De ideale babyfoon: Alecto DIVM-550

Een babyfoon vonden mijn vriend en ik nooit zo boeiend. Als de kinderen sliepen dan hielden we gewoon de deur open en we waren ook echt niet te beroerd om af en toe even bij de trap te luisteren of het nog wel stil was daarboven. Toch overkwam het me laatst dat ik Isé compleet overstuur uit haar bedje haalde omdat ze al een tijdje huilde en ik dat niet gehoord had. De droger stond aan en James had het geluid van zijn filmpje wat harder, waardoor haar gehuil overstemd werd. Daar ben ik zo van geschrokken dat we toch overstag zijn gegaan. In dit artikel lees je mijn review van de Alecto DIVM 550.

Veel te kiezen

Tegenwoordig heb je heel wat te kiezen als het gaat om babyfoons. Anno 2018 zijn babyfoons heuse gadgets geworden die in veel gevallen zijn uitgerust met camera’s, apps en vele andere mogelijkheden om je kindje zeer specifiek in de gaten de houden. Hoewel ik er dus eerst niet zo het belang van in zag, moet ik zeggen dat ik het inmiddels wel heel prettig vind om Isé in beeld te hebben zodat ik in de gaten kan houden of ze rustig slaapt, haar lakentje niet over haar hoofd heen trekt of haar speentje uit bed heeft gegooid.

Babyfoon met camera en app

De Alecto DIVM 550 is een babyfoon die is uitgerust met een camera en een los schermpje, de zogenaamde ouder unit. Je kunt ervoor kiezen om je kindje via het scherm in de gaten te houden, of via de app op je mobiele telefoon. Het kan ook tegelijk via de dual-mode. Dat betekent dus ook dat mijn vriend of ik mee kan kijken als een van ons van huis is. Toch fijn om ook op afstand nog even een blik te werpen op je slapende kroost.

Het losse schermpje heeft binnenshuis tot wel 50 meter bereik en buitenshuis tot wel 300 meter en werkt via wifi. Je kunt hem gemakkelijk neerzetten op de standaard. De app vind ik ideaal voor onderweg.

De camera heb je zo neergezet. Het is een licht exemplaar maar hij staat zeer stevig, mede door de wat stroevere onderkant. Het installeren van de camera en het schermpje was zo gepiept (dat zei mijn vriend althans, dat soort dingen laat ik stiekem altijd aan hem over).

Helder beeld

Het losse schermpje, dat overigens ook zeer licht is, kun je door middel van de standaard neerzetten waar je wilt. Ik vind het altijd fijn om even met een half oog te kijken hoe Isé in slaapt valt.

De camera op deze babyfoon is HD (met een resolutie van 1280 x 720 pixels), dus je hebt helder beeld, in kleur. Omdat het op Isé haar kamer erg donker is schakelt hij daar over naar de nachtstand en dus zwart-wit, maar ook dan is het beeld nog steeds erg helder.

Het beeldscherm is 12,7 centimeter breed en werkt met touchscreen.

Andere functies

Nog een aantal andere, bijzondere specificaties:

 • Je kunt terugpraten tegen jouw kindje via de ouderunit.
 • De set is uit te breiden tot vier camera’s (met split screen camerabeelden).
 • De babyfoon beschikt over slaapliedjes die je op afstand aan kunt zetten
 • De babyfoon geeft een waarschuwing als je buiten bereik bent of als de batterij bijna leeg is.
 • Je kunt filmpjes opnemen en het geheugen is uit te breiden met een SD-kaart.

Wat ik zelf een heel handig functie vind van de babyfoon is dat je hem op afstand kun draaien. Heb je de camera nét verkeerd neergezet waardoor er alleen een been van je kind in beeld is, dan kun je door te vegen op het beeldscherm de camera alsnog goed zetten.

Goed voor de gemoedstoestand

Inmiddels zijn we helemaal gewend aan de babyfoon en zou ik niet anders meer willen. Ik zit toch rustiger op de bank een filmpje te kijken in de wetenschap dat ik Isé altijd kan horen. Voorheen moesten we steeds om beurten even opstaan om te luisteren of we een van de kinderen hoorden en dat is toch altijd een beetje onrustig. Hoe vaak we niet de tv op stil moesten zetten omdat we dachten in de verte een huiltje van de kinderen te horen… Dat is nu verleden tijd. Nu houden we op afstand altijd een oogje in het zeil.

Verkrijgbaar in de kleuren wit en zilver bij Coolblue. Prijs: €229.

Maken jullie ook gebruik van een babyfoon?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Ingrid
  29/09/2018

  Ik vraag me toch even oprecht af of je ook overstag was gegaan als je er zelf eentje had moeten aanschaffen (Ik ga er tenminste vanuit dat je deze gratis hebt gekregen vanwege de samenwerking)
  Zelf hebben wij vanaf de geboorte al eentje met een scherm. Ik wil als ik beneden ben elk moment kunnen kijken wat ie doet als ik dat zou willen. Vond het schermpje ideaal!
  Ohja, bovenstaande bedoel ik trouwens echt niet als aanval of iets hoor! Gewoon oprecht benieuwd haha

  • Reageren
   LAVIESANNE
   29/09/2018

   Of wij uiteindelijk op deze waren uitgekomen dat kan ik niet zeggen, normaal laat ik mijn vriend dit soort zaken uitzoeken, die doet altijd uitgebreid vergelijkend warenonderzoek haha. Dit is hierboven is dus enkel mijn ervaring met deze babyfoon en die is positief!!

 • Reageren
  Wendy
  29/09/2018

  Hier ook 2 babyfoons in huis hoor! Met die van onze oudste dochter kunnen we ook terugpraten, dat is al vaak handig gebleken. Alleen geen babyfoons met beeld. Waarschijnlijk weet je dit al, maar er zit altijd een inlogcode bij voor het toestel, vaak schijnt dit iets met “admin” ofzo te zijn. Deze code pas je best aan, aangezien de code vrij universeel is en op die manier mensen van buitenaf dus ook zouden kunnen inloggen op je toestel en hetzelfde beeld te kunnen zien ?.

 • Reageren
  Femke
  29/09/2018

  Dit is één van de twee babyfoons waartussen ik twijfel, en ik weet het nog niet haha. Ik ga komende week denk ik maar eens beslissen welke wij willen, zodat we hem in huis hebben voor onze baby geboren wordt :-). Het lijkt mij handig om ook op je telefoon te kunnen kijken. Ik ben het typ die zo’n monitor bijv. boven vergeet.
  Femke onlangs geplaatst…Boek: Een jaar met jou – Julia Whelan + WIN!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.