De Furry Friend Tag met Pip

collage pip

Vandaag heb ik weer een hele leuke ‘Tag’ voor jullie, genaamd de ‘Furry Friend Tag’. Hierin beantwoord ik een aantal vragen over mijn huisdier. Veel leesplezier!

Wat is de naam, de leeftijd en het ras van je hond?
Mijn hondje heet Pip, hij is 5 jaar oud en zijn ras is Jackrussel.

Hoe lang heb je je hond al?
Ik heb mijn hond ook ongeveer 5 jaar, we kregen hem als puppy.

Hoe kom je aan je hond?
Mijn ene hondje, ook een Jackrussel, was overleden een week voor mijn eindexamen VWO. Ik was heel erg verdrietig, kon alleen maar huilen. Ik had nog wel een andere Jackrussel, genaamd Diddy, maar ik vond het zo sneu dat hij in z’n eentje overbleef. In een verdrietige bui ging ik even op Marktplaats kijken naar wat puppies van Jackrussels. Toen kwam ik een schattige jack tegen die met een paar andere pups te vondeling was gelegd in een doos bij de dierenarts. Hij verbleef nu tijdelijk bij een mevrouw maar ze zochten nog een plekje voor hem. Ik belde mijn moeder op haar werk op en vroeg of ze de advertentie wilde bekijken. Het begon bij ons beide te kriebelen. Die avond belden we de mevrouw van de advertentie en nog geen twee dagen later konden we de pup al ophalen.

Wat is de schattigste foto van je hond?
Ik heb lang gezocht naar deze foto, maar ik heb hem gevonden! Hier was Pip nog een pupje.

Pip 2

Wat zijn gekke/bijzondere eigenschappen van hem?
Hij kijkt televisie, hij is heel goed in knuffelen, als je huilt slikt ‘ie je tranen weg en dan wordt hij zelf ook een beetje zenuwachtig en hij wordt ook zenuwachtig van ruzie in huis. Als mijn moeder en ik een woordenwisseling hebben dan wordt hij heel onrustig. Verder staat hij het liefst tussen je benen in. Dat wil zeggen, als je met je benen over elkaar zit gaat hij precies tussen de opening van je kuiten staan. Daar voelt ‘ie zich het veiligst denk ik.

Wat zijn de koosnaampjes voor je hond?
Ik heb heel veel koosnaampjes voor ‘m. Zo noem ik hem vaak Pippie, snip, snipperdesnip of pipperdepip, doerak, vriendje, snokkeltje.

Wat is er grappig aan de persoonlijkheid van je hond?
Pip kan echt op zijn manier met je ‘praten’. Dan gaapt ‘ie en maakt ‘ie allemaal gekke geluidjes alsof hij je echt probeert te begrijpen. Verder vindt hij vrouwen leuker dan mannen. Tegen vrouwen is Pip altijd heel lief maar mannen.. Daar heeft hij het niet zo op.

collage pip 2

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?
Heel belangrijk. Pip woont bij mijn moeder en meestal ga ik een keer in de drie weken een weekendje naar haar toe. Hij is altijd blij me te zien en hij krijgt altijd uitgebreid aandacht als ik hem weer zie. Ik kan ook uren met hem wandelen door het bos, dan voel ik me altijd fijn. Ook heeft hij me destijds met zijn aanwezigheid door mijn examens heen getrokken, ondanks dat ik nog erg verdrietig was door het overlijden van mijn andere hond Takkie.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier tot nu toe?
Natuurlijk het moment dat we hem ophaalden, maar ook de keren dat ik met hem door het bos wandel of over het strand. En soms slaapt hij bij me als ik bij mijn moeder ben, ik vind het zo gezellig om dan samen met hem wakker te worden.

Pip 1

 Ik hoop dat jullie deze Furry Friend Tag leuk vonden! Hebben jullie ook huisdieren?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Michelle
  22/05/2014

  Ik heb een herdershond bij mijn ouders, omdat ook onze hond een maand na mijn eindexamens was overleden en we toch nog wel een nieuwe hond wilden om dat plekje op te vullen. Hij heet Pirin, is nu inmiddels ook bijna 5 en hij is altijd ontzettend blij om mij te zien. Ik kom dan wel niet meer zo vaak thuis maar als ik er ben is het feest, haha.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.