De handtas: liever één goede dan 20 matige

Een goede, ruime tas is voor mij onmisbaar. Ik heb in de loop der jaren al vele exemplaren versleten en had vroeger bij bijna iedere outfit wel een passende tas. Om de haverklap kocht ik wat nieuws; dan weer een matchende clutch voor bij mijn uitgaansjurkje, dan weer een rugtas die zo leuk paste bij mijn winterjas en dan weer een schoudertas omdat ‘ie toevallig precies dezelfde kleur had als mijn laarzen. Ik kocht nooit hele dure exemplaren overigens. Dat was ook wel te merken, want naar verloop van tijd knapte het handvat, scheurde er een vakje uit of ging de rits kapot.

Tegenwoordig is mijn verzamelwoede niet meer zo groot (en mijn milieubewustzijn ook een stukkie groter) en ga ik liever voor één (nou ja, of twee of drie) kwalitatief goede all round tas(sen) die makkelijk te combineren is/zijn bij zo ongeveer mijn hele kledingkast.

Zeker nu ik kinderen heb sleep ik een hoop zooi mee, want ja je moet ten slotte op alles voorbereid zijn. Van zetpillen tot verpakte koeken, van spenen tot luiers en van toetendoekjes tot kleurpotloodjes. Bovendien heeft mijn vriend er ook nogal een handje van om zijn eigendommen in mijn tas te stoppen, dus je snapt dat ik niet meer toe kan met een klein en schattig clutchachtig geval.

Een lederen tas, zoals een cowboysbag gaat over het algemeen lang mee. Zo’n tas is uitstekend voor dagelijks gebruik, als je met de kids op pad bent, maar ook voor zakelijk gebruik om je laptop en paperassen in te vervoeren. Hij heeft een stoere uitstraling en is praktisch ingedeeld met handige vakken om kleinere zaken zoals sleutels, telefoon of portemonnees in kwijt te kunnen.

Zelf ben ik ook erg fan van simpele, rechttoe rechtaan stoffen tassen. Gewoon van die lekkere ruime tassen zónder vakken waar ik gewoon al mijn belangrijke spullen in een keer in mik. Ik zorg er wel voor dat ik ‘m niet te volprop trouwens, want dan krijg ik echt last van mijn schouder. Stoffen tassen kun je ook wassen, dat vind ik ook een fris idee.

Als ik een dag op pad ga en bijvoorbeeld een event op de planning heb, dan wil ik naast mijn standaard handtas ook nog wel eens een kleiner handtasje meenemen, een cross over tasje meestal, die ik dan op het event bij me draag en waar ik dan alleen mijn belangrijke spulletjes in heb. Ik vind grote tassen fijn, maar niet op iedere gelegenheid.

Wat voor handtas draag jij het liefst?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.