Dingen die een moeder het eerste jaar googelt

Toen James net geboren was barstte mijn hoofd soms van de vragen. Ik wilde mijn moeder en schoonmoeder er niet dagelijks mee vermoeien, dus heb ik heel wat af gegoogeld… En ik ben vast niet de enige die dat deed.

Strak gevoel hechtingen na bevalling. (Of spreek ik dan alleen voor mezelf..?)

Wat te doen tegen darmkrampjes baby
Och, die eeuwige en ellendige darmkrampjes. Wat vond ik dat toch zielig. De meeste baby’s hebben er last van. Ik heb nooit begrepen waarom er zoiets als darmkrampjes moet bestaan. Die arme poppetjes komen al uit hun warme coconnetje in mama’s buik, moeten ineens in de buitenwereld zien te overleven en dan zijn er ook nog die tergende darmkrampjes die ze moeten doorstaan. Whyyyyyyy?!

Borstvoeding geven en alcohol drinken. Niet dat je meteen na je bevalling alweer met je giechel aan de fles hangt, maar ik vond het wel fijn om te weten wat er wel en niet kon.

Luieraanbiedingen deze week
Die krengen zijn verrekte duur kan ik je vertellen. En ik hoor er vaker moeders over klagen. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige sites met luieraanbiedingen. Hoef je niet meer zelf staan te klungelen met de rekenmachine op je telefoon hoeveel cent je nu precies per luier betaalt. En je af te vragen of dat wel écht de beste aanbieding is.

Groente baby 5 maanden
Wat mag wel en wat mag niet? Wat is gevaarlijk voor ze en waar kan hun maagje nog niet tegen? Waar krijgen ze krampen van en waar diarree? Just google it.

Slaapgebrek met een baby
Ik blijf het een wonder vinden hoe lang een mens met bar weinig slaap toe kan. Gelukkig vond ik veel lotgenoten toen ik dit (keer op keer) googelde.

Hoe vermaak ik mijn baby van 9 maanden 
Na drie rondjes door de buurt te hebben gewandeld, 50 liedjes te hebben gezongen en de muziekmobiel 80 keer te hebben opgewonden vroeg ik mij wel eens af hoe ik in godsnaam mijn kind nog kon vermaken. (Ik schreef daar trouwens al eerder een artikel over).

Wanneer kleuren ogen baby
Hier heb ik overigens tot op heden geen eenduidig antwoord op kunnen krijgen van Mr. Google… De ene keer lees ik een paar maanden en de andere keer zie ik staan dat het wel tot het tweede jaar kan duren voordat ogen hun definitieve kleur krijgen.

Hoe lang baby laten huilen.
Twee minuten? Vijf minuten? Een kwartier? Een half uur? Maar ik kon het niet hoor, die kleine van mij laten huilen.

Hebben jullie het eerste jaar veel gegoogeld?

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  25/11/2015

  Hahaha dit is toch volkomen logisch. Ik hoop dat alle nieuwbakken mama’s dat doen in plaats van maar wat aan te rommelen ;). Maar vond je het niet lastig dan wat wel en niet te geloven? Zelf dokteren is ook niet altijd een goed idee. Ahhhh strak gevoel hechtingen na bevallen, ik kreeg hierdoor alweer op opnieuw medelijden met je ;). Inmiddels krijgen al m’n vriendinnen kinderen (ik moet er niet aan denken) en ik blijf jouw blog gewoon lezen omdat ik altijd om je moet lachen. Zo pik ik toch wat op als ik zometeen 10x tante ben :p
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Primark kerstcollectie: nieuwe campagnebeeldenMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  25/11/2015

  Ik denk dat Google ieders beste vriend is als je voor het eerst moeder bent. Veel dingen kan je gewoon niet weten. Haha ik moest wel lachen om dat ‘hoe vermaak ik mijn baby van 9 maanden’. Kan me er wat bij voorstellen…
  Ik heb ook weleens gegoogled wat je moet doen als je baby zich niet laat wegleggen, of pruimen slecht zijn voor baby’s van 4 maanden (ze schreeuwden het uit hier, oeps) en hoe babypoep eruit hoort te zien bij de combinatie borst- en flesvoeding. Werd meestal wel wat wijzer, maar op fora wordt je ook zoveel aangepraat waar je niets mee wil of kan..
  Carlijn onlangs geplaatst…Afvallen na de zwangerschap: een updateMy Profile

 • Reageren
  Martina
  25/11/2015

  Hahaha herkenbaar! Vooral de darmkrampen en welke groente als eerst. Ik Google ook vaak naar het ritme, slaapjes enzo passend bij de leeftijd
  Martina onlangs geplaatst…21 November 2015 – Outfit met laagjesMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  25/11/2015

  Toen ik zwanger was van mijn dochter las ik meer boeken over de zwangerschap, bevalling en alles erna.

  ‘De zwangerschapsbijbel’ en ‘Oei in groei’ zijn twee boeken geweest wat die mij ontzettend veel hebben geholpen.

  Bij de tweede zwangerschap was het Google 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Hoop doet levenMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  25/11/2015

  Zo herkenbaar!
  Ik deed ook vaker googelen.

  Liefs xx

 • Reageren
  Lifesabout
  25/11/2015

  O man ik heb zoveel opgezocht. Het eerste wat ik zocht weet ik nog. ‘Hoort de fontanel op en neer te gaan?’ Ik ben mij rotgeschrokken toen ik het zag. Google stelde mij gerust, haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een jaar bloggen. Wat heeft het mij gebracht?My Profile

  • Reageren
   Angelique
   25/11/2015

   Omg ja dat heb ik ook gedaan!!! Was het alweer vergeten, terwijl ik toen echt een beetje in paniek raakte toen ik het zag.

 • Reageren
  Tamara
  25/11/2015

  Hahaha ik googlede ook wat af! Vooral over wat te doen bij verkoudheid enzo. Maar ook wanneer kinderen nou eeeeeindelijk gaan doorslapen
  Tamara onlangs geplaatst…Wat is de impact van een scheiding op kinderen?My Profile

 • Reageren
  Doenja
  25/11/2015

  Ik Google me op dit moment suf! 6 weken geleden (precies) via keizersnee moeder geworden van dochtertje Sarah en vooral omtrent keizersnee Google ik veel (wat hoort zo en wat is abnormaal). Voor de baby Google ik me uiteraard ook suf, maar zit ik ook in een appgroep waarbij we ervaringen, tips&trics uitwisselen.
  Leuk artikel! Lees je blog altijd met plezier.

  • Reageren
   La VieSagista
   25/11/2015

   Leuk om te horen Doenja! Nog gefeliciteerd met je kleintje.

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  25/11/2015

  Haha, wat leuk om te lezen. Ik moet zeggen dat ik niet zo heel vaak heb gegooglet, ik las veel boeken en tijdschriften hierover. Wel vond ik het fijn om wat maaltijdsuggesties te hebben voor je kindje van 8 tot 10 maanden en inderdaad die darmkrampjes. Daar heb ik Infacol nog aan te danken ;).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Outfit | That 90’s vibeMy Profile

 • Reageren
  Susan
  25/11/2015

  Ik heb eindeloos veel gegoogled over slapen, weinig slapen, niet doorslapen, half uurtjes slapen, niet slapen, hoe in slaap vallen, welk groente en fruit, borstvoeding, tandjes etc.

  Maar google is niet altijd your friend heb ik gemerkt.. je moet echt je eigen weg vinden met je kindje (mbt slapen/niet-slapen bijvoorbeeld)

 • Reageren
  Leonie
  25/11/2015

  Haha. Ik google alleen maar: “gevoelige borsten” “Ovulatietesten” “zwangerschapssymptomen” en dat soort dingen.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Schijnzwanger?! Mindf#ck!My Profile

 • Reageren
  Manon
  25/11/2015

  Oooh man. Ik heb veel gegoogled op: “baby 5 maanden rolt niet”, “drukke baby”, “37,1 baby” en dan alle cijfers van 37,1 – 37,2 – 37,3 tot en met 41,5 ofzo hahaha. Och. En nu google ik nog steeds wel!
  Manon onlangs geplaatst…LittleWonderWorld bestaat 2 jaar!My Profile

 • Reageren
  joyce
  25/11/2015

  Hahaha herkenbaar! Vooral bij de eerste! Bij de tweede werd ik al iets makkelijker en had ik natuurlijk al een shitload aan ervaring haha 😉
  joyce onlangs geplaatst…LEGO wasco | Doe het zelfMy Profile

 • Reageren
  Milou | Thuis bij Milou
  25/11/2015

  Vanuit pedagogiek heb ik geleerd dat je een baby tot 6 maanden liefst zo kort mogelijk laat huilen. Gewoon meteen er heen dus als ze huilen. Ze kunnen namelijk helemaal nog niet de link leggen: als ik huil – dan komt mama en dat kan ik dus gebruiken. Maar ja, ook daarin is iedere moeder weer anders en dat moet iedere moeder natuurlijk ook zelf weten. Ik ben echt google-verslaafde. Àlles wat ik niet weet, zoek ik op google op. Zelfs als het eigenlijk helemaal niet belangrijk of bijzonder is. Dus dat zal straks ook wel gebeuren als mijn baby geboren is.
  Milou | Thuis bij Milou onlangs geplaatst…Back to the future: mijn bevalling op 6 maart 2016My Profile

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  25/11/2015

  hahaha ik heb vandeweek nog gegoogeld wanneer de kleur van de ogen definitief is.
  ik las tot 3 jaar ofzo, dus ben benieuwd.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Spruit in ontwikkeling….het tweede trimesterMy Profile

 • Reageren
  Wilmaaa
  25/11/2015

  Heel herkenbaar, ik heb wat afgegoogled! Super handig hoor:)
  Wilmaaa onlangs geplaatst…12 tips voor een fijne kraamtijdMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  26/11/2015

  Lang leve Google!!!! Nog steeds m’n beste vriend 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Vijf redenen waarom ik van Adele houdMy Profile

 • Reageren
  Mariska Verdienen
  26/11/2015

  Haha heel herkenbaar! De luier aanbiedingen, de krampjes, het eten. Niets om je voor te schamen maar iets om trots op te zijn, je zoekt het zelf op.

 • Reageren
  Saskia
  27/11/2015

  Google is je vriend! Ik kan me niet voorstellen hoe mensen vroeger geleefd hebben zonder al die kennis binnen handbereik!
  Saskia onlangs geplaatst…Trouwen: waarom eigenlijk?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.