De Stokke MyCarrier: dit vind ik ervan

Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik vele draagdoeken en draagzakken maar ‘gehannes’ vind. Ik ben een stuk ongeduld en voor mij is het dan ook van belang dat producten (ja, dat kun je heel breed nemen) handig en makkelijk zijn. De Stokke MyCarrier heeft in mijn ogen vele voordelen: hij is inderdaad mega praktisch, comfortabel, eenvoudig in gebruik en multifunctioneel.

Voor onze vakantie in Italië/Oostenrijk vond ik het fijn idee om naast de buggy ook een draagzak mee te nemen. Zeker in Oostenrijk tijdens langere bergwandeltochten, is een draagzaak ideaal, zo niet een must met een kleine baby. Voor mij meteen het uitgelezen moment om de Stokke MyCarrier te testen.

De Stokke MyCarrier is een draagzak die je op drie manieren kunt gebruiken. Op je buik kun je je kindje met je gezicht naar je toe dragen, je kunt je kindje face forward oftewel met het gezicht naar voren dragen en daarnaast kun je ‘m ook als rugdrager gebruiken. Door dit multifunctionele design is hij geschikt vanaf 4 weken na de geboorte (3,5 kg en 53 cm) tot ongeveer drie jaar (15 kg).

De MyCarrier heeft een ergonomische zithouding. De rug, billen en bovenbenen van je kleintje worden goed ondersteund door het brede zitvlak, wat zorgt voor een ergonomische heuppositie. De Stokke MyCarrier is door het Internationaal Instituut voor Heupdysplasie erkend als heupgezond product.

In Nederland heb ik Isé tijdens een wandeling op mijn buik gedragen, dat was voor een half uurtje prima, maar ik merkte dat ze toch wel aan de zware kant is nu (zwak poppetje als ik ben) en dat het daarom voor mezelf prettiger is om haar in het vervolg op mijn rug te dragen. De rugdrager kan gebruikt worden vanaf het moment dat je kindje ongeveer 9 maanden is

Ik heb de Stokke MyCarrier rugdrager in elkaar gezet aan de hand van een demofilmpje (tik op YouTube even Stokke MyCarrier in, VET handig). Wel fijn dat deze filmpjes beschikbaar zijn, want je moet wel net even weten hoe je precies alle verbindingen bevestigt. Zit de MyCarrier eenmaal in elkaar, dan hoef je hem in het vervolg alleen maar om te klikken, je kindje erin te doen en de clipjes dicht te maken.

Isé vindt het fantastisch om in de drager te zitten en houdt het er behoorlijk lang in uit. In Oostenrijk hebben we een speciale tocht gelopen die ongeveer twee uur duurde. In totaal zijn we die tocht twee keer kort gestopt om bij een restaurantje wat te drinken. De rest van de tijd heeft Isé in de draagzak gezeten en heerlijk om zich heen gekoekeloerd. Sommige kinderen vallen zelfs in slaap op de rug, maar Isé vond de wereld om zich heen veel te interessant om haar ogen dicht te doen. De MyCarrier heeft overigens ook nog een speciaal hoesje/capuchonnetje dat je uit het ruggedeelte kunt trekken, waardoor je je kleintje met z’n hoofd tegen je aan kunt leggen mocht ‘ie in slaap zijn gevallen.

Ik vond het op mijn beurt heel fijn dat ik mijn handen vrij had en dat Isé stevig en wel op mijn rug zat. Ik was er ook verbaasd over hoe lang ik dragen volhield, want een grote baby van bijna 10 kg op je rug is niet niks! De stevige banden en de prettige stof maken dat het dragen ook voor jezelf hartstikke comfortabel is (behalve als er soms een beetje aan je haar getrokken wordt door degene in de draagzak ;-).

Ook mijn vriend kan goed met de drager overweg.

Nou, je leest het al, ik ben hartstikke in m’n sas met deze drager en vind ik het knettergezellig om zo’n klein hummeltje zo dichtbij me te hebben. Ook Isé lijkt helemaal senang te zijn in de Stokke MyCarrier. Hij was voor op vakantie ideaal, maar ook tijdens een dagje weg, een blokje om of tijdens een langere wandeling is het een uiterst handige en prettige manier om je kleintje mee te verplaatsen.

De MyCarrier is in verschillende kleuren te krijgen, ik heb zelf de kleur Grey. Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat de stof ademend is en de bekleding geschikt voor de gevoelige huid.

Gebruik jij wel eens een draagzak voor je kleintje?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Larissa
  23/08/2018

  Ik heb nog geen baby, maar mijn vriend en ik zijn gek op wandelen in de bergen. De Mycarrier lijkt me echt ideaal mocht er eenmaal wel een kleintje bij komen 😉
  Larissa onlangs geplaatst…Plog #1 | Zeilen & rustige zondagMy Profile

 • Reageren
  Maaike
  23/08/2018

  Wij hebben de Tula free to grow. Na een pasconsult bij een draagconsulente gekocht: super fijn, dan krijg je advies hoe je je kindje zo ergonomisch mogelijk kan dragen. Zelfs in een ergonomische draagzak kan je verkeerd dragen dus dat wilde ik even goed doorhebben.

 • Reageren
  Iris
  23/08/2018

  Ik ben nog lang geen moeder de k ik maar door deze review zal ik zeker de stokke mycarrier overwegen om te kopen mocht er ooit een baby komen 🙂

 • Reageren
  Sara
  24/08/2018

  Leuk! Hij staat al op mijn wishlist. We gaan bijna op vakantie en lijkt mij al fijn op Schiphol om did te gebruiken. Mijn baby is dan 2 maanden? Ik hoopte stiekem oo een kortingscode, maar die zit er niet bij volgens mij

 • Reageren
  Liset
  26/08/2018

  Ik had dit dus ook superhandig gevonden, ware het niet dat mijn kinderen gewoon niet in de draagzak te krijgen waren. Ze wilden gewoon niet! Dus helaas pindakaas, die van mij heb ik destijds verkocht. Wel een ander merk hoor, maar die van jou ziet er superhandig uit!
  Liset onlangs geplaatst…De nieuwste SUITSUIT Fab Seventies koffer in Coral CloudMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.