Dingen die ik nog maar net op mijn iPhone ontdekt heb..

Ik ben niet zo’n techneut. Ik ben allang blij dat mijn iPhone goede foto’s maakt en lekker snel internet heeft maar daar houdt mijn wensenpakket (en mijn kennis) wel een beetje op.

Dus zo kwam het dat ik de afgelopen tijd, terwijl ik mijn toestelletje al ruim anderhalf jaar bezit, nog achter allerlei handige functies kwam (dat ik soms een dom blondje ben vertelde ik al eerder). Misschien verklaar je me voor gek dat ik dit nog niet wist, maar misschien help ik jou er ook wel mee. Komt ‘ie!

Ik heb dus pas net ontdekt dat er een timerfunctie op je telefoon zit voor het maken van je foto’s. Dat wil zeggen, ik wist dat zo’n functie er wel op zou moeten zitten (leek me in ieder geval wel logisch) maar waar het knopje dan zat of hoe je ‘m inschakelde daar had ik geen idee van. Dus maar even gegoogeld. Het blijkt dus gewoon de cirkel met het klokje te zijn.. Je kunt dan ook nog eens kiezen tussen 3 of 10 seconden. Nu kan ik dus dit soort foto’s maken bijvoorbeeld:

Je kunt blijkbaar je scherm unlocken zonder de homeknop in te drukken. Wist ik ook niet. Met deze functie hoef je je vinger er alleen maar op te houden. Leuk hoor, maar ik vind zelf dat het indrukken van de homeknop beter en vooral sneller werkt. Mocht je dit toch willen instellen kan dit via Algemeen > Toegankelijkheid > Thuisknop. Dan moet je kiezen voor de optie ‘Plaats vinger om te openen’.

Ik geloof dat het mijn vriend was die me liet zien dat je door middel van een korte swipe het laatste nummer uit je rekenmachine kan wissen. HANDIG! Normaalgesproken als ik een foutje had gemaakt dan drukte ik op de C-toets, maar dan zijn meteen alle cijfers weg. Benieuwd of jij dit al wel wist!

Dan is er nog de ’tekstvervangingfunctie’ die ook behoorlijk praktisch blijkt te zijn. Ideaal voor moeilijke achternamen, standaard zinnen, e-mailadressen en emoji’s bijvoorbeeld. Hoe je er komt? Je gaat via iPhone > Algemeen > Toetsenbord naar Tekstvervanging. Dan tik je rechtsboven op het plusje. Bij ‘zin’ vul je bijvoorbeeld je e-mailadres in en bij ‘trefwoord’ een code. Als ik bijvoorbeeld @@ typ, dan komt er nu automatisch mijn e-mailadres te staan. (Tipje dat ik voorbij zag komen op andc.nl).

En dan is er nog een functie waarvan ik heel blij ben ik dat ik ‘m nu hebt ontdekt maar waar ik tegelijkertijd eigenlijk heel gefrustreerd over ben dat ik daar nu pas achter kom.. Een punt toevoegen kun je dus ook gewoon doen door 2x op de spatiebalk te drukken. Ik ging dus aaaaal die jaren steeds via Symbolen naar de punt. En nu blijk je daarvoor dus gewoon een veel snellere handeling te hebben.

>> Volg me ook op Instagram!

Nog een paar maandjes en dan mag ik weer een nieuw toestel uitkiezen, iets waar ik altijd weer reikhalzend naar uitkijk. Ik blijf lekker bij iPhone en ga deze keer voor de iPhone 8 Plus (ja, dat heb ik al bedacht). Deze keer wil ik er wel echt even voor gaan zitten wat de functies van deze smartphone allemaal zijn, het zou te stupide voor woorden zijn als ik die weer anderhalf jaar lang aan me voorbij laat gaan. Ik heb al wat onderzoek gedaan en de functies van de iPhone 8 waar ik nu al naar uitkijk zijn het draadloos opladen (omg, kun je je dat voorstellen?!), de retegoeie camera die erop zit (met onder andere portretbelichting) en tot slot heeft de iPhone  8 een True Tone scherm, die ervoor zorgt dat de kleuren op het scherm zich aanpassen aan het omgevingslicht.

Heb jij nog handige functies die je wilt delen?

Foto: ©sergey causelove via Shutterstock.

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Shirley
  14/10/2017

  Hahaha, dit wist ik dus ook allemaal niet…
  Shirley onlangs geplaatst…Moeders, deze boeken moeten in jouw kastMy Profile

 • Reageren
  Rachel
  14/10/2017

  Wow, die tekstvervanging is eigenlijk wel een hele slimme manier om het wat makkelijker te maken.
  De swipe van de regenmachine kende ik ook niet. Daar heb ik me vaak aan geërgerd, maar het blijkt gewoon wel te kunnen.
  Rachel onlangs geplaatst…StyleTone Box | Oktober 2017My Profile

 • Reageren
  Madelon
  14/10/2017

  Ik heb geen tips, maar ik lees dat je ‘t fijn vindt om de homeknop in te moeten drukken (ik ook). Bij de iPhone 8 Plus heb je geen ‘drukfunctie’ meer van de homeknop. Je telefoon trilt als ‘t werkt

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  14/10/2017

  Oeh die van dat rekenmachine wist ik niet, super handig!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Etos Botanical Boost Rosemary & FigMy Profile

 • Reageren
  Liset
  15/10/2017

  De tekstvervanging lijkt me handig! Ben benieuwd of dit ook zo werkt bij de Samsung. Ik ben sinds twee jaar dus echt hooked aan een Samsung, ik had daarvoor een Iphone, maar de Samsung heeft zulke goede foto- en fillmfuncties, dat ik niet meer anders wil!
  Liset onlangs geplaatst…Outfit | All the colors of the world make me happyMy Profile

 • Reageren
  Simone
  18/10/2017

  De tekstvervanging-functie heb ik ook pas net ontdekt, maar wat handig is dat! Ik irriteerde me altijd mateloos aan dat mijn telefoon van haha automatisch Haha maakte. Het gaat misschien maar om 1 hoofdletter, maar aan het einde of middenin een zin vind ik dat zo raar staan. Nu is dat gelukkig opgelost!
  Simone onlangs geplaatst…Trouwen | Voor de eerste keer bruidsjurken passen!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.