Dingen die ik altijd doe voordat ik op vakantie ga

Als jullie dit artikel lezen dan zitten wij met onze billen in de sneeuw in Winterberg! En dit doe ik dus altijd voordat ik op vakantie ga..

Twee weken van te voren al beginnen met het checken van de weersverwachting. En elke keer zeg ik tegen mezelf dat ik daarmee op moet houden want het kan natuurlijk ook een teleurstelling zijn als je een zonvakantie naar de Spaanse costa hebt geboekt en het blijkt blowjobsteals te gaan regenen. Toch kan ik het nooit laten.

Tig keer de accomodatie bekijken. Ik kan ‘m tien keer overlezen en dan nog vergeet ik elke keer wat er nu wel en niet aanwezig is. Waren er nu wel handdoeken of niet? En hoe zit het met bedlinnen? Was er nou een föhn aanwezig of heb ik me dat nu verkeerd herinnerd? Los daarvan vind ik het altijd erg leuk voor de voorpret om te weten waar je ook alweer heengaat en het huisje of hotel nog even een paar keer te bekijken. Een soort van ‘verlekkeren’.

Lijstjes maken. Ik ben een weinig gestructureerd persoon maar als het op vakantie aankomt dan heb ik mijn lijstjes al bijzonder op tijd in de aanslag. Sowieso vind ik dat gevoel van dingen afstrepen altijd heel erg fijn en zonder lijstje (met trouwens ook nog wel eens) komt het toch vaak voor dat je bepaalde zaken vergeet.

Mijn muzieklijst updaten. Ik luister eigenlijk zelden muziek. Als ik in de auto zit dan zet ik meestal radio 538 aan en dan kan ik echt genieten van dat geneuzel. Sommige mensen hebben een hekel aan gepraat op de radio, ik vind het juist altijd wel gezellig. Voor vakanties maak ik echter een uitzondering en zorg ik dat mijn Spotify-playlist weer helemaal up-to-date is. Ook altijd erg leuk als je dan weer terug in Nederland bent en je dat ene nummer weer luistert die jou aan die vakantie doet herinneren.

Lekkere dingen kopen. Doorgaans haal ik niet heel veel versnaperingen in huis. Er liggen hier altijd wel wat zakken drop maar chocola, koekjes of chips dat koop ik zelden. Wanneer we op vakantie gaan dan leef ik me echter helemaal uit in de supermarkt en koop ik alles wat ik lekker vind. Ik vind dat zo’n heerlijk vakantiegevoel om de auto vol te hebben met allerlei lekkernijen.

Hebben jullie ook van die typische dingen die je altijd doet voordat je op vakantie gaat? (Behalve je koffer in pakken dan..)

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Channa
  11/01/2017

  Haha, heel herkenbaar! Ik doe het allemaal, hoort toch ook wel een soort van bij de voorpret ofzo!
  Channa onlangs geplaatst…Verhuizen of niet?My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  11/01/2017

  Ik ben ook heel gestructureerd als het op vakantie aankomt. Ik heb een vaste checklist voor zomer- en wintervakantie, die print ik uit. Lekker afstrepen inderdaad!
  Ik koop juist geen lekkere dingen want ik weet dat dat allemaal al opgaat in de auto..Niet goed niet.
  Verder vind ik het een sport om zo weinig mogelijk kleren mee te nemen. Zo is het wel eens voorgekomen dat mijn vriend op een zomervakantie geen korte broeken had…oeps. En ik heb zelf ook wel eens gedacht: nu had je wel iets meer mee mogen meenemen…

 • Reageren
  Heleen
  11/01/2017

  Haha heel herkenbaar! Vooral het huisje 10 keer checken én wat je allemaal in de omgeving kunt doen. Ook probeer ik altijd overal aan te denken, bijv aan een pompje handzeep in het toilet ofzo ?Uiteindelijk kom ik bepakt en bezakt aan en gebruik ik de helft niet haha! Veel plezier nog daar!
  Heleen onlangs geplaatst…20 herkenbare momenten voor Pedagogisch Medewerk(st)ersMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  11/01/2017

  Haha oh nee ik ben echt zo’n chaoot die pas de avond voor vertrek inpakt enzo en dan op hoop van zegen 😉 wel kijk ik altijd uitgebreid wat er in de omgeving te doen em te z
  Nicole onlangs geplaatst…Toch maar een duowagen?My Profile

 • Reageren
  Nicole
  11/01/2017

  Haha oh nee ik ben echt zo’n chaoot die pas de avond voor vertrek inpakt enzo en dan op hoop van zegen 😉 wel kijk ik altijd uitgebreid wat er in de omgeving te doen en te zien is.
  Nicole onlangs geplaatst…Toch maar een duowagen?My Profile

 • Reageren
  Brig
  11/01/2017

  Ik wil altijd t huis schoon hebben als ik weg ga!

 • Reageren
  Sharon
  12/01/2017

  Afgelopen jaar voor het eerst met het vliegtuig op vakantie geweest naar Ibiza. 4 Weken van te voren pas geboekt, en man ik heb 4 weken intens genoten van de voorpret! Kijken hoe warm het werd, opzoeken wat er te doen is. Maar tegelijkertijd omdat we zo laat geboekt hadden hebben we het ook heel erg op ons af laten komen! HEERLIJK! Mijn tip die voor mij echt werkte: Ik had een pack list gemaakt, maar alles wat ik daadwerkelijk echt in mijn koffer had gestopt schreef ik op een ander lijstje! zo weet je al voor 100% wat er echt in zit. Want ja ik ben een muts die der sokken of bh’s best kan vergeten er in te stoppen, Of vergeet als het er nu wel of niet in zit!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.