Dieptepunt op de kinderopvang

Afgelopen maandag had ik een 10 minutengesprek op de opvang van James. Met een teleurgesteld gevoel ging ik naar huis.

Natuurlijk had ik het zien aankomen, dat het geen rozengeur en maneschijn was met James op de opvang. Eerlijk gezegd had ik de moed na drie maanden al opgegeven, toen ik James voor de derde keer achtereen ziek had gemeld en het wennen dus weer van voren af aan begon toen ik hem de eerstvolgende keer weer bracht. Maar zoals ze me daar elke keer op het hart drukten dat het een kwestie van tijd is, moest het wel goedkomen zei ik tegen mezelf.

Al die kindjes die daar zo leuk speelden, en mijn kind zou dan de enige zijn die het daar vreselijk vond? Het ging er bij mij gewoonweg niet in, maar toch had ik een aanhoudend onderbuikgevoel dat mijn kind daar niet binnen korte tijd met een glimlach naar binnen zou lopen.

Afijn, maandag was daar dan het 10 minutengesprek. En wat ik vermoedde werd nu echt bevestigd: James zijn dagen zijn moeilijk op de opvang. Hij eet amper, slaapt bijna niet, speelt niet, en drinken gaat met moeite. Verder heeft hij daar geen ontlasting en huilt hij veel. Hij klampt zich krampachtig vast aan de leidsters maarja, als zij andere kindjes moeten verschonen of de boel moeten opruimen dan hebben ze echt geen tijd om James ook nog aandacht te geven. En dus gaat hij jammeren.

Hoewel ik dus al vermoedde dat mij iets dergelijks ter ore zou komen op het 10 minutengesprek, schrok ik er toch een beetje van. Natuurlijk probeerde de leidster mij duidelijk te maken dat het ‘naar verloop van tijd echt wel beter zal gaan’, maar hoe lang moet ik daar dan nog op wachten? Hoe vaak wil ik hem nog huilend aantreffen als ik hem aan het einde van de dag ophaal? Hoe vaak wil ik nog berichtjes krijgen dat hij ‘een moeilijke dag heeft’ en zijn broodje en melk niet wilde nemen? Hoe vaak wil ik nog die wanhoop in zijn ogen zien als ik bij hem achterlaat en de deur achter me dichttrek?’ Om nog maar te zwijgen over het ongeruste gevoel dat ik de hele dag heb als hij daar is.

Na het 10 minutengesprek trok ik mijn conclusies. Ik deed het verhaal aan mijn vriend en samen vonden we dat we maar eens de boel moesten heroverwegen. Of het wel echt zo ‘leuk’ voor James zijn ontwikkeling is dat hij naar de opvang gaat. Het was gewoon niet wat we ervan verwachtten. Het idee dat James leuk zou spelen met mededreumesjes was een te rooskleurig beeld geweest. Ik denk dat hij er gewoonweg nog te klein voor is.

James wil lekker op schoot zitten, geknuffeld worden, voorgelezen worden, en niet constant alleen aan een tafeltje zitten met een potlood en een stuk papier en zichzelf moeten vermaken. Ik denk dat James meer baat heeft bij een huiselijke omgeving, minder kindjes om zich heen en een ritme dat meer aansluit bij het ritme dat hij thuis heeft. Ook zou ik het leuk voor hem vinden om meer naar buiten te gaan, in al die tijd dat hij op de opvang zat heeft hij daar geen enkele keer buiten gespeeld.

Dit gezegd hebben zijn wij op zoek naar een gastouder. Ik heb met verschillende medemama’s gesproken waarvan de kindjes ook een gastouder hebben en die waren er behoorlijk enthousiast over. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nooit van mening geweest dat het feit dat James niet kon aarden aan de opvang zelf lag, aan de leidsters, of aan de andere kindjes. Ik denk gewoon dat in deze fase van James zijn leven een gastouder een betere optie is dan het kinderdagverblijf.

Wat zijn jullie ervaringen met de gastouder en/of het kinderdagverblijf?

Dit vind je misschien ook leuk

34 reacties

 • Reageren
  Channa
  08/02/2016

  Hier gaan beide kinderen naar een gastouder, daar hebben ze inmiddels een band mee opgebouwd en daar vinden ze het leuk. Tenminste Jamie wat minder maar dat ligt meer aan het feit dat hij daar iets meer regeltjes heeft waar hij naar moet luisteren. Verder vind ik een gastouder heel prettig!
  Channa onlangs geplaatst…Ben jij een loedermoeder?My Profile

 • Reageren
  Kelly
  08/02/2016

  Aaaahh lieve Sanne wat vind ik dit erg om te horen! Ik ben zelf ook leidster in de kinderopvang en kindjes kunnen echt enorm lang wennen op een dagverblijf. Wat vervelend dat alles zo in een 10 minutengeprek op je ‘bord werd gegooid’. De leeftijd van James is enorm lastig om te wennen op een dagverblijf, zijn fase van zijn leven waar hij alles zo door heeft wat er gebeurd kan zo lastig zijn in het wenproces. Een gastouder kan inderdaad in deze fase ervoor zorgen dat James zich toch wat meer op zijn gemak voelt bij één iemand thuis met een paar andere kindjes. Ik hoop dat je snel een fijne gastouder vindt die bij jullie past. Liefs!
  Kelly onlangs geplaatst…Photodiary #156 Een rustige weekMy Profile

 • Reageren
  Dorien
  08/02/2016

  Zoë voor de het op het begin ook echt helemaal niks maar is gelukkig bijgedraaid. Volg je hart en je gevoel, als ik het zo lees maak je denk ik de juiste keuze!
  Dorien onlangs geplaatst…INTERIEUR TREND VOOR HET VOORJAAR 2016My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  08/02/2016

  Oh wat naar dat James nog steeds niet gewend is! Misschien is het inderdaad beter om een gastouder te zoeken. Jim is het kdv van een paar maanden oud af gewend. Voor hem is het echt een speeltuin, gelukkig. Het is vast in elk geval niet erg voor James’s ontwikkeling, een gastouder. Als hij straks 2 1/2 is gewoon weer proberen, maar dan bij de peiterspeelzaal.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Meest gelezen in januariMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  08/02/2016

  Ahhhh wat vervelend zeg! Voor james maar ook voor jyllie! Je wilt natuurlijk geaag dat je kind naar een prettige plek gaat! Ik hoop dat een gastouder uitkomst bied!
  Tamara onlangs geplaatst…Zo ontdek jij of je een jongen of meisje krijgt.My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  08/02/2016

  Jee, wat vervelend voor James (en jullie als ouders)! Je gevoel zegt meer dan genoeg en gelukkig had je het zelf ook aangevoeld. Deze plek is het gewoon niet voor James en gelukkig heb je dat op tijd gezien. Het is belangrijk dat hij in een andere omgeving zich wel snel goed gaat voelen, want dit gaat je natuurlijk aan het moederhart! Of dit nu een andere kinderopvang is of een gastouder, het gevoel moet goed zijn en James moet er lekker naar hartelust kunnen spelen, eten en slapen. Goed dat je deze beslissing maakt! Toen wij de crèches uit gingen zoeken was het vooral van belang dat er aandacht was voor het individuele kind, ook al was het druk. Kinderen moeten zich veilig en geborgen voelen en dat kan heel erg per opvang verschillen. Dit is het gewoon niet voor je kleine kereltje en mooi dat er nu verandering voor hem aan gaat komen :). Hopelijk is hij dan weer helemaal in zijn element.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Salvatore Ferragamo Signorina eau de ParfumMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  08/02/2016

  Dat is echt heel erg naar om te horen. Maar het is ook zo herkenbaar. Ik ben zelf gastouder, dus ben wel een beetje bevooroordeeld haha. Maar ik denk dat veel kinderen inderdaad baat hebben bij het huiselijke en de veel kleinere groep. Een ‘leidster’ en niet steeds verschillende gezichten. Eigenlijk heb ik gewoon 4 dagen per week een groot gezin.
  Maar ook niet ieder kind vindt dit fijn. Ik heb zelf wel eens afscheid moeten nemen van een kindje omdat het niet goed ging. Maar de meeste kinderen groeien enorm en ik heb een goede band met de kinderen die hier al langer dan een paar maanden komen. Dat is veel waard vind ik 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…In de luiertas van ValishaMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  08/02/2016

  Wat een onwijs goed besluit! !!! Onze Eva gaat ook naar de gastouder en heeft het enorm naar haar zin. Als het weer het toelaat elke dag dat ze er is de andere kindjes ophalen dus lekker buiten! Je luistert goed naar je gevoel, echt heel goed gedaan!!

 • Reageren
  Marieke
  08/02/2016

  Heel vervelend dat je zo’n negatieve ervaring hebt met de kinderopvang! Mijn zoon zit al sinds ik na mijn verlof weer moest werken op de kinderopvang, hier gaat hij 3 dagen per week naar toe. Hij vind het echt super daar! Het enige nadeel voor ons is dat wij pas rond 6 uur ons kind kunnen ophalen en dat hij daardoor later eet dan normaal (vaak is hij ook heel moe van de opvang en gaat het eten minder goed) maar helaas geven ze het avondeten maar tot 1 jaar bij de kinderopvang. Ik hoop dat een gastouder beter gaat bevallen voor James!

 • Reageren
  Andrea
  08/02/2016

  Wat zielig 🙁
  Hoop dat een gastouder de oplossing is!
  Andrea onlangs geplaatst…NEW SEASON DROPS DIE JE NIET MAG MISSENMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  08/02/2016

  Ons zoontje gaat een dag naar mijn vader en stiefmoeder waar hij het enige kindje is ook. En een dag naar de gastouder waar wel meerdere kinderen zijn. En ik ben echt supertevreden. Ik laat Spencer met een brede glimlach op zijn gezicht achter en zo haal ik hem ook weer op. Echt heel fijn. Ze is ook superlief voor de kindjes en ze geeft ze heel veel persoonlijke aandacht. Zelf hebben we nooit eej kinderopvang geprobeerd, uit praktische redenen (we werken allebei onregelmatig en ik had dus een enorm flexibel iemand nodig) en dit voelde gelijk goed bij de gastouder. Ik hoop dat jullie ook de juiste match vinden voor jullie zoontje!!!
  Nicole onlangs geplaatst…Let’s talk about poep!My Profile

 • Reageren
  joyce
  08/02/2016

  Aah arme James!
  Wij hebben hele slechte ervaringen met een gastouder. Aron ging naar een gastouder die alleen maar met zichzelf bezig was. Hadden wij nooit verwacht aangezien het een oude leidster van het kinderdagverblijf was. Ze vergat kindjes in te smeren, lette niet goed op bij oversteken etc. Dit is natuurlijk één geval,maar daardoor is het voor ons wel klaar met gastouders.

  Sofie gaat nu naar de opvang en dat vind ik heel fijn.

  Volg je gevoel dat is het belangrijkste 🙂
  joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #13My Profile

 • Reageren
  Josan
  08/02/2016

  Wat fijn dat je nu voor jezelf de knoop heb door gehakt. Lucht het op? Uiteindelijk doe je het allemaal voor je kindje en is het belangrijk om te kijken wat het beste bij hem aansluit. Elk kind is verschillend, maar jij bent moeder van dit manneke en weet het beste wat bij hem past. Als je beter weet doe je beter.
  Josan onlangs geplaatst…1 maand Rapley onze eerste ervaringenMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  08/02/2016

  Oh Sanne wat vervelend! Wij hebben goede ervaringen met het kdv, Laurens heeft het er heel erg naar zijn zin. De eerste maanden sliep hij daar niet en dat was wel pittig, gelukkig loste dat zich uiteindelijk zelf op.
  Ik hoop dat jullie een fijne gastouder vinden waar James het naar zijn zin heeft!
  Bregje onlangs geplaatst…Project Keuken: update & accessoiresMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  08/02/2016

  Wat moet dat keer op keer heftig zijn om James niet lekker in zijn vel te zien zitten. In de eerste instantie kozen wij ook voor een gastouder. Sarah was toen een half jaar. Helaas hield het huircontract op waardoor ze moest verhuizen en tijdelijk bij haar ouders moest gaan wonen. Geen opvang meer dus.
  Om die zekerheid wel te hebben kozen we voor een kdv. Heel even wennen maar al snel ging het prima. Wel heeft ze een fase gehad dat ze het lastig vond als wij haar brachten en weggingen.
  Ik hoop zo voor jou en James dat een huiselijke omgeving bij de gastouder beter gaat bevallen. En zo niet, luister naar je moederhart. Alleen jij weet wat goed is voor je kleine vent!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Help mijn moeder zit in een dip. De invloed van depressie op je kind.My Profile

 • Reageren
  Leonie
  08/02/2016

  He, wat vervelend dat je/jullie dit zo mee hebben moeten maken.
  Ik denk dat je een goede keuze maakt om wat anders te proberen! Ik hoop dat je snel een fijne gastoudee vindt
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zoektocht naar de ideale kinderwagenMy Profile

 • Reageren
  Jodi
  08/02/2016

  Dan heb je het nog lang een kans gegeven hoor. Wat goed is, maar ook moeilijk voor jou. Onze spruit is vanaf 5 maanden naar ipv gegaan en heeft het heel leuk daar. Ik wilde liever een gastouder, maar we konden niet iets binden wat ons aansprak en dit kdv was tegen mijn verwachting in veel leuker.

  Je moet doen wat goed voelt, voor James vooral maar ook voor jullie. Zon ongelukkig klein mannetje wil je ook niet.
  Jodi onlangs geplaatst…10 dingen die ik zelf maakte voor onze spruit…DIYMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  08/02/2016

  Ach gossie wat een nieuws. Voor jullie en voor James vind ik het zo jammer en sneu! Ik had het zo fijn gevonden als hij het daar leuk had gehad, dat is toch ook wat je als moeder het aller liefst ziet. Het zou heel goed kunnen dat hij meer tijd nodig heeft, maar hoe lang ga je daar nog op wachten ja? Je zegt dat James misschien te jong is, maar zou het ook niet kunnen dat hij er juist last van heeft omdat hij op latere leeftijd naar het kdv is gegaan? Sommige kindjes zitten daar natuurlijk al vanaf baby, die zijn er dan aan gewend. Hoe dan ook, hoe ik het zo lees, zou een gastouder wellicht veel beter zijn voor hem. Meer aandacht en meer tijd van de leidster(s), minder de aandacht hoeven verdelen. Ik wens jullie heel veel succes en ben benieuwd naar de updates binnenkort..

 • Reageren
  Nesrin
  08/02/2016

  Ik vind het knap hoe je hiermee omgaat en volgens mij zou een gastouder een oplossing zijn. James is niet anders dan al die andere kindjes. Mijn kinderen waren net zo en nog steeds heb ik soms het gevoel dat de navelstreng nooit doorgeknipt is 😉 Het komt goed hoor.

  Hang in there Sanne, hij is nog zo klein en dingen veranderen echt.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #6My Profile

 • Reageren
  Fleur Sophia
  08/02/2016

  Wat ontzettend sneu voor James (en jullie natuurlijk ook!) dat hij niet goed kan aarden op de kinderdagverblijf. Ik heb zelf nog geen kinderen, dus ook geen ervaring met een gastouder, maar wens jullie veel succes met de zoektocht daarvan! 🙂
  Fleur Sophia onlangs geplaatst…Mijn designer wishlistMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  08/02/2016

  Oh Sanne wat verdrietig dat James daar zo niet fijn heeft gehad. Maar dat is echt per kindje verschillend hè! En het ligt ook echt niet aan James, want zoals hij zijn er zovelen. Gelukkig is de optie gastouder er ook en ik hoop dat jullie een hele lieve gastouder voor James kunnen vinden. Mijn zusje heeft al jaren een gastouder en dat bevalt echt super goed! Ik vind gastouders ook heel fijn, alleen vind ik het moeilijk dat ik hier in de stad eigenlijk weinig ouders ken en dus ook weinig ervaringen hoor over gastouders. In het dorp waar mijn zusje naar haar gastouder gaat is het “ons kent ons” en weet je dus waar je kindje naartoe gaat, net zoals je ervaringen hoort over een kinderopvang. Maar hier in de stad heb ik dat niet en dat vind ik dan wel een dingetje, dat je je kind naar een voorlopig nog onbekend iemand in een vreemd huis brengt. Maar dat is iets waar je je ook overheen kunt zetten natuurlijk, en je bouwt in de jaren ook een band op met de gastouder, dus in de loop van de tijd is dat argument ook naar de prullenbak verplaatst.
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 67My Profile

 • Reageren
  priscilla
  08/02/2016

  Ah wat vervelend zeg! Kan me heel goed voorstellen dat dit echt geen fijn gevoel geeft. Ik werk zelf in de kinderopvang en heb dit soort situaties heel vaak meegemaakt. Nu moet ik ook wel zeggen dat het vaak ook aan de drukte op een groep ligt. Als een kindje niet gewend is aan veel kinderen om zich heen, vreemde gezichten en een andere omgeving kan dit vaak wat lastig zijn. (dit klinkt trouwens negatief, maar zo bedoel ik het helemaal niet!) Toch is mijn ervaring wel dat alle kindjes zich na een tijdje beter gaan voelen en het dan ook iedere keer stap voor stap beter gaat. Nu ik zelf een kleintje heb van bijna 14 weken moet ik er niet aan denken dat haar dit ook zou overkomen. Ik denk dat een gast ouder een prima idee is en dat James zich sneller op zijn gemak gaat voelen en jij hem dus ook met een gerust hart wetend dat hij het naar zijn zin heeft kan achterlaten! Liefs Priscilla
  priscilla onlangs geplaatst…About last week #4. Dokters bezoekjes, Primark zomercollectie & familie.My Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  08/02/2016

  Ooh, wat zielig voor James dat hij het er echt niet naar zijn zin heeft en ook heel erg voor jou, want dan voel jij je waarschijnlijk ook de hele dag niet lekker. Jullie hebben het geprobeerd, maar ik denk dat het een goede keuze is om jullie hart en gevoel te volgen en James dit niet langer ‘aan te doen’. Misschien kan hij bij een gastouder inderdaad beter wennen, dat is toch wat een meer persoonlijke aanpak. Hopelijk komt het snel allemaal goed!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Minidagboek #12: gezellige babbels en opnieuw gaan studeren?!My Profile

 • Reageren
  Odile
  08/02/2016

  Goed dat je naar de behoefte van je kind kijkt en nu deze keuze maakt. Maxim heeft het op de opvang vanaf minuut 1 naar zijn zin gehad en het lijkt me heel, heel moeilijk om je kind met een onprettig gevoel achter te laten, wetend dat hij het niet naar zijn zin heeft.Hopelijk is een gastouder wat voor James!

 • Reageren
  Ras
  08/02/2016

  Kunnen jij en je vriend niet schuiven met jullie werkuren dat of jij of je vriend thuis is? Heel sneu voor je kindje. Het kan wel degelijk aan de kdv liggen. Er is zit echt heel veel verschil in leidsters, en dan spreek ik uit ervaring. Ik vind het goed dat je je kind daar weg wil halen en kiest voor een gastouder.

 • Reageren
  Anouk
  08/02/2016

  Ik kan je ook vertellen dat het echt per kinderdagverblijf en zelfs per groep of leidster binnen een kinderdagverblijf kan verschillen. Ikzelf vind hun aanpak niet echt tactisch en zoiets hoor je niet op een 10 minuten gesprek te horen, maar bij een haal- of breng moment.
  Zelf ben ik heel tevreden over mijn gastouder, inderdaad omdat dit 1 gezicht is en het meer op het ritme van je eigen kindje kan worden aangepast.
  Succes bij je zoektocht!

 • Reageren
  Anneleen
  08/02/2016

  Wat vervelend en sneu dat James het niet gewend raakte. Maar ik weet zeker dat het in orde komt en dat jullie de juiste beslissing voor hem maken!
  Anneleen onlangs geplaatst…8 Redenen waarom Sims 3 leuk isMy Profile

 • Reageren
  Dana
  08/02/2016

  Ach wat sneu zeg.. ik krijg gewoon plaatsvervangend buikpijn bij het beeld van James bij die verhalen die ze je vertellen.. 🙁 Ik snap je besluit heel goed. Ik heb al wel es moeite om mijn zoontje 2 dagen achter elkaar naar het kdv te brengen, en hij vindt het er wel leuk, maar ik zou het met tranen in mn ogen doen als ik deze berichten zou horen. Ik denk zeker wel dat het goed is dat hij wel met andere kindjes in contact blijft enzo, anders wordt school straks helemaal een ding voor hem. Sterkte en een knuffel voor James!

 • Reageren
  Jolien
  09/02/2016

  Zoals ik het lees is een gastouder perfect voor James. 1 bekend gezicht, toch een paar kindjes om
  gezellig mee te spelen. Huiselijke omgeving. Vaak gaan Gastouders ook sneller naar buiten kinderboerderij/eendjes voeren enz. 1 aanspreek punt dus persoonlijker contact en daardoor kan je goede afspraken over James maken zodat hij zich het prettigst voelt. Ik ben zelf ook gastouder. Helaas niet bij je in de buurt. Succes ik hoop dat je een lieve gastouder vind voor James.

 • Reageren
  Manon
  09/02/2016

  Oh Sanne wat enorm klote!!! Toen ik Nilo voor het eerst naar het kdv bracht vertelde ik de leidster ook dat ik het spannend vond hoe hij zich zou gedragen daar. Zij vertelde me toen dat je er snel genoeg achter zou komen of je kind een “kinderdagverblijfkind” is of niet! Ik denk dat je er heel goed aan doet om een gastouder te zoeken! Succes ermee!
  Manon onlangs geplaatst…Zo doen wij dat – Eten thuis vs kinderdagverblijfMy Profile

 • Reageren
  Manon
  09/02/2016

  Ahhhh wat een enorm rotgevoel zal dat geven zeg!
  Doe je goed hoor naar je gevoel luisteren, je instinct heb je niet voor niets.
  Onze dochter gaat naar de opa’s en oma’s en dat bevalt prima.
  Ze leert later wel met andere kindjes spelen etc. Ze is nu nog zo klein (3mnd).
  Anders hadden wij ook voor een gastouder gekozen hoor!

 • Reageren
  Susanne
  11/02/2016

  Wat naar dat je zoontje het niet naar zijn zin heeft op het kdv! Wat lijkt me het lastig hem daar dan achter te laten en hem in tranen te zien als je hem weer op haalt. Ik denk dat een gastouder een goede keuze is! Hopelijk vinden jullie snel iemand waarbij hij terecht kan en zich op zijn gemak voelt.
  Susanne onlangs geplaatst…Hulp in huis?!My Profile

 • Reageren
  Suus / Babyisthenewblack.nl
  12/02/2016

  Jeetje Sanne, wat vreselijk om te lezen. Hartverscheurend bijna. Ik kreeg het al een klein beetje mee via snapchat en nu begrijp ik helemaal hoe het zit.

  Ontzettend goed dat je naar de behoefte van je kind kijkt. Het is echt zo dat ieder kind enorm verschillend is inderdaad. Jouw heerlijke James heeft dan dus die huiselijke behoefte (nog) heel erg en dat is prima. Wel heel verdrietig om te lezen hoe hij het daar had op het KDV. Ik hoop heel erg dat jullie een fijne gastouder gaan vinden en dat James ook lekker in zijn vel kan zitten als hij niet bij jullie is.

  Hier getwijfeld tussen KDV en gastouder. Roos (ruim 1) gaat nu naar KDV en dat gaat gelukkig erg goed. Maar als dat niet het geval was geweest dan was ik ook voor een gastouder gegaan. Het liefst wel met meerdere kindjes omdat ik in mijn nabije omgeving niet veel mensen met kindjes heb. Vind het toch fijn dat ze spelenderwijs leert om met kindjes van haar leeftijd om te gaan. Heel veel succes jullie!
  Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Be my Valentine…en breng cadeaus mee!My Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  19/02/2016

  Ah gosje … ik zou er ook mee stoppen hoor! Echt ee vervelend gevoel om James daar dan weer te brengen. Hoop dat je een fijn gastouderadres vindt en dat James daar beter aardt. Ik heb Jim toen hij 4 maanden was een middag laten wennen op een kdv. We waren uit nood op zoek naar opvang. Hij sliep daar niet en heeft de boel ondergespuugt, was de enige baby in een peutergroep en zat moederziel alleen in de wipper in de box te staren naar een popje. Boeh! Nee hoor, doen wij niet meer. Ik heb nu naast opa en oma een fijne oppas aan huis. Met de tijd wellicht naar een gastouder of toch een kdv proberen.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Never Enough Skinny: Dagboek van een Top ModelMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.