Dingen die ik me herinner van vroeger

kaas

Soms komen er wel eens herinneringen terug van vroeger. In vlagen, dingen die soms te binnen schieten terwijl je met iets bezig bent. Gisteren had ik het nog. Ik was kaas aan het schaven en herinnerde me ineens hoe vaak mijn broer teleurgesteld tegen me zei: “Sanne, heb je nou alweer een bootje van de kaas gemaakt?” Hiermee bedoelde hij dat ik bij het kaasschaven een kuil in de kaas had gemaakt.. En het hem met zijn motoriek dus niet meer lukte om rechte plakjes te schaven.

Maar ik herinner me nog zoveel meer…

 • Ik herinner me nog dat mijn broer het altijd over papa’s stroopwafel had in plaats van over zijn stropdas.
 • Ook weet ik nog die keer dat ik een zakje zout in mijn schoen had gekregen, omdat ik de dag ervoor aan mijn moeder had verteld welke vieze woorden ik had geleerd..
 • En oh, die keer dat mijn moeder zich vergist had in de tijd van het kerstdiner in groep 4. We kwamen aan en al mijn klasgenootjes liepen net naar buiten want het was al voorbij. Ik had me hier weken op verheugd. Wat was ik boos op mijn moeder! Als goedmaker mocht ik alles wat ik maar wilde bestellen bij de McDonalds.
 • Mijn vader die deed alsof hij het liedje ‘in de Maneschijn’ in wel twintig verschillende talen kon zingen. Ik riep de gekste talen zoals IJslands of Japans en hij zong het dan zogenaamd in die taal voor me. Geweldig hoe je dat soort dingen als klein meisje kunt geloven.
 • Dat ik het nog leuk vond om in de modder rond te springen en zo vies mogelijk te worden getuige de foto hieronder.

Sanne 2 jaar in de blubber Terhorne

 • Natuurlijk herinner ik me de dag dat mijn zusje geboren werd. En dat mijn oma ons uit bed haalde en zei “jullie hebben een zusje gekregen en ze heet Luciede!” En dat ik dacht, wat een lelijke naam. En dat later bleek dat ze Lucinde heette, een naam die ik gelukkig wel mooi vond.
 • Dat mijn broer en ik altijd helemaal door dolle heen waren als het Intertoys speelboek weer op de deurmat plofte. Oh wat verlang ik soms terug naar die tijd dat alleen dat soort dingen belangrijk waren.
 • Die keer dat mijn broer en ik toen we een jaar of 4 waren, de hele trap hadden ingesmeerd met Labello toen onze ouders nog lagen te slapen.
 • Och, en dan iets genânts waar mijn moeder zich nog steeds voor schaamt.. Die keer dat we samen gingen winkelen voor een nieuwe winterjas toen ik een jaar of 6 was en ik aan de kassajuffrouw vroeg of ze misschien de Paashaas was want ze had dezelfde uitstekende tanden..
 • Dat ik mijn juffen en meesters op de basisschool al verbeterde als ze een d- of dt-fout maakten.
 • Toen ik ooit met een vriendinnetje met een skippybal ging overgooien in huis, de lamp met kristal aan diggelen viel, en toen mijn oma die op dat moment oppaste vroeg wie het gedaan had wij allebei naar elkaar wezen.
 • Dat ik gaatjes in mijn oren kreeg toen ik in groep 2 zat. En dat ik na het eerste gaatje de winkel uitrende omdat het pijn deed.
 • De avond dat ik in bed lag en ik mijn vader tegen mijn moeder hoorde zeggen dat hij bij ons gezin wegging. En dat ik mijn kussen tegen mijn oren drukte en heel hard in mezelf ging neuriën, omdat ik het niet wilde horen.
 • En elk jaar weer die stomme kerstkaart die mijn moeder wilde knutselen waarbij wij dan zo leuk mogelijk op de foto moesten staan..

poging tot kerst

taai taai

(Voor wie zich afvraagt wat wij in godsnaam met taaitaaipoppen in onze handen en mond moesten: de tekst bij deze kaart was ‘Hou je taai in 2001’….. Leuk bedacht mam.)

 Herinneren jullie je nog veel van vroeger?

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  20/11/2015

  Hahah je vader die zogenaamd in alle talen ‘in de maneschijn’ zingt, ik kan me helemaal voorstellen dat je dat als kind gewoon gelooft haha’
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…VLOG : Naar Safaripark Beekse Bergen met ons gezinMy Profile

 • Reageren
  Wilmaaa
  20/11/2015

  Wat leuk zeg al die herinneringen! En die foto’s zijn zo lief! Haha, dat je wegrende bij het gaatjes prikken.
  Wilmaaa onlangs geplaatst…Over tien jaarMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  20/11/2015

  Ahhh zo leuk om te lezen dit! Brengt vast warme gevoelens terug. Dat van dat kerstdiner is wel een pijnlijke, kan me de boosheid als kind helemaal voorstellen. Ik kan me ook nog zooooveel leuke, pijnlijke en idiote dingen herinneren. Zoals die keer dat ik aan het rolschaatsen was en met m’n handen in de hondenpoep viel. Haha!
  Carlijn onlangs geplaatst…Snelle avondroutine voor vermoeide mama’sMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  20/11/2015

  Ohh wat een heerlijke blog. Meesterlijke actie van je moeder met dat zakje zout! Hahah! En die Paashaas-opmerking! ?
  Nicole onlangs geplaatst…Say what?! Vrouw maakt tentamen tijdens de bevallingMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  20/11/2015

  Haha die foto met de taai taai poppen, geweldig! De trap insmeren met Labello, hoe bedenk je het 😉
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: Samuel BjØrk – Ik Reis AlleenMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  20/11/2015

  Wat een heerlijk artikel!
  Ik vind het altijd bijzonder hoe je dingen vroeger gewoon geloofde en nu echt denkt van hoe dan?!
  En ik vind de kerstkaart in ieder geval wel origineel bedacht 😉
  Rosanne onlangs geplaatst…Mijn leven als studentMy Profile

 • Reageren
  Marloes ❤ Budgetproof.nl
  20/11/2015

  Hahahahaaha die kerstkaarten. Het is dat Harry Potter nog niet ‘bestond’ toen met je kaars/toverstaf. Hihi. Ik herinner me echt bar weinig van vroeger. Gek hè. Allemaal herinneringen van een latere leeftijd. Herinner me nog wel dat m’n moeder vertelde hoe het in elkaar stak met Sinterklaas en dat ik haar niet geloofde. Elke vrijdagmiddag mochten we wit brood met filet American (yum!) en m’n moeder heeft ooit een keer met kerst een schuimtaart geprobeerd te maken die helemaal zwart werd en we toen liefdevol Ontplova hebben gedoopt in plaats van Pavlova (het originele recept). Ik maakte ook altijd ‘bootjes’ van de kaas ;).

  Ik ben heel benieuwd naar alle fratsen van James als ik dit zo lees. Haha.
  Marloes ❤ Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Blogsnack: win €50 shoptegoed van Forever 21My Profile

 • Reageren
  Marjon
  20/11/2015

  Super leuk om al die herinneringen te lezen! Wat een schattige foto’s ook! 🙂

  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Weekly snaps #47My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  20/11/2015

  Mooi artikel. Dat vergeten kerstdiner is typisch iets voor mij.

  Mooie foto’s, jullie staan er schattig op.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn nieuwe blog & MAC make-upMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  20/11/2015

  Whahahaha die van die paashaas is hillarisch! Wat een schatje was jij vroeger zeg!
  Tamara onlangs geplaatst…Stoere papa’s en kleine meisjes.My Profile

 • Reageren
  Leonie
  20/11/2015

  Wat kan jij je nog een hoop herinneren! Ik heb wel een aantal dingen, maar zoveel! Wat leuk om te lezen..!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Persoonlijke (instagram)foto’s!My Profile

 • Reageren
  Margo
  20/11/2015

  Ah die laatste foto haha, ik vind hem wel scherp van je moeder! Grappig he, dit soort dingen. Ik haal ook regelmatig van die herinneringen op met m’n broer, en god wat voel je je dan oud 🙂
  Margo onlangs geplaatst…XS REVIEW | Antibacteriële zeepdispenserMy Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  20/11/2015

  Haha wat leuk! Dat jij aan de kassierster vroeg of ze de paashaas was, hahaha! Arme vrouw! En ik kan me voorstellen dat je moeder zich enorm schaamde 😀 En die foto’s voor de kerstkaartjes, hahaha! Echt heel leuk dit artikel!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…De grappigste zoekwoorden #1: K3 zoekt K3 editieMy Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  20/11/2015

  Haha wat leuk! Dat jij aan de kassierster vroeg of ze de paashaas was, hahaha! Arme vrouw! En ik kan me voorstellen dat je moeder zich enorm schaamde 😀 En die foto’s voor de kerstkaartjes, hahaha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…De grappigste zoekwoorden #1: K3 zoekt K3 editieMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  20/11/2015

  Hahaha wat moet het hilarisch zijn geweest om dit artikel te schrijven. Maar het brengt vast ook emoties met zich mee….dat kuiltje in de kaas maakte ik mij ook schuldig aan en ja…je kon mij ook van alles wijs maken. Dat er mensen op wieltjes bestonden bijvoorbeeld 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Sarah, dank je wel!My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  20/11/2015

  hahaha wat leuk om te lezen en wat een heerlijke foto’s heb je erbij gedaan. Ik maakte/maak ook altijd een ‘bootje’ van de kaas, haha!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Yves Rocher Kerstcollectie Spicy VanillaMy Profile

 • Reageren
  Suzanne
  20/11/2015

  Haha, ik heb hardop moeten lachen. Vooral de hou je taai! Je herinnert je echt veel.
  Suzanne onlangs geplaatst…Lief! kattenhangmatMy Profile

 • Reageren
  Hanna @ eenbezigbijtje
  20/11/2015

  Sommige dingen zijn erg herkenbaar, zoals de Intertoys op de deurmat. En dat mijn ouders gingen scheiden werd bij mij ander verteld, maar na die woorden wilde ik ook even niks meer horen..
  Hanna @ eenbezigbijtje onlangs geplaatst…Flashback Friday: 4 maart 2014My Profile

 • Reageren
  Jorinde
  20/11/2015

  Wat een leuke herinneringen! Ik vind Hou je taai wel goed bedacht! Haha! Ik was wel even heel stil na het lezen dat je je vader dat tegen je moeder hoorde zeggen.

  Ik herinner me het Intertoys boek me ook als de dag van gisteren. Alles aankruisen wat je van Sinterklaas in je schoen wilde hebben. Met een vriendin dagenlang ‘optreden’ in haar slaapkamer. In groep 4 onschuldig mee bleren met Sex on the Beach en Voulez vous couchez avec moi en urenlang buiten spelen. Het was allemaal zo slecht nog niet!
  Jorinde onlangs geplaatst…Recept | Scones + clotted creamMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  20/11/2015

  Hahaha, ik lig in een deuk! Wat kan je toch leuk schrijven. Die paashaas opmerking is wel erg hoor! Ik zou echt mijn lach in moeten houden als mijn kind dat zou zeggen. Die foto’s voor de kerstkaarten zijn ook erg grappig om te zien, haha!

 • Reageren
  Jennifer
  20/11/2015

  Als ik een kaasschaaf zie en denk aan vroeger dan denk ik aan mijn oma die met de kaasschaaf de eelt onder de voeten van mijn opa weg schaafde. Bah!

  Die kerstkaarten zijn wel hilarisch hoor! En in jouw kinderfoto met die trekker zie ik echt wel een kleine James!
  Jennifer onlangs geplaatst…What Melle Wears #2My Profile

 • Reageren
  Jodi
  20/11/2015

  Die maneschijn ga ik zeker onthouden. Fantastisch.
  Ik geloofde ook alles, vliegende olifantjes bijvoorbeeld (lieve heersbeestjes )
  Dat kerstdiners zie ik ook helemaal voor me. Wat zielig voor zo’n klein meisje en wat voel je je als moeder dan schuldig.
  Jodi onlangs geplaatst…Baby aan boord….De bekendmakingMy Profile

 • Reageren
  Robin
  20/11/2015

  Haha, weer hilarisch!

 • Reageren
  Anouk Spruit
  20/11/2015

  Geweldig artikel! Ik heb heerlijk gelachen:)
  Anouk Spruit onlangs geplaatst…OOTD | Body ShamingMy Profile

 • Reageren
  happybudgetcooking
  20/11/2015

  Haha sommige herinneringen zullen ons altijd bijblijven he. De leuke en de minder leuke.

 • Reageren
  Martina
  20/11/2015

  Mooi, grappig en heftig!
  Martina onlangs geplaatst…1 November 2015 – Glittermomentje in je joggingsbroekMy Profile

 • Reageren
  Milou|Thuis bij Milou
  21/11/2015

  Haaaa! Dat van die gaatjes! Hier precies hetzelfde. Ben ook na één gaatje niet meer terug gegaan, toen moest ie eruit en op mijn 14e heb ik pas weer poging twee gewaagd.

  Superleuke en lieve dingen om te lezen. Mijn zusjes geboorte kan ik mij ook nog zo goed herinneren en dat probleem met de kaas hadden wij ook altijd. Maar ja, die randjes zijn wat harder en die schaven zo moeilijk he? 😉 En dat je alles gelooft wat je vader doet, zegt en dus zingt… ja, herkenbaar!
  Milou|Thuis bij Milou onlangs geplaatst…Zwangerschapsyoga, de mentale en fysieke voorbereiding op je bevallingMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  21/11/2015

  Muhaha, lief! In alle onschuld verteld natuurlijk …

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  21/11/2015

  Hahaha wat een leuke post! Mijn herinneringen: dat we etalagepoppen na gingen doen door in de etalage zo stil mogelijk gingen staan. Dat we dachten dat mensen daarin trapten. En die keer dat we een pop omver liepen, dat ding omviel, het hoofd eraf brak en we de winkel uit renden. Die keer dat ik in m’n zwembroek had gepoept en de glijbaan af ging, de glijbaan besmeurde en het zowel genant als hilarisch vond toen andere kindjes er doorheen gingen glijden. Dat papa altijd de sjaak was. Dat we bijvoorbeeld een drankje op bed kwamen brengen en we heel hard moesten lachen als hij zijn 1e slok nam en uitriep dat het smerig was (doordat het een drankje was waarin alles wat we maar in de koelkast vonden bij elkaar was).

  Oooh Sanne ik kan nog wel even door gaan, maar ik vrees dat ik dan wel een beeld van mezelf schets dat ik behoorlijk ondeugend was! Ik ben nu wel een lief meisje, dat beeld wil ik liever niet verstoren hihi!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Ode Aan Jim / 42 Weken Baby BumpMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  22/11/2015

  Haha, wat leuk toch altijd om aan zulke dingen terug te denken! Af en toe herinner ik me nog bepaalde momenten van vroeger en dat is zo grappig, maar veel herinneringen heb ik eigenlijk niet… Wel het Intertoys-boek inderdaad, alles aankruisen wat je wilde hebben!

 • Reageren
  Bregje
  22/11/2015

  Heerlijk van die herinneringen en goed idee om ze eens op een rijtje te zetten. Gaan jullie met James ook van die leuke kerstkaarten maken? 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Je bevalling op de foto: ja of nee?My Profile

 • Reageren
  Mira
  15/04/2017

  Om te gieren dit! Ik weet nog dat opa ons altijd het licht liet uitblazen voor het slapen gaan. Wij bliezen dan terwijl hij stiekem tegen de lichtknop stond. Jaren was ik er van overtuigd dat in het licht echt uit kon blazen hihi.

 • Reageren
  Henriette
  03/01/2018

  Die kerstkaarten… ik zat me elk jaar weer vooraf te verkneukelen wat ze nu weer had bedacht…..
  Maar ook dat ik oppaste en mij precies kon vertellen welke make-up mij mooi zou staan ..geweldig…vaak als ik me extra moet optutten denk ik daar nog aan, want had ik toen maar beter opgelet…ik ” kwak er nog steeds zomaar wat op” om in jouw woorden van toen te spreken

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.