Dingen die ik was vergeten mee te nemen op vakantie

Hebben jullie dat ook, dat je ALTIJD wel iets vergeet mee te nemen op vakantie? Nou ik dus wel. Dit is mijn lijstje met vergeten items.

– Douchehanddoeken. Stom, stom, stom. Ik riep vlak voordat we weggingen nog naar mijn vriend dat ik de douchehanddoeken nog moest pakken, maar in de haast heb ik ze uiteindelijk toch niet meegenomen. Errug onhandig. Gelukkig konden we bij de receptie een stapeltje handdoeken huren. Eind goed al goed.

– Aftersun. Heb me een bult gesleept aan 1000 kilo zonnebrandcrème, maar de aftersun was ik daarbij even vergeten. Gelukkig had ik genoeg andere smeerseltjes bij me die prima dienst deden als verkoelende zalf. Lange leve mama’s grote toilettas.

– Warme kleding. Toen ik voor vertrek de weersvoorspelling checkte van zowel Italië als Oostenrijk, was er geen vuiltje aan de lucht. Zonnetje met 36 graden in Italië en 27 graden in Oostenrijk. Dikke prima, dan kon ik de dikke truien wel thuislaten zo dacht ik, dat zou toch alleen maar weer extra ruimte in de koffers innemen. Toen we echter in Oostenrijk aankwamen bleek het daar geen 27, maar slechts 14 (!) graden te zijn. Oeps. Met een beetje improviseren (sokken optrekken tot aan de knieën, t-shirts over elkaar, pareo gebruiken als sjaal) is het ons toch redelijk gelukt om niet te vernikkelen.

– Mijn eigen tandenborstel. Dus jatte ik maar gewoon die van mijn vriend.

– Nagelknipper. Ik dacht, ik neem alleen een vijl mee deze keer anders blijf ik slepen (tsja met inpakken moet je op een gegeven moment ook wel een beetje kritisch zijn anders eindig je met je hele inboedel mee op reis). Maar die vliegensvlugge vingertjes van Isé zijn toch wat beter geschikt voor een knipper. En nee, die kunnen echt geen week zonder gekortwiekt te worden want die nagels die zijn me toch een partij scherp!

– Een extra memorycard voor mijn camera. Door het vloggen en foto’s maken (zeker op vakantie) zit mijn kaartje zomaar vol.

– Een plastic zak voor was. Dit is een fout is die wel vaker maak als ik op vakantie ga, het meenemen van te weinig tassen voor was, flesjes die kunnen lekken of om andere dingen te kunnen separeren van de bulk.

Moraal van dit verhaal is: volgende keer maar even een lijstje maken 😉

Overkomt het jou ook wel eens dat je spullen vergeet mee te nemen op vakantie?

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Eke
  15/08/2018

  Oh zo herkenbaar! En sommige dingen die jij noemt staan ook nooit op van die kant en klare lijstjes.
  Eke onlangs geplaatst…Gelnagellak, hoe werkt dat?My Profile

 • Reageren
  Larissa
  15/08/2018

  Normaal begin ik op tijd met het inpakken en vergeet ik bijna niets, maar begint de vakantie ook nooit ontspannen. Dit jaar verbaasde ik mijzelf al over hoe relaxed ik eigenlijk was. Later bleek dat ik bijna alle spullen was vergeten die ik nodig had voor het klimmen in de bergen, aftersun, nagelknipper en nog veel meer lagen nog thuis te shinen en ik had ook zeker niet genoeg sokken ingepakt. Oh ja, die trui voor in de avonden… Thuis, netjes opgevouwen op bed. Dus zeer herkenbaar dit, maar met wat improvisatieskills kom je er uiteindelijk wel.
  Larissa onlangs geplaatst…Het is zo stil geweestMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  15/08/2018

  Aftersun kun je voortaan ook thuis laten: kun je beter niet smeren dan wel. Aldus alle dermatologen. Dit jaar nog heel erg in het nieuws geweest. Aftersun is pure zakkenvullerij, marketing. Huid herstelt zelfs beter zonder, heb ik begrepen. En als je je het gevoel hebt dat je toch per se iets wil smeren (niet doen dus), dan kun je net zo goed gezichtscreme of bodylotion smeren.

  • Reageren
   Yvonne
   15/08/2018

   Scheelt je ook weer in je koffer trouwens 😉

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  15/08/2018

  Oh een nagelknipper, die vergeet ik ook altijd!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Instagram: Stoppen of Doorgaan?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  15/08/2018

  Oh, zo herkenbaar. Ik vergeet meestal warmere kleding voor aan te trekken in de avond, o.i.d.
  Leonie onlangs geplaatst…Het (educatieve) speelgoed van Kyra – 2 jaarMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  15/08/2018

  Die plastic zakken voor vuile was enzo altijd ?

 • Reageren
  Elisabeth
  15/08/2018

  Herkenbaar! Ik vergeet vaak ook de random dingen, zoals een haarborstel en een nagelknipper.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Recept #2: Macaroni tonijn saladeMy Profile

 • Reageren
  Wendy (B)
  15/08/2018

  Ooit eens als tiener ondergoed vergeten :s
  Dus toen we inkopen gingen doen voor op het appartementje, geshopt voor nieuw ondergoed ook 😀

 • Reageren
  Yvonne
  15/08/2018

  Mijn vriend vergat een keer zijn korte broeken (ik controleer zijn kleren niet..). Moest hij die op vakantie kopen. Dat is nog niet gemakkelijk in een klein Zuid-Frans dorpje. Die hebben een heel andere smaak kan ik je vertellen!
  En ik neem meestal te weinig kleren voor mezelf mee (ben geen typische vrouw wat dat betreft). Ik wil altijd zo min mogelijk bij me hebben maar sla vaak een beetje door.

 • Reageren
  Chantal
  16/08/2018

  De tas met IEDEREEN zijn/haar schoenen was ik vergeten. Niet bepaald ideaal! =)

 • Reageren
  Cherish
  17/08/2018

  Ik ben echt zo’n type dat al twee weken van te voren begint met lijstjes maken, zodat ik dus niks kan vergeten. En volgens mijn man ben ik totaal niet relaxed tijdens het inpakken van de koffers. Haha Oeps……

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.