkig heb ik van Dora nog geen last, bij mij beperkt het zich tot het gepingel van de Nijntjes-attractie die ik inmiddels al zestigduizend keer heb gehoord.

Mijn facebookpagina vind je hier. Like hem en word dagelijks op de hoogte gehouden van mijn nieuwe artikelen!

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reageren
  Gwen
  23/11/2014

  Hahah, leuk en herkenbaar! Hoewel zoiets als dat eten wel weer kan als je kindje iets groter is en je die een X vroeg nr bed brengt en dan samen eet ipv met kindje (dat geef je een X wat eerder), en die rust. Zucht. Ik geniet nog zo vd slaapjes overdag, mr peuter en baby slapen straks vast niet samen dus heb ik heel de dag geluid om me heen, buhhh.
  Gwen onlangs geplaatst…Slechte slaperMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  23/11/2014

  Wat een geniaal stuk dit! Ik heb in een deuk gelegen bij het ‘planken’ in de Burgerking!!
  Kirsten onlangs geplaatst…Fabels en Feiten IIMy Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  23/11/2014

  Haha ik heb hier erg om gelachen. Niet dat ik kinderen wil, maar toch ;).

 • Reageren
  Dionne
  23/11/2014

  Heel leuk om te lezen! Je schrijfstijl is echt leuk! Niet dat ik mijzelf erin herken, maar toch!
  Dionne onlangs geplaatst…Happy Moments | Outfit foto’s maken, Fashion addict & Eetbare insectenMy Profile

 • Reageren
  Esther Marieke
  23/11/2014

  Hahaha bedankt voor de tips! Dan weet ik ook weer wat ik nog even flink moet gaan doen komende jaren!
  Esther Marieke onlangs geplaatst…Behind the blog: het persoonlijke verhaal achter de blognaamMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  23/11/2014

  Haha helemaal herkenbaar! Vooral die rust is echt afgelopen als je aan kinderen begint 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Het zijn allemaal fases..My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  23/11/2014

  Hahah geweldig artikel! De foto’s erbij spreken echt boekdelen haha! Jaa zuipen en ladderzat feesten is er niet echt meer bij nu ik mama ben haha
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Pindakaas op de muren smeren is oke!My Profile

 • Reageren
  Marloes
  23/11/2014

  Haha wat grappig om te lezen zeg. Leuk artikel! Planken in de burger king. Hilarisch!
  Marloes onlangs geplaatst…In The Picture #35My Profile

 • Reageren
  Ingrid
  23/11/2014

  Veel van die dingen zijn voor mij ook al niet zo goed te combineren met een fulltime baan;) Dagelijks wijn drinken en 20 minuten in de douche gaan ook niet samen met dagelijks om 6 uur opstaan en van 8 tot half 7 presteren 😉 maar goed, een baan huilt en poept niet, dus je hoort mij niet klagen! Ik denk dat de overgang voor jou heel groot is, omdat je nog midden in je studententijd zit.

 • Reageren
  Marije | BakingBeautyNL
  23/11/2014

  Haha wat heb je dit weer leuk geschreven 😉 Ik zie James ook al helemaal voor me als 2-jarig hummeltje dat flink loopt te vloeken op een duplo blok. Fijn artikel is dit weer. Ik heb smakelijk gelachen!
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Vlog #1 – Speculaastaart, Event Ziaja, Serena VerbonMy Profile

 • Reageren
  Lotte
  23/11/2014

  Whahah is dat eerst punt een stille hint? Super leuk geschreven weer schat!

 • Reageren
  Lisa
  23/11/2014

  Hahah San wat een heerlijk artikeltje en foto’s.

  p.s. ”Mijn oude huisgenootjes kunnen dat overigens beamen.. Sterker nog, zij zijn misschien wel de aanstichters van dit geheel” – ik kan er wel een paar noemen muhaha x

 • Reageren
  Jennifer
  23/11/2014

  Buiten dat gezuip om herken ik zoveel nog van toen ik op mijn elfde nog grote zus ben geworden. Rust in huis, fatsoenlijk avondeten met iedereen aan tafel, programma’s op tv die niet meer mogen vanwege het taalgebruik of mogelijk te eng zijn omdat zusjelief anders nachtmerries kreeg, brakke ochtenden terwijl ik om 7 uur weer op de fiets zat onderweg naar school omdat er ’s nachts iemand had liggen krijsen… Dat werd haar niet in dank afgenomen en ik werd er zelfs op mijn diploma-uitreiking na het vwo nog aan herinnerd. Mijn bachelordiploma zal wel met een soortgelijk praatje aan me worden overhandigd maar mag ik nu naar de stembandjes van mijn eigen ventje luisteren en ben ik zelf degene die mijn vriend de afstandsbediening uit handen grijpt om geschiktere programma’s dan South Park op tv te zetten.
  Jennifer onlangs geplaatst…Starbucksbunnies to BarcelonaMy Profile

 • Reageren
  Eva
  23/11/2014

  Zo herkenbaar. Ik pas vaak op mijn nichtje van nu bijna vijf maanden (inclusief nacht) en hierna ben ik minstens een week lang gelukkig met alles wat je hierboven beschrijft. En dan komt langzaam dat gevoel weer naar boven.. zou het niet leuk zijn om zoiets zelf op de wereld te zetten..?

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  23/11/2014

  AMEN & Halleluja! Twee kids in huis en 6,5 jaar moeder. Sjeetje.
  Maar het gaat zo snel, ik denk dat ik over 4 jaar weer gerust aan de alcohol kan en de volgende ochtend met een kater kan liggen 😉

  Heel leuk gepost, ik hou van dit soort straight to point onderwerpen!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Bucketlist: Keep my glass full until morning lightMy Profile

 • Reageren
  Isabel Cristina
  23/11/2014

  Wat leuk geschreven! Heb erg moeten lachen tijdens het lezen!
  Isabel Cristina onlangs geplaatst…Photo on wood ornamentMy Profile

 • Reageren
  faatje
  24/11/2014

  Erg leuk geschreven, heb een paar moeten lachen, je bent echt leuk ! En je vlog vond ik ook leuk om te zien. X

 • Reageren
  Nadia
  25/11/2014

  Haha, heerlijk, die foto’s.

 • Reageren
  Mandy
  11/01/2015

  Hartstikke leuk artikel en goed bedacht ook. Ik ben zelf geen moeder maar kan het me allemaal wel een klein beetje voorstellen. Ik ga je advies maar opvolgen, bedankt! 🙂

 • Reageren
  Natascha
  29/02/2016

  Wat een leuk artikel, wijze raad 🙂

 • Reageren
  karlien
  06/03/2016

  Zeker weten, heeel herkenbaar. Geniet van lange dagen luieren zonder dat er een enorme to do list ontstaat puur omdat je even niets doet.
  karlien onlangs geplaatst…Speeltuinen op CuraçaoMy Profile

 • Reageren
  Maike
  06/03/2016

  Geweldig artikel! Toevallig het stukje uitslapen vanmorgen meegemaakt. Kids uit logeren, we lagen om 7u klaarwakker haha!
  Maike onlangs geplaatst…FotoshootsMy Profile

 • Reageren
  Denise
  06/03/2016

  Hahah ik moet hier zo om lachen!
  Denise onlangs geplaatst…Een maand zonder… AlcoholMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.