De ‘loedermoeder’ tag

IMG_1220

Ik werd getagd door hot mommy Sunseree voor de ‘Loedermoeder tag’. In deze door Manon en Bibian ontwikkelde tag staan allerlei uiteenlopende vragen over.. tsja.. Loedermoederdingen 😉

♦ Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Ik denk zo’n 5x per dag over het algemeen. In ieder geval als James wakker wordt rond 7.00, dan meestal rond 11.00,  rond 15.00 en voor het slapengaan dus 19.00. Maar vaak zit er nog wel een onverwachte poepluier tussen (of nou ja onverwacht, dat hij poept is natuurlijk niet onverwacht maar dat is altijd op een ander tijdstip) dus dan kom ik toch wel snel op 5 uit.

♦ Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Absoluut. Ik kan me niet eens herinneren wanneer we voor het laatst niet aan tafel hebben gezeten. Los nog van dat ik daarin wel een beetje principieel ben, ben ik ook gewoon een klungel en zou ik al snel de hele bank onder het voedsel smeren. Ook vind ik het heel erg gezellig om met z’n allen aan tafel te eten.

♦ Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Daar is James nog te klein voor. Hij vindt het niet boeiend. Ik zet wel eens wat liedjes van Woezel en Pip op, op de Ipad. En James mag ook wel eens een beetje ouwehoeren met mijn telefoon. Maar echt filmpjes kijken dat zit er nog niet in.

♦ Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja, meestal wel. Soms ook wel in het ‘grote bed’ maar dit meer als James zich niet lekker voelt of niet in slaap komt. Dan is dit de gouden truc om hem toch snel in slaap te laten vallen. Al komt hij over het algemeen prima in slaap in zijn eigen bed.

♥ Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Yep. Dit vind ik wel zo schoon. Er zal maar onverwacht bezoek komen, dan wil ik niet dat hij er als een slonsje bij zit. En voor hem kan ik me ook niet voorstellen dat het fijn is om een broekje met plasnattigheid aan te hebben. Ik zeg er wel bij dat James van mij best mag kliederen hoor, zo eet hij zelf zijn brood (wat altijd resulteert in een enorme bende) en ik doe er niet moeilijk over als hij zich anderszins vies maakt. Maar idealiter kleed ik ‘m daarna wel om als het echt vies is.

♥ Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Daar doe ik wel mijn best voor haha maar dit pakt niet altijd goed uit. Ik moet echt weer nieuwe sokken kopen maar die dingen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik zou wel dertig paar kunnen kopen elke week. Tis dweilen met de kraan open met die krengen.

♥ Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ook daar is James nog te klein voor maar ik zou me zo voor kunnen stellen dat ik dat later wel eens zou doen ja haha. Zeker omdat ik vanuit huis werk is het me heel veel waard als James heel even stil is of zelf speelt.

♥ Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Netjes. Vriendlief is de Miep Kraak hier in huis zeg ik eerlijk. Die wil graag alles netjes en schoon hebben. Ik doe mijn best ervoor maar ben niet zo Pietje precies. Vriendlief legt het liefst al het bestek ‘lepeltje-lepeltje’, want dat staat zo mooi. Ja dikke doei dat vind ik dus echt niet nodig (sorry schat).

♥ Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Haha, goed dat ik dit lees. Helpt me herinneren dat ik het toch weer eens moet geven.

♥ Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
– James mag van mij vaak spelen met dingen die geen speelgoed zijn. Ik noem: mijn make-upkwasten, tijdschriften, pinpasjes, waterflesjes, lippenbalsemsticks.
– Als James verkouden is wil hij vaak zijn neus aan mij afvegen. Soms sta ik dit toe als ik niet meer op tijd een zakdoekje kan pakken 😉
– Als wij aan het borrelen zijn krijgt James ook wel eens een chippie.

Iedereen is natuurlijk vrij om deze tag over te nemen! (Wel even Manon en Bibian vermelden)

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Tamara
  14/11/2015

  Het blijft een leuke tag! Die sokken hier zijn ook echt een ramp! Vreselijk, waar die dingen toch blijven? Geeeeen idee!
  Tamara onlangs geplaatst…In wat voor wereld leven wij?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  14/11/2015

  Altijd leuk de antwoorden van deze tag bij andere moeders te lezen, dan vind ik je geen loeder-moeder als ik zo je antwoorden lees 😉 regelmatig verschonen, omkleden en aan tafel eten vind ik zelf ook belangrijk
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Als zwanger worden niet vanzelf gaatMy Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  14/11/2015

  Hahaha Sanne volgens mij ben je alles behalve een loedermoeder als ik dat zo lees ;). Dat van die sokken heb ik trouwens ook bij mezelf.
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Eames-stoel replica’sMy Profile

 • Reageren
  Charlene
  14/11/2015

  Nope, geen loedermoeder ben je 🙂 Leuke tag!!!
  Charlene onlangs geplaatst…De La-Cosmetica top 5 van November 2015My Profile

 • Reageren
  Bregje
  14/11/2015

  Dat valt reuze mee met dat Loedermoederschap van jou!! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Buikpijn #3My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  14/11/2015

  Verre van een loedermoeder ben jij! Supergoed dat jullie altijd aan tafel eten, daar hecht ik ook veel waarde aan. Momenteel eten wij nog bijna altijd op de bank (deden we voorheen NOOIT) maar da’s vooral omdat er rond etenstijd regelmatig twee baby’s wakker zijn en die passen nog niet in een kinderstoel. Als ze groter zijn, wil ik zeker met z’n allen aan tafel eten.
  Carlijn onlangs geplaatst…Je baby laten huilen, ja of nee?My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  14/11/2015

  Ah, leuk om te lezen! Ik moet dan wel weer lachen om het ‘neus-afvegen-aan-jouw-trui’ gevalletje ;). En het bestek lepeltje-lepeltje, dan moet hij wel heel precies zijn, hihi.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Babor Cosy Colours Ultra Shine Lipgloss en Ultra Soft Lip ColourMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  14/11/2015

  Zo’n leuke tag, tof daf jij m ook hebt ingevuld. (Bijna) Elke tag die ik heb gelezen.. Zijn die sokken toch echt een dingetje..! Haha!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakookt: (voor het eerst) Soep!My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  14/11/2015

  Haha, ik vind je best een nette moeder hoor! Al moest ik wel lachen om zijn neus afvegen :p
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn liefde voor… sterren!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  14/11/2015

  Dit is een super leuke tag. Herkenbaar hoor die sokken, dit is kindersokjes zijn eigenlijk booming business volgens mij geven moeders hier kapitalen aan uit.
  Nesrin onlangs geplaatst…Oh Istanbul wat ben je druk!My Profile

 • Reageren
  Milou|Thuis bij Milou
  14/11/2015

  Haha al het bestek lepeltje lepeltje? Hoeveel tijd denkt jouw vriend dat jij daarvoor hebt? Hahaha! Ik vind jou niet bepaald een loedermoeder als ik het zo lees. Maar volgens mij doet iedere moeder haar best en daarom is deze tag met een korreltje zout ook zo leuk!
  Milou|Thuis bij Milou onlangs geplaatst…Winactie: win een speciaal voor jou op maat gemaakte wagenspanner!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  14/11/2015

  Leuk om te lezen! Ik vind jou ook een heel nette mama!
  Anneleen onlangs geplaatst…25 levensvragen TagMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  15/11/2015

  Haha, ik zie James al helemaal met je kwasten spelen. Leuke tag!
  Saskia onlangs geplaatst…Slecht boek: wegleggen of uitlezen?My Profile

 • Reageren
  Eline
  15/11/2015

  Blijft echt een leuke tag en dat van die sokken kwijt raken: heel herkenbaar.
  Eline onlangs geplaatst…Jennifer 5 maandenMy Profile

 • Reageren
  Koalabeautymama
  18/11/2015

  Leuk dat je de tag hebt ingevuld! Dat neus afvegen is heel herkenbaar haha en hier snoepen de kinderen ook van alles mee hoor.. 😉
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…Vlog 69: Heel veel liefde en relatie-wijsheidMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  19/11/2015

  Och wat een koddige foto boven aan deze post! En hij zit (nog) niet eens onder de verf, haha!

 • Reageren
  Eefke
  13/09/2018

  Leuk om te lezen! Maar inderdaad, je bent geen poedermoeder.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.