Dingen die ik met opzet buiten het gezichtsveld van mijn peuter doe

Ik ben inmiddels erg getraind in het verbloemen van sommige dingen voor mijn bloedje.

Het is maar goed dat ze niet alles doorhebben!

1. Een plak ham of kipfilet tussen zijn tosti proppen. Het liefst eet de peuter zijn tosti enkel met kaas, maar ik heb liever dat ‘ie er ook nog een stukje vlees bij eet. Dus frummel ik die er zo sneaky mogelijk tussen in de hoop dat hij het niet ziet. Als het er eenmaal op zit en hij krijgt het toch in de smiezen dan maakt ‘ie er minder een probleem van dan wanneer ik het in zijn volle vizier doe. Overigens doe ik dit ook met groente, ik ben er inmiddels meester in om het eten op zo’n manier op zijn vork te prikken dat het stukje sperzieboon precies wegvalt onder zijn vleesje.

2. Als ik hem 1 dropje geef, pak ik er zelf meestal drie. HAHA. En dan wel heel hard roepen dat we er allebei maar eentje mogen pakken.. Slecht he. Ik had al vrij snel door dat James net zo’n dropmonster is als z’n moeder en dus ik probeer dat uit alle macht een beetje binnen de perken te houden. Er is een tijd geweest dat het eerste wat James riep toen ‘ie uit bed kwam was: “mamaaaaaaaaaa, mag ik een dropje?”

3. Batterijtjes uit zijn speelgoed halen. Laatste kreeg ‘ie van een niet nader te noemen persoon uit de omgeving een zwaard als cadeau. Hadden ze over, zijn kinderen deden er niks meer mee. Leuk joh, nu zitten wij ermee. Nu vind ik zwaarden en pistolen sowieso al geen fantastisch speelgoed, maar al helemaal niet als er ook nog allerlei agressieve geluiden en trillingen uitkomen. Dus wat doet men dan? Juist, de batterijen eruit halen.

4.Huilen. Mijn peuter is erg gevoelig voor emoties en hij wordt er heel onrustig van als hij mij in tranen ziet. Dat doe ik dus niet meer in zijn vizier. Ook als ik ziek ben probeer ik me te vermannen. De laatste keer dat ik misselijk op de bank ging liggen vanwege de zwangerschap bleef hij maar om me heen dartelen en vroeg hij de hele tijd of ik misschien auw had. Hij is er daarna nog een paar dagen mee bezig geweest. Arm schaap.

5. Knuffels wassen. Het is niet eens dat James heel erg gehecht is aan zijn knuffels, maar zodra hij ziet dat ze de wasmachine in gaan dan zijn de rapen gaar. Het beeld van zijn ‘amie’ die in een grote plas water met schuim ligt doet hem toch altijd veel verdriet.

Heb jij ook van die dingen die je bewust buiten het gezichtsveld van je kinderen doet?

 

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Martina
  01/06/2017

  Kleine schat, helemaal bezorgd om mama. Dat herken ik zeker. Het is dan gelijk een heel aanhankelijk jongetje. Mama tuffel? En dan komt hij weer knuffelen
  Martina onlangs geplaatst…30 Mei 2015 – Vrienden, taart en Melle zijn birthday bashMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  01/06/2017

  Dat huilen probeer ik ook buiten gezichtsveld te doen alleen lukt dat de laatste tijd niet echt meer. Tsjah dat krijg je met die hormonen zo in de laatste week.
  Nicole onlangs geplaatst…Een kraammand voor de grote zusMy Profile

 • Reageren
  Bertine
  01/06/2017

  Ooh dat van die dropjes, stiekem best grappig! Haha ben benieuwd hoe dat hier gaat over een jaar of 2?!

 • Reageren
  Eke
  01/06/2017

  Zo herkenbaar, al is het wel steeds lastiger want ze hebben snel dingen door. Wel fijn dat als Max iets lekkers wil en ik aangeef dat het straks mag, hij er niet meer bij stilstaat. Benieuwd hoe lang dat nog duurt ?
  Eke onlangs geplaatst…Vijf ultieme Me Time-momentenMy Profile

 • Reageren
  Frank
  01/06/2017

  Het zijn inderdaad wel dingen die je beter voor kinderen kunt verbloemen. Zo haal ik meestal de baterij uit de afstandbediening… als hij er mee loopt kan ik daarna zes programmas verwijderen die zijn opgenomen.
  Frank onlangs geplaatst…Outfit post; vader & zoonMy Profile

 • Reageren
  Sylvia
  01/06/2017

  Ja hier ook een drop/salmiak monster. Ik moet dat ook altijd heel stiekem eten. Vooral ook omdat we er heel zuinig mee moeten doen aangezien drop/salmiak hier op lanzarote eigenlijk niet echt verkocht wordt.
  Sylvia onlangs geplaatst…De 15 reisdilemma’s tag!My Profile

 • Reageren
  Liset
  01/06/2017

  Ik deed dus altijd buiten het zicht spinazie tussen de tosti zodat er ook groente in dat ding zat :). Nu zijn ze gelukkig dol op spinazie, dus het hoeft niet meer. Maar sommige dingen kun je maar beter even uit het zicht doen idd.
  Liset onlangs geplaatst…Win 1 x 2 kaarten voor het LINDA.festival op 10 of 11 juni!My Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  01/06/2017

  Ooow ja die arme knuffels. Dat snoepen doet denk ik elke moeder??
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Groot FEEST!!!: Ik ben JARIG en word 30!!!My Profile

 • Reageren
  Joyce
  02/06/2017

  Nou dat ie het zielig vindt voor z’n knuffels snap ik wel haha. Leuk artikel!

 • Reageren
  gerda
  28/01/2018

  Leuk geschreven artikel weeral. Toch nog even melden dat het openen van dit artikel weeral heel moeilijk ging: pas bij de vierde keer klikken lukte het…

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.