De foto’s van de 3D-echo!

Zou ze op haar broer lijken? Hoe zou haar neusje gevormd zijn? En haar mondje? Zouden er al haartjes te zien zijn? Ik laat je de 3D-echo’s zien!

Deze week ben ik 28 weken zwanger en dat leek ons een mooi moment om een 3D-echo te laten maken. De baby heeft nu nog een beetje ruimte om te bewegen en het gezichtje goed te laten zien en rond deze tijd zit er ook al wat babyvet op het gezichtje waardoor het al heel ‘echt’ lijkt. Of eigenlijk is.

Bij James heb ik een 3D-echo laten maken toen ik ongeveer 24 weken was (zie bovenstaande foto). Toen was het beeld ook al goed, maar was hij wel een stuk tengerder. Ik was dus erg benieuwd wat we dit keer zouden zien. En natuurlijk of we er al iets van onszelf in herkenden!

Bij een 3D-echo heb je nooit de garantie dat je ook daadwerkelijk alles goed van de kleine te zien krijgt. Het heeft alles te maken met de ligging van de baby en of ‘ie bijvoorbeeld de handjes voor het gezicht heeft. Een 2D-echo kan hier doorheen kijken omdat je dan een doorsnede van het kindje ziet, maar bij een 3D(of eigenlijk 4D)-echo kan dit niet omdat het beeld driedimensionaal is.

Het was in het begin even lastig om ‘us famke’ in beeld te krijgen want ze lag lekker met haar neus in de placenta waardoor we haar niet goed frontaal in beeld kregen. Na wat heen en weer wiebelen en wat wisselen van zij, begon ze te draaien en kwam haar gezichtje mooi in beeld.

Foto 1

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Net als haar broer was ze er klaarblijkelijk heel erg fan van om tegen mijn placenta aan te liggen met haar gezichtje. Hierdoor kregen we haar niet altijd even goed in beeld.

We zijn natuurlijk zo trots als een pauw op dit mooie minimensje! Wat ons opviel is dat ze duidelijk een ander neusje heeft dan haar broer, maar dat haar lippen wel een beetje hetzelfde gevormd zijn. Op de vierde foto zie je dat ze aan het gapen is en op de vijfde foto heeft ze haar oogjes een klein stukje open. Daar SMELT je toch van?!

Hebben jullie wel eens een 3D/4D-echo laten maken?

Dit vind je misschien ook leuk

16 reacties

 • Reageren
  Wendy (B)
  26/07/2017

  Dat vind ik echt speciaal en zou dat ook laten doen.
  Foto 3 en 4 vind ik leuk!

 • Reageren
  Benay
  26/07/2017

  Prachtig om te zien. Vorig jaar rond 28 weken ook een 3D/4D echo laten maken van ons meisje. Ook zij zat met haar gezichtje in m’n placenta gegraven. Wiebelen, ondersteboven staan, niks hielp. We mochten terugkomen maar het was onveranderd en ze zat al vrij diep in m’n bekken, dus hebben we niet zulke mooie beelden kunnen krijgen jammergenoeg.
  Benay onlangs geplaatst…GI-YU baby huidverzorging – reviewMy Profile

 • Reageren
  Luana
  26/07/2017

  Ik blijf dit zo iets wonderlijks vinden! Wij hebben met 28 weken ook een 3D/4D echo laten maken. Kreeg ik cadeau van mijn vriend voor Moederdag ❤ Onze Uk wou in eerste instantie ook niet meewerken haha. Voetjes voor het gezicht, navelstreng in de weg etc. Maar gelukkig hebben we het gezichtje uiteindelijk nog wel gezien. Volgende week ben ik uitgerekend en ben echt heel benieuwd of we iets in hem/haar terug zien van die echo!

 • Reageren
  Yvonne
  26/07/2017

  Leuk!!! Ik heb me nooit zo gerealiseerd hoe speciaal dit is omdat ik bij de gynaecoloog onder behandeling was en dan krijg je de 3d-echo vanzelf. Later begreep ik dit pas van vriendinnen.
  Ik zie er wel James in. Zal wel door het mondje komen en tja…omdat het broer en zus zijn!

 • Reageren
  Jamey
  26/07/2017

  Wat leuk zeg! Ik heb tijdens mijn pretecho om het geslacht te zien (16weken) ook 3/4D foto’s meegekregen. Die waren nog niet zo duidelijk als de jouwe maar ik denk dat ik over 8 weken nog een keer ga! Lijkt me zo bijzonder!

 • Reageren
  Michelle
  26/07/2017

  Geweldig! Wat prachtig om te zien. Wij hebben toen ik zwanger was geen 3D echo laten maken, maar als ik dat zo zie vraag ik me af waarom we dat in hemelsnaam niet gedaan hebben :).

 • Reageren
  Bianca
  26/07/2017

  Ahhh zo mooi en lief! Ik heb het van mijn dochter nog op dvd staan, en kijk het regelmatig terug…is toch prachtig om te zien <3

 • Reageren
  Joyce
  26/07/2017

  Mooi om te zien he! Hier ook een 3D echo gehad en dit kindje was de eerste waarbij het lukte. Zo bijzonder om te zien <3
  Joyce onlangs geplaatst…Recept | Mango cheesecakeMy Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  26/07/2017

  Oooo wauw wat een mooie foto’s ?
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Wat begrijpt onze spruit van de zwangerschap???My Profile

 • Reageren
  Liset
  26/07/2017

  Wat is dit toch bijzonder! Heel leuk om zo een sneak peek van je kleintje te krijgen. Ik heb niet specifiek een 3-d echo gedaan, maar bij de 20-weken echo deed de verpleegkundige (ik had mijn controles in het ziekenhuis) wel even het standje 3-d aan en konden we toch even mee kijken :).
  Liset onlangs geplaatst…Budget tip! | Miss Sporty INSTA Glow blusher en Mosaic Powder + NYC Mosaic Color WheelMy Profile

 • Reageren
  Jolene
  26/07/2017

  Prachtig dat zoiets kan he.
  Vind dr op james lijken trouwens!!

 • Reageren
  Annemieke
  26/07/2017

  Wat een prachtig meisje Sanne! Ik heb nooit zo’n echo laten maken. Maar wat is dit leuk om te zien!

 • Reageren
  Frank
  27/07/2017

  Wow, ik heb het nog nooit gezien. Wat bijzonder! Dat dat allemaal kan tegenwoordig! Heel gaaf.
  Frank onlangs geplaatst…Het huwelijksaanzoekMy Profile

 • Reageren
  Lisa
  27/07/2017

  Wauw ?

 • Reageren
  Penelope
  06/08/2017

  Bij mijn dochter 6 jaar geleden ook de 3d echo laten doen met 28 weken en zijn prachtige foto’s inderdaad. Vond het mooi dat we er een dvd bijkregen zodat je haar thuis terug kon zien en laten zien aan familie en vrienden. Heel speciaal. ♡

 • Reageren
  Anneleen
  13/08/2017

  Oh wat is ze mooi! Nu al ! <3
  Anneleen onlangs geplaatst…Uit mijn winterslaapMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.