De prinsessentrekjes van mijn vijf maanden oude dochter

Ondanks haar vijf maanden, weet Isé maar al te goed hoe ze papa en mama om haar vinger windt! Hebben we hier te maken met een prinses in de dop?

Dat dochterlief anders is dan haar broer, dat had ze ons in de baarmoeder al duidelijk gemaakt. Ze schopte minder, had niet echt een voorkeurspositie en ook ’s nachts liet ze me meestal met rust. Eenmaal uit de baarmoeder bleek eveneens dat ze andere trekjes had dan James. Waar hij het liefst op zijn rug sliep, slaapt zij het liefst op haar zij, waar hij zich prima in de box kon vermaken heeft zij het daar alweer na een minuut gezien en waar James altijd wild aan het trappelen was als ik hem een nieuwe Pampers om deed, blijft Isé heerlijk rustig liggen. De overeenkomsten zitten ‘m tot dusver in het slapen, want dat blijken beide niet zo heel goed te kunnen ’s nachts…

Nu we een paar maanden verder zijn, heb ik al wat kleine prinsessentrekjes kunnen bespeuren bij dochterlief. Hoe jong ze ook is, onze kleine Isé heeft al zo haar voorkeuren.

– In de box liggen, daar neemt Iseetje geen genoegen mee. Sterker nog, zodra je aanstalten maakt haar daar weg te leggen begint er een heftig protest. Ze wil het liefst rondgedragen worden. En dan niet in de draagzak (doei exemplaar van 170 euro). Nee, bij voorkeur op de arm met het gezicht naar voren zodat haar niets ontgaat.

– Verschonen 4 life! Inmiddels weten we maar al te goed hoe we ons dametje ‘zen’ kunnen krijgen en een van die dingen is haar luier verschonen. Zodra haar broek uitgaat begint ze breeduit te lachen. Dit is iets wat haar broer ook al had trouwens. Een nieuwe, frisse, Pampers staat garant voor succes. Premium Protection luiers zitten haar als gegoten: ze zijn zijdezacht, de absorberende toplaag leidt vocht en zachte ontlasting weg van haar huid en de drie absorberende banen helpen vocht gelijkmatig over de luiers te verdelen, waardoor Isé zo droog mogelijk blijft. Voor mevrouwtje niets dan het beste uiteraard 😉 Natuurlijk is ook het streepje waaraan je kunt zien of ze geplast heeft heel handig! Die kleurt blauw wanneer het tijd is om de luier te verschonen. Ik heb met James natuurlijk al veel ervaring opgedaan, maar toch vind ik het bij Isé soms weer lastig in te schatten. Een uitkomst dus!

– Clusteren oftewel lekker-de-hele-avond-bij-mama-aan-de-borst-hangen is zeg maar echt haar ding. Avonden zit ik ‘ingeplugd’ met haar op de bank terwijl zij al slapend af en toe wat melk drinkt. Ik geef mij er natuurlijk graag aan over, want ik kan ergere dingen bedenken dan mijn favoriete serie kijken terwijl dochterlief lekker dichtbij me ligt.

– Autorijden. En dan bedoel ik dus ook echt: blijven rijden. Stilstaan wordt niet geaccepteerd door onze prinses. Zelfs al is ze in diepe rust, een rood stoplicht staat garant voor een aanzwengelend gepruttel vanuit de Maxi-Cosi.

– Van zingen wordt ze instant vrolijk. En dus zing ik er dagelijks flink op los. Ook hiervoor geldt: stop ik ermee dan kan ik een beteuterd gezicht verwachten.

– Slapen. Opzich zou ik hier een heel hoofdstuk aan kunnen wijden maar het komt er eigenlijk op neer dat mevrouw enkel slaapt waar en wanneer het haar uitkomt. Alle pogingen er een ritme in te krijgen ten spijt. Ik herken me niet in verhalen van moeders van wie de newborns ’s nachts een lange ruk maken van minstens 7 uur, hier is het iedere nacht weer een verrassing hoe veel (eigenlijk hoe weinig) slaap we deze keer gaan krijgen. En net als ik denk dat ik enig structuur heb gevonden, dan gooit mevrouw de hele boel weer om.

Heeft jouw kind ook van die fijne trekjes? 😉

 Samenwerking met Pampers

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Aimy
  15/03/2018

  je hebt een prachtig mooi meisje Sanne!
  zo herkenbaar dit artikel, vooral het autorijden haha!

  de box was bij ons ook geen groot succes tot we de mobiel van tiny love aanschaften. dat is echt een megahit!

  ps: vind jouw blog altijd erg leuk om te volgen! veel lees artikelen, origineel, eerlijk met een flinke dosis humor, niet al te zoetsappig én niet alleen maar mommy stuff!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/03/2018

   Wat super leuk om te horen dat je mijn blog zo graag leest Aimy! Dankjewel 😀

 • Reageren
  Ikke
  15/03/2018

  Haha heeeel herkenbaar bijna alles echt. Maar dan bij mijn zoon! Mijn dochter had een ritme, was veel meer tevreden en rustiger.

  Ik vond het een heftige tijd maar ja, ze zijn nu 8 en 6 pfff waar blijft de tijd!

  Geniet van je mooie kindjes!

 • Reageren
  Rachel
  15/03/2018

  Met het gezicht vooruit om de wereld te kunnen zien. Dat was ook echt hoe mijn zoon de dag door gedragen/gereden wilde worden. Mijn jongste was wat knuffeliger, maar zijn trekje is weer dat hij alles zelf wil doen. Tot in den treuren, want ooh wee als je hem een hapje in zijn mond wil stoppen. Hier volgt maar al te snel een flinke knauw op, waarna hij het uit je handen trekt.
  Rachel onlangs geplaatst…Dutch Dream Denim – De broek voor lange benen!My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   16/03/2018

   Leuk om die verschillen tussen de kinderen te zien he.

 • Reageren
  Manon
  19/03/2018

  Leuke blog, herkenbaar! kijk trouwens ook graag je vlogs! 🙂 super mommy!

 • Reageren
  Patricia
  20/03/2018

  Hahaha sommige dingen zo herkenbaar ! Ik moet onze kleine ook non stop rond dragen of zingen, in de box heeft ze t ook snel gezien ! Waar ze eerst heel braaf goede nachten maakte is het nu steed weer een verassing !

 • Reageren
  Emma
  25/03/2018

  Ooh zooo herkenbaar! Mijn kids zijn ook zo verschillend hihi

  X Emm

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.