Deze babynamen zijn het nét niet geworden

Eerder schreef ik al over welke namen het echt niet zijn geworden. In dit artikel licht ik een tipje van de sluier op over de namen die wél op onze lijst terecht zijn gekomen.

Oke, ik geef het toe, het is niet meer het meest originele artikel in bloggerland, maar toch heb ik de vraag erg vaak gehad of ik wat meer wil vertellen over de namen die het net niet zijn geworden. Komt ‘ie dan!

LEES OOK >>> Namen die het absoluut niet zijn geworden

Chloé. Schitterend, nog steeds. Wat een waanzinnig mooie naam. Waarom dan niet gekozen? Omdat we toch voor eentje zijn gegaan niet nét iets aparter is. Als tweede naam zou het niet kunnen want dat zou raar staan bij de naam die we nu hebben.

Josh. Stoer, kort en krachtig. Tja, en toen werd het een meisje 😉 Mijn vriend was nog niet helemaal overtuigd trouwens, die heeft zelf een hele tijd Matthew in zijn hoofd gehad voor een jongen. Maar ik denk dat dat in het Nederlands onuitspreekbaar is voor velen. Ook Julien voor een jongen (op z’n Engels, dus dju-lee-en) hebben wij altijd erg leuk gevonden.

Jackie. Vind ik een heel erg leuke, stoere meisjesnaam. Bovendien super schattig in combinatie met James, maar mijn vriend was niet genoeg overtuigd.

Carmen. Dit hebben wij beiden altijd een hele mooie naam gevonden, en zo heet ook nog eens een heel goede vriendin van ons. Deze naam hebben we lange tijd in ons achterhoofd gehad als tweede naam, maar uiteindelijk is ‘ie weer naar de achtergrond verdwenen.

Juliette. Mooi, Frans (en we houden van Frans), romantisch, klassiek en goed uitspreekbaar in alle talen maar toch net iets te lang naar onze smaak. En dan krijg je dat het altijd wordt afgekort, waar we dus niet zo’n fan van zijn.

Het lijstje was niet lang zoals je ziet want ja, toen kwamen we op die ene, perfecte naam..

Zijn er namen uit bovenstaand rijtje die jij mooi vindt?

>> Volg me ook op Instagram!

Foto: © otnaydur via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reageren
  Frank
  02/06/2017

  Chloé vind ik een mooie naam. Voor onze zoon was de juiste naam vinden ook een hele klus. Drie weken voor de uitgerekende datum hadden we pas de juiste naam ?
  Frank onlangs geplaatst…Opa verteltMy Profile

 • Reageren
  Channa
  02/06/2017

  Jackie en James vind ik ook een hele leuke combinatie!
  Channa onlangs geplaatst…Super toffe gepersonaliseerde fotosieraden + WINACTIEMy Profile

 • Reageren
  Eke
  02/06/2017

  Ik heb al een vermoeden welke naam jullie dochter gaat krijgen. Al een hele tijd, volgens mij vertelde je er ook al over in een video toen je zwanger of bevallen was van James. We gaan zien of ik in de goede richting zat over een paar maandjes!
  Hier gaat de naam voor een tweede (als we dat ooit nog gaan meemaken) best lastig worden, we kunnen het niet eens worden, haha
  Eke onlangs geplaatst…Q&A | Plastische chirurgie, kinderwens en crushesMy Profile

  • Reageren
   Sanne
   02/06/2017

   Ik herinner me ook een naam die Sanne eerder ook al mooi vond en inderdaad ‘gek’ klinkt bij Cloë. Ik ben heel benieuwd!

 • Reageren
  Joyce
  02/06/2017

  Mooie namen Jackie vind ik ook erg leuk!
  Joyce onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #20 – Week 27My Profile

 • Reageren
  Liset
  02/06/2017

  Ik zie een duidelijke lijn in jullie voorkeur; veel Engelse namen! Ik kan me voorstellen dat je dan ook een naam kiest die goed James past, je noemt ze vaak toch in een adem samen :).
  Liset onlangs geplaatst…Win 1 x 2 kaarten voor het LINDA.festival op 10 of 11 juni!My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  02/06/2017

  Zou het dan toch iets zijn met een J of een C? Haha!! Ik ben benieuwd 🙂
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Batiste Tropical & Batiste Extreme VolumeMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  02/06/2017

  Chloe vind ik ook prachtig. Ben wel heeeel benieuwd naar jullie naam nu
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Groot FEEST!!!: Ik ben JARIG en word 30!!!My Profile

 • Reageren
  Aranka
  02/06/2017

  Valt het je op dat het alleen namen met een J en C zijn? Nu ben ik dus benieuwd of de echte naam ook met een J of een C begint. Alle namen vind ik trouwens erg mooi!

 • Reageren
  Nicole
  02/06/2017

  Juliette vind ik mooi!! Onze kindjes heten Spencer en Jasmijn.
  Nicole onlangs geplaatst…Hoe kunnen we geld besparen?My Profile

 • Reageren
  Linda
  02/06/2017

  Ah wat super leuk! Mijn dochtertje heet Chloé. Was gelijk al verliefd op deze naam, heel blij dat wie die toen hebben gekozen.

 • Reageren
  Heleen
  02/06/2017

  Chloe is ook echt heel mooi! Ben benieuwd naar de naam waar jullie voor gaan. Ik ben gek op James en Jackie, alleen mijn vriend niet.. ?Hij wilde graag de naam Ryan, maar ik dus weer niet. Door mijn werk in de kinderopvang vallen een heleboel namen al heeeel snel af! Uiteindelijk hebben we al drie weken een pracht dochter met de naam Hanne!
  Heleen onlangs geplaatst…Ho, stop! We just had a baby, Hanne is born!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  02/06/2017

  Ik vind Jackie echt een te gekke naam. Jamie ook. Achteraf gek dat wij niet voor Jackie gekozen hebben, want we waren vóór de 20 weken-echo overtuigd dat we een jongen en een meisje zouden krijgen en hadden zelfs al twee namen: Jack en Maisie. Jack is Amy geworden, geen Jackie 😉

 • Reageren
  Robin
  02/06/2017

  Leuk om te lezen! Mooie namen! Knap dat jullie er al zo snel uit zijn! Wij wisten het pas 2 weken voor de bevalling. Uiteindelijk zijn wij voor Féline gegaan en als tweede naam Jolie. Ben zo benieuwd naar de naam die jullie bedacht hebben voor jullie meisje?

 • Reageren
  Wendy (B)
  02/06/2017

  Mijn metekind heet Chloë 🙂

 • Reageren
  Yvonne
  02/06/2017

  Je geeft best veel weg, ik denk dat ik weet hoe zee ongeveer gaat heten…Alleen zeg je dat jullie die naam een beetje anders hebben gemaakt dus ik weet het niet helemaal 🙂 Of ik weet helemaal niets natuurlijk haha!
  Maar ik vind sowieso veel namen die je noemt leuk.

 • Reageren
  Martina
  02/06/2017

  Ik vind dit zo leuk om te lezen en ik ben zo onwijs benieuwd!
  Martina onlangs geplaatst…30 Mei 2015 – Vrienden, taart en Melle zijn birthday bashMy Profile

 • Reageren
  Sophie
  02/06/2017

  Haha toevallig, wij vinden Julien/Julian dus ook heel leuk maar dan wel ook idd op zn Engels uitgesproken als “djuu lee en” idd. Maarja dan heb je probleem dat veel toch weer fout uitspreken.. Juliette ook leuk

 • Reageren
  Tara
  10/06/2017

  Super leuke namen! Ik denk toch dat jullie dochter Coco gaat heten! Geen idee waarom maar het was het eerste wat in me opkwam?

 • Reageren
  Lisanne
  20/09/2017

  Lily & James!
  Hihi maar ik ben bevooroordeeld omdat mijn dochtertje Lily Rosie heeft hihi

 • Reageren
  Kim
  21/09/2017

  Jacky was idd een mooie combi geweest met james.. wat ik trouwens ook een leuke naam vind is jules is apart, niet te lang en past ook bij james.. nahja Ik ben benieuwd wat het uiteindelijk geworden is 🙂

 • Reageren
  Felicia
  07/02/2020

  Juliette vindt ik mooi uit jou rijtje de rest is niet zo mijn smaak
  Mijn dochters heten Yara daar kwam mijn man mee de tweede heet limea
  En ons derde dochtertje heet jasmijn dat was mijn keuze mijn man wilde heel erg graag Luna. Ons zoontje zijn naam is mesem.
  Verder namen die ik ook nog mooi vond voor een meisje maar die het niet geworden zijn
  Fleur
  Roos
  Ilona
  Lona
  Sjemene
  Sabrina
  Vanessa

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.