De herfstvakantie komt me even niet goed uit

Gevoelsmatig hebben we de zomervakantie nog maar net achter de rug. De herfstvakantie komt me dan ook nét even iets te snel aanvliegen.

Nu klink ik een enorme zeikerd, maar het zit zo. Dochterlief kreeg het een paar weken geleden flink te pakken. 2,5 week kon ze niet naar de gastouder. 2,5 week zat ik met haar op de bank geplakt. Planning in de soep natuurlijk.

In die twee weken begon ik achterstanden te krijgen. Qua mailbox, deadlines en qua artikelen hier op de site. Een grote bron van onrust, maar tegelijkertijd wilde ik wel voor mijn zieke bloedje zorgen. Ze wilde alleen maar bij mij onder een kleedje op schoot liggen en ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat te weigeren (sterker nog, ik vond het eigenlijk best fijn om even lekker met haar rond te hangen). Dat maakte dat mijn laptop dagenlang onaangeraakt bleef. Alleen in de avond deed ik wat, maar de ervaring leert dat ik dan niet op mijn scherpst ben, tenminste, niet als ik ook nog nachtouder moet spelen. Tel daarbij op dat de afgelopen dagen nogal chaotisch waren door verjaardagen en kinderfeestjes en je snapt dat ik weer flink aan de bak moet om op schema te komen.

Maar ja, nu staat de herfstvakantie ineens voor de deur. Een week lang full time de kinderen thuis, geen school, geen oppas en geen gastouder. Mijn vriend heeft het op zijn werk rammend druk dus ook hij is niet beschikbaar om bij te springen (wat ‘ie overigens wel vaak doet hoor). Help! Ik word toch een beetje benauwd van dat idee, want werken met twee kinderen om me heen is doorgaans best een opgave. Natuurlijk wil ik ook graag leuke uitstapjes maken met ze, maar dat neemt niet weg dat ik er wel tegenop zie om wéér een achterstand op te bouwen. Bovendien merk ik dat ik tijd nodig heb om nieuwe ideeën uit te werken, en dat mijn dagelijkse omgeving me om dit moment weinig motiveert.

Het lastige is dat de vakantie van de (nog werkende) opa’s en oma’s in het noorden niet tegelijk met de onze loopt, waardoor logeerpartijtjes ingewikkeld worden. Nu James leerplichtig is kan ik hem en zijn zusje ook niet meer even voor twee dagen tussendoor uit logeren brengen, iets wat ik voorheen nog wel eens deed als dat zo uitkwam.

Puntje bij paaltje ligt de fout in principe natuurlijk bij mij zelf; ik ben nu eenmaal een uitermate slechte planner en dito vooruitwerker, waardoor ik nooit een buffer heb als er een ziek kind is, ik zelf ziek ben of een vakantie voor de deur staat.

Maar ach, het is maar een weekje. Dat overleven we ook wel weer.

En terwijl ik dit typ heeft mijn oudste bloedje alles ondergespuugd… Never a dull moment.

Wil je nog op de hoogte blijven van onze dagelijkse belevenissen? Volg me dan op Instagram: @laviesanne

Heb jij al dingen gepland staan voor de herfstvakantie?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Lisette
  11/10/2019

  Arghhh ja ik ken het. Zieke kinderen komen sowieso, hoe zielig ook, altijd slecht uit. Maar er is hoop! Mijn jongste is nu 7 en daar kan ik gewoon tegen zeggen: ik moet nu even werken. Desnoods laat ik haar bij een vriendinnetje spelen en ga ik aan de slag.
  Nog een jaar of 5 geduld dus 😉

  • Reageren
   La Vie Sanne
   12/10/2019

   Haha ik kijk er reikhalzend naar uit!

 • Reageren
  Didi
  11/10/2019

  Herkenbaar. Als ze nog zo klein zijn is het alle zeilen bijzetten soms.
  Mijn kinderen gaan deze vakantie extra naar de Bso ze een leuk project draaien. Logistiek een uitdaging want het is op een andere locatie dan normaal. We gaan ook een dagje naar Nemo in Amsterdam. Denk dat we ook oma nog een dagje meenemen naar intratuin Duiven en dan is het weer voorbij.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   12/10/2019

   Jaa wij gaan ook zeker nog even de Intratuin Duiven bezoeken, altijd een leuk uitje.

 • Reageren
  Eline
  11/10/2019

  Zou je eens willen vertellen wat je allemaal doet? Want als ik dit zo lees, deadlines etc., doe je veel meer dat voor ons zichtbaar is. Ben benieuwd naar eventuele projecten! 🙂

  • Reageren
   La Vie Sanne
   12/10/2019

   Hi Eline,

   In opdracht voor klanten schrijf ik (gesponsorde) artikelen, maak ik foto’s voor Instagram, video’s voor vlog of Story, etc. Hier zitten altijd deadlines aangekoppeld.

   Ik hoop dat dit je vraag een beetje beantwoordt!

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.