Deze babynamen zijn het absoluut niet geworden

Smaken verschillen.. En toch ga ik met jullie delen welke namen wij nooit aan ons kindje zouden geven.

Het kiezen van een naam gaat meestal niet over één nacht ijs. Het kan zijn dat jij en je partner hele andere voorkeuren hebben of dat jullie zóveel leuk vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In ons geval was het zo dat we bijna niks leuk vonden, of gewoon teveel een ‘mwoah-gevoel’ hadden bij veel namen.

Tegenwoordig is er ook zoveel te kiezen wat voornamen betreft, niks lijkt meer te gek. Buitenlandse namen, zelfverzonnen namen, namen met een speciale betekenis, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gelukkig waren wij het in ieder geval wél eens over de namen die we niet mooi vonden en dit hebben we ook naar elkaar uitgesproken.

In dit artikel vertel ik je meer over die namen. Voel je alsjeblieft niet persoonlijk aangevallen als je zelf of je kindje zo heet, want zoals ik al zei kunnen smaken verschillen en dat is maar goed ook.

– Petra of Sandra. Deze namen vind ik ‘koud’ en ‘hard’ in de oren klinken.

– Natuurachtige namen zoals Parel, Breeze, Lavendel, Oceaan of Aardappel ofzo. Ok, die laatste is geen echte naam maar bij deze categorie denk ik altijd meteen dat je je kind net zo goed Wortel of Vlierbes kunt noemen.

– Iets héél aparts of zweverigs zoals Belofte, Hemel, Lotus of Blos. Vind ik zo moeilijk om serieus te nemen.

– Exotische namen zoals Danisha, Shalena, Jezzebelle of Esmeralda. Dit zou dan ook écht niet passen bij onze oer-Hollandse achternamen.

– Lange namen met vier of meer lettergrepen zoals Antoinette, Adrienne, Isadora of Jojanneke. Het is niet dat ik ze niet mooi vind, maar zoveel letters/lettergrepen lijken me gewoonweg onhandig.

– Namen van de oude stempel zoals Miep, Toos, Annie of Teuntje. Al zijn er ook wel wat van dit soort namen die ik wel leuk vind zoals Marie of Mia.

Hebben jullie bepaalde namen die je nooit aan je kind zou geven? Ik ben reuzebenieuwd!

Foto: ©Africa Studio via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

43 reacties

 • Reageren
  Nicole
  16/05/2017

  Wij hadden in eerste instantie de naam Benjamin voor onze zoon. Toch is deze afgevallen inderdaad door de lengte. Past gewoon niet bij Nicole (met uitspreken 2 lettergrepen), Bart en Fay..
  Nicole onlangs geplaatst…Praatjesmaker #3 | peuterpraatMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Aaah Benjamin vind ik ook zo leuk. Maar wel heel lang idd.

  • Reageren
   Esther
   19/05/2017

   Zo mooi Benjamin, vonden hem ook te lang want we houden van kort, vandaar onze natuurnaam Bloem 😉 voor onze dame maar we hebben Jip wel Benjamin als tweede naam gegeven. Hij is en zal altijd de benjamin blijven en met papa Ben was het ook leuk vernoemen. Benieuwd naar jullie namen Nicole en Sanne, spannend! 🙂

 • Reageren
  Marloes
  16/05/2017

  Ik ben niet zo van de Samantha, Melissa of Kimberly namen. Niet dat ik ze niet mooi vind, maar ze passen niet bij mij. Ook de namen die wel normaal klinken maar heel vreemd zijn gespeld zou ik niet doen.

 • Reageren
  Martina
  16/05/2017

  Heel herkenbaar. De namen die je noemt kan ik ook niet zo blij van worden. Simpelweg niet mijn smaak daarom zou ik ze zelf niet kiezen
  Martina onlangs geplaatst…16 Mei 2017 – Mijn kasboekMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  16/05/2017

  Hahaha wat grappig! Aardappel!
  Ben het eigenlijk met alles wat je zegt wel eens, alleen vind ik vaak wat langere namen nog wel kunnen. Ik heb juist eerder moeite met heel korte namen (vaak top 20).

 • Reageren
  Joyce
  16/05/2017

  Namen met een Y vallen hier direct af hahah! Of met extra bij verzonnen letters haha!
  Joyce onlangs geplaatst…De leukste sandalen voor peutermeisjesMy Profile

 • Reageren
  Sarita
  16/05/2017

  Namen die ook nog een andere betekenis heeft zoals Sterre Vlinder Bloem (Roos en Margriet vind ik nog wel leuk) en voor een jongetje Storm of Beer vind ik echt helemaal niets. Maarja smaken verschillen inderdaad…

 • Reageren
  Anne
  16/05/2017

  Lastig he!

  Via de app van Firefox worden, sinds je je nieuwe website hebt, geen reacties meer weergegeven. Jammer! Gebruik nu een andere webbrowser. Misschien kan je het probleem oplossen?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Ah dat is goed om te weten! Ik ga er achteraan!

 • Reageren
  Elise Joanne
  16/05/2017

  Ik vind namen van de oude stempel juist súper leuk! Kees, Koosje, Hendrik. Fos is ook oud-Hollands ondanks dat ‘ie ook in de categorie ‘aparter’ kan. Ik houd ervan, haha. Met de rest heb ik hetzelfde!

 • Reageren
  Liset
  16/05/2017

  Ik ben zelf meer van de Nederlandse namen, maar dan wel namen die niet zo enorm populair zijn of veel voorkomen. Tierelantjes in namen zoals vier lettergrepen of namen die zo bizar zijn dat je je afvraagt hoe een volwassen mens daar later mee moet dealen, heb ik ook niets mee. Maar smaken verschillen gelukkig, iedere ouder moet gewoon blij zijn met zijn keuze :).
  Liset onlangs geplaatst…Review | MAC eye shadow x9 palette Tropic Cool Times NineMy Profile

 • Reageren
  Odile
  16/05/2017

  Eigenlijk op alle vlakken met je eens haha! Ook zal hier nooit een top 10 of 20 naam komen, hoe mooi ik sommige ook vind. Liever geen 20 Noah’s in de omgeving als mijn zoontje zo zou heten! Ben erg benieuwd of jullie weer voor een Engelse naam gaan!
  Odile onlangs geplaatst…Hyperemesis Gravidarum: wanneer het niet blijft bij gewone zwangerschapsmisselijkheidMy Profile

 • Reageren
  Esmée
  16/05/2017

  Hahaha aardappel? Heerlijk artikel weer, wij liggen hier qua namen precies op jou lijn?

 • Reageren
  inge
  16/05/2017

  Ik ben van mening dat je je kind niet noemt naar: seizoenen/plaatsen/maanden/bekende personen/hemellichamen…
  En ook niets eindigend op -y of met een dubbele ‘l’ omdat dat in ons accent nogal plat wordt uitgesproken.

 • Reageren
  Ingrid
  16/05/2017

  Haha hilarisch! De namen die jij noemt vind ik inderdaad helemaal niets. Maar over het algemeen vind ik natuurnamen zoals Violet, madelief, merel, etcetera juist wel leuk. Ik zou mijn kind niet zo snel een naam geven met een nare betekenis in de geschiedenis, zoals levi, enola of Adolf ofzo. Of namen die in het Latijn voor een ziekte staan, zoals Anemie, candida of claudia.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Hahaha die laatste drie?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Alhoewel.. is Claudia een ziekte?

   • Reageren
    Ingrid
    22/06/2019

    Haha ik had nooit gezien dat je op mij had gereageerd. Maar Claudia betekent kreupel. Vind ik niet zo’n mooie:)

 • Reageren
  Bregje
  16/05/2017

  Wij zeiden altijd: er moet oom of tante voor kunnen en je mag dr naam niet op vol volume horen in de Action. 😉 Ik hou van klassiekere namen. Ben benieuwd wat het bij jullie gaat worden!
  Bregje onlangs geplaatst…Breg draagt #4: bloemenbroek!My Profile

 • Reageren
  Hillybillybeauty
  16/05/2017

  Namen als Jayden, Ryan, jayley etc, daar hou ik absoluut niet van. Verder moet het denk ik klikken met een naam. Over de naam Fenna ( onze middelste ) krijgen we nog steeds complimenten, al hoor ik hem nu wel steeds vaker.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Nee daar houd ik ook niet van. Fenna vind ik ook best leuk hoor!

 • Reageren
  Kim
  16/05/2017

  Dan wordt het esmée net als mijn dochtertje 😉 ik vond het een mooie naam die prima bij een oerhollandse achternaam kan, lief maar ook niet te zacht/zweverig, een top10 naam (daardoor vielen bij ons julia, sophie en emma gelijk af) en ik vond het ook geen naam die ik direct in een hokje kon plaatsen. Maar dat is mijn mening 🙂 daphne, milou, lize, sanne vind ik ook leuke namen. Maar de laatste is voor jou natuurlijk geen optie 😀 succes met het vinden van de naam voor julile!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Dankjewel! Esmée is zeker ook leuk!

 • Reageren
  Kim
  16/05/2017

  “Een top10 naam” moet “geen top10 naam” zijn?

 • Reageren
  Carlijn
  16/05/2017

  Echt helemaal eens met alles wat je zegt. Kan dan ook niet anders dan dat ik de naam van jullie meisje fantástisch ga vinden!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Ik hoop zeker dat je hem fantastisch vindt!

 • Reageren
  Rachel
  16/05/2017

  Wij wilde een naam die in het nederlands en engels goed uit te spreken is. Ook niet een te populaire naam. Uiteindelijk werden het engelse namen die toch in de top 100 voorkomen.
  Rachel onlangs geplaatst…Je eigen bruidstaart bakkenMy Profile

 • Reageren
  Aranka
  16/05/2017

  Je stelt me een beetje teleur Sanne, ik had net Aardappel voor mijn kind – ooit – in mijn hoofd… Haha, nee alle gekheid op een stokje! Mocht het er ooit van komen dan ben ik het roerend met je eens!

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  16/05/2017

  Alles heel herkenbaar, vraag me af of jullie voor Engelse namen gaan, of gaan jullie ook voor Nederlands.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Ibiza met een kind (dreumes) aanrader of niet?My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/05/2017

   Haha of voor nóg iets anders 😛

 • Reageren
  Puck
  16/05/2017

  Hahaha helemaal met je eens ik ken mensen die heten: peer, splinter en lotus heel bijzonder Hahah ik hou ook niet van namen die eindigen op een o zoals: morano of jaylino of delano! Ik had het er met mn zus over en ik vond Yuna of juna leuk en zij vond het klinken als een ziekte dus nu moet ik daar de hele tijd aan denken 🙁 verder vind ik Pip bijv heel leuk! Hahaha

 • Reageren
  Kim
  16/05/2017

  Lastig hé? De ” juiste” naam kiezen. Tenminste was het bij ons nog een heel “gedoe”.
  Omdat ik uit Duitsland kom wil ik graag een naam die mijn familie ook uit kan spreken: Stijn of Koen is wat lastiger bijvoorbeeld haha

  Onze zoon heet Levi, en nu ben ik zwanger van de tweede: ook toevallig een meisje 🙂
  Wij vonden allebei Lieke of Lynn mooi maar niet leuk bij Levi.
  Uiteindelijk hebben wij een naam gevonden die mooi bij Levi en onze achternaam past, makkelijker te schrijven en uit te spreken is. Hij staat dan wel in de top10 maar wij zijn er heel blij mee ?

 • Reageren
  Nicole
  16/05/2017

  Haha oh mijn man wilde graag bij de 2e de naam petra…. onze oudste heet Veerle.. dat is toch geen combi? ? gelukkig is hij gezwicht voor Evy.. vond ik iets liever en leuker klinken bij elkaar!
  Nicole onlangs geplaatst…Nagenieten van Moederdag.My Profile

 • Reageren
  Renée
  16/05/2017

  Mijn dochters heten Alicia Carmen en Chloë Megan. Ik zou zelf nooit kiezen voor oer Hollands namen (mijn man is Surinaams) of echt van die ghetto namen. Ik weet dat jij Franse namen mooi vind, en dat vind ik ook! 🙂

 • Reageren
  Roosmarij
  16/05/2017

  Leuk artikel! Grappig ik woon in Turkije en hier is het juist heel normaal dat je kind parel, wind, zee of boeket heet.

 • Reageren
  Fraukje
  16/05/2017

  Ik kan me behoorlijk vinden in wat je schrijft 😀 namen waarbij je de naam volledig moet spellen, die vaak ook eindeloos is, die vind ik zo vermoeiend. Uiteindelijk kozen wij bij onze dochter ook voor een naam die ik bijna altijd moet spellen haha, maar o zo blij mee!!

 • Reageren
  Lisette
  16/05/2017

  Te grappig! Herfst, lente, storm, desteny, traylano… nee dank je. Mijn dochter heet Malin* (Zweeds) en mijn zoon heet Niel. En zoals je a schreef, smaken verschillen 🙂

 • Reageren
  Marije
  17/05/2017

  Ik gruwel van die ‘namen die niemand anders heeft’ en die op dusdanig hippe manier worden geschreven dat ik eerst moet vragen hoe je dit in vredesnaam moet uitspreken. Laatst zag ik Yaimez voorbijkomen. Bleek je het gewoon uit te spreken als James. Waarom?!

  Ook de namen met een oneindig aantal aan Y’jes zijn totaal niet mijn ding.

  Ik vind namen leuk die je internationaal kan gebruiken maar die eigenlijk ook hartstikke Hollands zijn. En die gemakkelijk te verkorten/ verkleinen zijn. Zoals Sara (Saar, Saartje). 😉

 • Reageren
  Ester
  17/05/2017

  Hahahaha geweldig! Ik kan me zo indenken… Ik had precies hetzelfde bij bepaalde namen.
  Mijn dochter heet lieke. Dat vond/vind ik een vrolijke gezellige blije naam.. net zoals ze zelf is.. En toen ging ik scheiden, kreeg ik een nieuwe vriend en kregen we samen nog twee zoontjes. Hoewel ik van de Nederlandse namen was (Daan, Tim, Lucas etc.) Vond mijn vriend dat echt 3x niks… hij kwam met Engelse namen. Jayden en Quinten. En hoe vreemd dat ook klinkt met een echte Nederlandse naam erbij (Lieke, Jayden en Quinten) ben ik er toch super blij mee. Want het past bij ze!!!!

 • Reageren
  Maxine
  18/05/2017

  He fuck,

  Wilden we onze zoon met Brandneteltje gaan noemen! ?

  Wij zijn eruit, we zitten ook in een hele andere hoek dan waar je over schrijft!
  Wij houden van jongensnamen die leuk af te korten zijn, niet al te vaak voorkomen en beschaafd en mannelijk zijn. Verder geen eisen! ?

  Good luck met het vinden van jullie naam en anders doe je gewoon lekker Bloesem of zo, kan jou het schelen! ?

 • Reageren
  jolanda
  19/05/2017

  Namen waarbij het lijkt of je gewoon maar wat letters op het toetsenbord hebt getikt… echt getikt. Maar ook namen als Keano, Priscilla… brr. Onze dochter heet Mirthe. De betekenis vonden wij mooi, het valt niet echt te rijmen (pesters pesten toch wel, maar extra munitie ga ik ze niet leveren). Het enige nadeel vind ik dat er meerdere schrijfwijzen zijn, maar dat woog niet op dat we de naam mooi vinden. Op mijn lijstje stond verder nog Elise, Daphne, Tessa en Milou.

 • Reageren
  Daniëlle
  02/09/2017

  Namen zijn inderdaad heel persoonlijk. Zo wilde ook wij geen naam die in de top 10 stond. Wij zijn christelijk en wilde ook graag een christelijke naam. Zo zijn we op Nathanaël uitgekomen. Hele mooie naam vinden wij, maar voor velen moeilijk uit te spreken (na-tha-na-el).

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.