De geur van nostalgie

“Niets was vroeger zo onweerstaanbaar als het parfum in de meest chique tas van je oma..” Deze geurkaars neemt je mee terug in de tijd.

Toegeven, vroeger was ik niet zo van de geurkaarsen. Meestal waren het van die die muffige waxinelichtjes die je met hun vanille- of kaneelgeur behoorlijk konden bedwelmen. Ik werd er misselijk van en voor het uiterlijk van deze kaarsjes hoefde je het ook niet te doen.

4

De laatste jaren zijn geurkaarsen echter steeds meer een trend en de ontwikkelingen op dit gebied gaan dan ook snel. Vorige winter ben ik voor het eerst weer aan de geurwaxjes en -kaarsen gegaan en vanaf toen begon mijn interesse weer een beetje op te spelen. Afgelopen week kreeg ik de Oscar & Babette EcoSojawas kaars toegestuurd, 100% biologisch en ecologisch.

oscar-babette

Oscar & Babette is een lifestylelabel van Nederlandse bodem, maar met een onmiskenbare Engelse vintage uitstraling. Het is ontwikkeld door Mirna en André van Donselaar, die het label vernoemden het naar hun twee ruwharige teckels. Zijn ze niet té cute?! Naar eigen zeggen is hun merk veel meer dan een collectie eco-vriendelijke producten die je leven kunnen veraangenamen, het is een manier van (buiten)leven, kortom een lifestyle.

1

2

De geur die hier inmiddels al een paar dagen staat te branden is ‘Nostalgia’, zoals het merk zelf omschrijft de geur van je oma’s tas: Eau de Cologne, leren handschoentjes, talkpoeder en lipstick. Zelf had ik er geen betere omschrijving bij kunnen bedenken. Ook het omhulsel van de kaars ademt dezelfde sfeer uit en maakt het een ontzettend leuk item voor op tafel of in de vensterbank. Je kunt de kaars ook uit de huls halen, dan heb je een sierlijke glaskaars.

schermafbeelding-2016-10-12-om-19-45-35

5

De geurkaarsen van Oscar & Babette zijn op basis van EcoSojawas, wat betekent dat ze maar liefst 90% minder roetvorming produceren dan paraffinewaskaarsen. Verder zijn ze 100% biologisch afbreekbaar. Deze kaars heeft 50 branduren.

Behalve de geur ‘Nostalgia’ die ik ontving zijn er ook nog geuren als ‘Meditation’, ‘Orange Happiness’, ‘Homemade Apple Pie’ en ‘Goodmorning Coffee’ te krijgen. Wat een heerlijkheid! Perfect voor komend seizoen als je ’t mij vraagt.

Deze glaskaars kost €19,95. De producten van Oscar & Babette zijn online te bestellen via de webshop: www.oscarenbabette.com

Ben jij ook zo dol op geurkaarsen?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Martina
  13/10/2016

  Originele geur! Ik vind een geurkaars op z’n tijd echt heerlijk! Het liefste warme geuren met vanille en kruiden 🙂
  Martina onlangs geplaatst…12 Oktober 2016 – Let’s meet MajankaMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  13/10/2016

  Ah ik vind geurkaarsen sowieso heerlijk! Een van de fijne dingen aan de herfst en winter!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Hoesjes en accessoires voor de iPhone 7My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  13/10/2016

  Oh wat fijn dat er 90% minder roetvorming is bij dit kaarsje. Het ziet er heel mooi uit. Ik ben dol op geurkaarsen maar ik ben een stuk voorzichtiger sinds ik wat horror verhalen heb gelezen over hoe slecht het wel niet is voor de gezondheid.
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn beauty budget toppersMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  13/10/2016

  Ik vind het altijd veel geld voor een kaars, maar ik besef de laatste tijd steeds meer dat ik met al die geurkaarsen van 3 euro inmiddels al veel geld heb weggegooid en dan beter deze had kunnen kopen. Die goedkope geurkaarsen ruiken gewoon niet! De geur van nostalgie klinkt als een aparte, zou deze best eens willen proberen in de winter.
  Carlijn onlangs geplaatst…Vroege cadeautip I: SENSAI The Silk GiftsetMy Profile

 • Reageren
  Marielle | About That Blonde
  13/10/2016

  De verpakking alleen al vind ik prachtig! Ik vind in de herfst een subtiele geurkaars super lekker!

 • Reageren
  Yvonne
  13/10/2016

  Ik werd ook altijd misselijk van geurkaarsen. Je moet blijkbaar echt goede (lees: dure) kopen, anders zijn ze niet te hachelen :).
  Ik heb nu een lekkere branden van Rituals, maar je hebt me ook erg nieuwsgierig gemaakt naar deze!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.