Dingen die je gedaan moet hebben #1: backpacken

thailand 1

Een beautyblog bevat natuurlijk over het algemeen weinig diepgang. Het heeft uiteraard ook te maken met de onderwerpen  waarover je schrijft, maar alleen artikelen over de kleur van lipsticks, de pigmentatie van oogschaduw en de houdbaarheid van nagellak, dat zijn nou niet echt onderwerpen waar je een hele filosofie achter nodig hebt om er iets van te begrijpen.

Niks mis mee natuurlijk, maar ik denk dat het best een toevoeging kan zijn om eens ‘out of the box’ te denken en eens onderwerpen aan te snijden die op het eerste gezicht niet echt met beauty hebben te maken. Ik heb het dan vooral over beauty aan de buitenkant. Want natuurlijk bestaat er ook nog ‘inner beauty’, zoals dat zo mooi heet. Hetgeen nog altijd belangrijker is dan ‘outer beauty’.

Ik zat te mijmeren over wat ik nu nog graag met jullie zou willen delen. Eigenlijk hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik wilde graag een artikel maken waar jullie echt wat aan hebben. Iets wat vooral op ‘inner beauty’ slaat, iets waar je (geestelijk) rijker van wordt, iets wat een toevoeging is voor je leven. Dus daarom dacht ik bij mezelf, waarom maak ik niet een reeks artikelen met ‘dingen in je leven die je gedaan moet hebben?’ Dat zijn er nogal wat kan ik je vertellen. En hoewel er nog een heleboel dingen zijn die ik nog graag zou willen doen, zijn er ook veel dingen die ik al gedaan heb en waarvan ik graag de ervaring met jullie wil delen. Laten we beginnen met het eerste onderwerp: backpacken.

backpacken

Afgelopen zomer ben ik met twee hele goede vriendinnen afgereisd naar Zuidoost-Azië om aldaar met een rugzak 5 weken lang te gaan rondreizen. Het was een droom die werkelijkheid werd. Een ervaring waar ik als klein meisje al van droomde, om naar verweggistan te gaan en te ontdekken wat er zich nog meer allemaal in de wereld bevindt. Waar ik ook vooral op zoek was tijdens mijn reis, was rust. Rust in mijn hoofd, rust om me heen, de rust van een andere omgeving. Als student ben ik altijd al met honderd dingen tegelijk bezig geweest: drie bijbaantjes, sport, vriendinnen, vriendje, en en passant nog mijn drukke studie. Je raast maar door en staat eigenlijk helemaal niet stil bij waar je allemaal mee bezig bent. Als ik met vriendinnen sprak, dan zeiden zij eigenlijk hetzelfde. Daarom was het voor mij een goede keuze om ertussenuit te gaan. Ik besloot het roer drastisch om te gooien voordat ik wegging; ik zegde mijn baantjes op, switchte van universiteit en maakte geen afspraken met mensen totdat ik terug kwam van mijn reis.

thailand 5

Eenmaal op reis overviel mij een rust die ik lange tijd niet gekend had. Een nieuwe omgeving is sowieso af en toe goed. Ik ontmoette nieuwe mensen, allemaal met hun eigen inspirerende verhaal. Je bent even niet bezig met zaken als: ‘wanneer ga ik voor mijn tentamen leren als ik de hele week moet werken’, ‘vriendin X wil wijntjes drinken maar ik heb eigenlijk deze week nog geen tijd gehad om te sporten’, ‘ik heb een feest tot 02.00 maar moet er om 07.00 alweer uit’, ‘ik moet nodig weer naar mijn ouders want ik heb ze al een maand niet gezien’, en ‘oh mijn opa en oma willen ook graag dat ik nog even langs kom’. Kortom: zaken die soms stress opleveren, waarbij je het gevoel hebt dat je jezelf in tien stukken moet hakken. Op reis gaat dat heel anders, daar ben je bezig met zaken als: ‘in welk restaurantje gaan we vanavond eten?’, ’tot hoe laat liggen we vandaag op het strand?’ en ‘zullen we nog twee dagen langer op Bali blijven of gaan we eerder naar Lombok?’ Soms is het goed om even over zulke nutteloze dingen na te denken, die niet veel van je vragen.

thailand 4

Daarnaast leef je met backpacken natuurlijk van de ‘basics’. Geen gesoebat over welke make-up je gaat dragen die dag of wat voor huidverzorging. Niet nadenken over kleding, schoenen of tassen. Je hebt een rugzak met twintig artikelen mee en je hebt daar maar uit te kiezen. Je mag blij zijn als je een schone onderbroek kunt aantrekken die dag. Heerlijk vond ik dat! Zat ik al zwetend in een busje tegen mensen aangedrukt? Of liep ik met een grote etensvlek op mijn shirt rond? No problemo, ik genoot overal van (oke misschien wat minder van mijn behoefte doen in de bosjes dan…). Mijn enige zorg op deze reis was steeds of er nog wel genoeg zonnebrandcrème is mijn fles zat, want zonder ben je echt lost.

bali

Verder is het natuurlijk een groot voorrecht om te mogen genieten van een andere cultuur. Zo hebben wij drie weken in Thailand doorgebracht waar men vooral volgens het boeddhisme leeft. Als wij om 5 uur ’s ochtends half slapend in een busje stapten om onze reis te vervolgen, liepen de boeddhisten al lang rond om de armen te eten te geven. Prachtig vond ik dat.
Bovendien leer je zoveel dingen te bekijken vanaf een andere kant. Waar ik normaal altijd naar de grootste feestbestemmingen vloog om daar twee weken te vertoeven in een appartement met alles erop en eraan, mocht ik nu blij zijn als er een straaltje koud water uit de douche kwam. En aan het einde van de rit vond ik dat niet eens erg! Gek he, hoe je zo snel kunt wennen aan dat soort dingen.

collage 6

Zo, dat was het eerste artikel uit de reeks ‘dingen die je gedaan moet hebben in je leven’. Dit was een heel filosofisch verhaal voor een simpele beautyblogster. Ik ben blij dat ik dit met jullie gedeeld heb en ik hoop ook dat jullie er wat aan hebben gehad. Ik weet dat niet iedereen in de positie is om zo ver weg te gaan en te reizen, maar mijn boodschap is ook vooral om eens aan jezelf te denken. Je hoeft niet altijd te racen en te doen, daar wordt geen mens beter van. Neem eens een stapje terug en gun jezelf die rust. Dat begrijpen anderen echt wel en je zult merken dat je er daarna weer tegenaan kan. Ook heb ik geleerd meer te genieten, en stil te staan bij mooie momenten. In de rush van het dagelijkse leven vergeten mensen dat soms.

Vonden jullie dit leuk om te lezen?

*Je kunt me ook volgen op Facebook 

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Jo
  04/01/2014

  Hee San! Goed verhaal, inspirerend. Ik denk dat veel mensen die “sociale stress” meemaken en er soms helemaal gek van worden. Zoals jij al zegt heeft misschien niet iedereen de middelen om te gaan reizen maar er zijn ook genoeg andere opties om iets “voor jezelf” te doen. Waar daar gaat het uiteindelijk om, tijd voor jezelf maken en dingen doen die jíj wilt doen. Inspirerend!

 • Reageren
  Marloes
  04/01/2014

  Wat leuk om te lezen. En wat een gave foto’s. Ik heb zelf heel veel spijt dat ik na mijn studie niet eerst ben gaan reizen. Nu werk ik inmiddels en heb ik een huisje. Dus is het een stuk lastiger om een backpack reis te maken!

  • Reageren
   La VieSagista
   04/01/2014

   Hoi Marloes, het is echt een aanrader om te gaan backpacken! Maar dit hoeft natuurlijk niet meteen na je studie, dit kan ook als je al een paar jaartjes werkt! Desnoods ga je drie weken in de zomer.

 • Reageren
  Rachelle
  04/01/2014

  Heel leuk verhaal en ook dat je meer aansnijdt dan alleen make-up, al vind ik dat ook erg leuk en leerzaam! Een vraagstuk voor mij nu is alleen wat voor spannends ik ga ondernemen deze zomer!

  • Reageren
   La VieSagista
   04/01/2014

   Hoi Rachelle, fijn dat je het verhaal leuk vond! Ik hoop iedereen een boodschap te kunnen meegeven. Voor mij is het ook altijd weer een verrassing wat ik in de zomer ga doen 😉

 • Reageren
  Marlies
  05/01/2014

  Heel erg leuk artikel, leuk geschreven! Thailand lijkt me een gaaf land, mooie cultuur en gewoonten! Mooie foto’s heb je gemaakt trouwens 🙂
  Inderdaad een herkenbaar ‘probleem’: die dagelijkse sleur van dingen doen en nog meer dingen doen waar haast iedereen in zit, ik kan ook niet wachten om hier eindelijk eens ‘uit te stappen’! Dit jaar nog even mijn examens afmaken, direct daarna 2 weken backpacken in portugal! En als het goed bevalt (ik gok dat dat wel goedkomt haha) daarna in een tussenjaar zo’n 3 maanden reizen 😀

  • Reageren
   La VieSagista
   05/01/2014

   Hi Marlies, wat fijn dat je het een leuk artikel vond. Ik heb het ook met veel plezier geschreven. Wat leuk dat je naar Portugal gaat, daar ben ik ook geweest en ik vind het een erg mooi land.

 • Reageren
  Rosie
  05/01/2014

  Wauw ik vind het echt een heel mooi artikel geworden. Zo mooi dat ik ‘m in mijn favorieten van mijn linkparty geplaatst heb vandaag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dus zo iemand ben die geen beautyblogs lees omdat ik een beetje ‘moe’ word van het hysterische gedoe over een oogschaduwpallette of lippenstift terwijl er in mijn ogen 100000 dingen belangrijker zijn dan de juiste oogschaduw (dit is natuurlijk SUPER zwart/wit gezegd, ik blog ook LANG niet altijd over wereldzaken haha maar je snapt waarschijnlijk wel wat ik bedoel). Wat ik er mee wil zeggen is dat ik het gaaf vind om eens zo’n stuk te lezen op een beautyblog :)! Super!

  liefs Rosie

  • Reageren
   La VieSagista
   05/01/2014

   Hi Rosie, wat een lief bericht van je! Ik ga me ook zeker wat meer richten op dit soort onderwerpen omdat ik zelf ook niet altijd van dat ‘oppervlakkige’ houd. Mijn hoofd stroomt al over van ideeen!

 • Reageren
  Sylvia
  05/01/2014

  Fijn dat je beauty afwisselt met zulke artikelen, erg leuk om te lezen 🙂

  • Reageren
   La VieSagista
   05/01/2014

   Dankje! Ik zal zeker vaker dit soort onderwerpen laten terugkomen.

 • Reageren
  Lisanne
  05/01/2014

  Heerlijk om te lezen, jaaa!! Ik ga je volgen want ik wil meerrr! 😀
  Ik heb toen ik 15 was een reis gemaakt naar Ghana en daar vrijwilligerswerk gedaan. Backpacken staat ook zeker op mijn lijstje, maar zal nog even een paar jaar moeten wachten denk ik.

  • Reageren
   La VieSagista
   05/01/2014

   Hoi Lisanne, wauw Ghana lijkt me prachtig! En houd mijn site in de gaten want mijn ‘dingen die je gedaan moet hebben’ #2 is vrijwilligerswerk!

 • Reageren
  Margo
  11/01/2014

  Leuk! Vind het ook vaak veel leuker om over iemands leven te lezen dan alleen over oogschaduw en lippenstift. Ben het met je eens: soms wil ik wel eens onderduiken om niet aan al die ‘verplichtingen’ te moeten voldoen. Even alleen maar rekening houden met jezelf, en niet dat stressige gevoel. Tof artikel!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.