De evolutie van mijn handtas

Een handtas in de pre-kindertijd is in geen enkel opzicht te vergelijken met de gemiddelde handtas die je meezeult als je eenmaal kinderen hebt..

Back in the days was mijn handtas mijn paradepaardje. Hij was stijlvol en compact, precies zo’n exemplaar dat heel nonchalant om je arm kon hangen zonder dat je er een nekhernia aan over hield. De inhoud stelde niet zoveel voor: een mobieltje, bosje sleutels, tampons en wat on the go make-up waren doorgaans het maximale wat je in mijn tas vond. Inmiddels kan ik wel stellen dat mijn handtas een ware evolutie heeft ondergaan..

Dit was mijn tas vroeger dus..

Als je net moeder bent geworden dan ontkom je er niet aan: de luiertas, oftewel het ‘hoe groter hoe beter’-exemplaar. Want eerlijk is eerlijk, hoe kleiner de baby, hoe meer meuk je meesleept en hoe ruimer dus je handtas moet zijn. Ik had er ook nog eens eentje die 1001 vakjes bevatte (ZO handig, not!). De eerste maanden tot een jaar zeul je je helemaal de tyfus aan materiaal dat veeeel ruimte inneemt. Denk aan flesjes, tuitbekers, luiers, luierdoekjes, melkpoedertorens en sabbelringen. De tas is zo zwaar dat je naar verloop van tijd een schouder hebt gecreëerd die treurig richting de grond hangt. Gelukkig is alles met een baby een fase, zo ook de luiertasfase.

Na dat eerste jaar met mijn baby had ik niet alleen minder nodig, maar werd ik ook een stuk gemakkelijker in wat in meesleepte. Ik downsizede mijn tas en verruilde mijn Fab luiertas voor een overzichtelijker en kleiner exemplaar dat tevens een stuk vriendelijker was voor mijn schouder. Nu was het niet zo dat daar minder in zat overigens. Hoewel ik zelf mijn handtas vrij minimaal bepakt hield, wist de dreumes het altijd weer op te vullen met duploblokjes, pollepels, bananenschillen en nijntjeboekjes en zo kwam het dat ik alsnog altijd met een iets te volgepropte tas rondsleepte waarvan de rits nooit helemaal dichtkon.

Inmiddels is mijn dreumes en peuter en volstaat een middelgroot crossbody model prima. Meer dan een setje speelgoedauto’s sleep ik niet meer mee voor mijn bloedje en sinds hij zindelijk is heb ik de extra luier verruild voor een extra onderbroekje dat toch beduidend minder ruimte inneemt.. Ook zo handig: hij kan inmiddels prima met een eigen tas overweg.

En ja, als je dan net weer gewend bent aan een normaal exemplaar handtas, dan komt er in mijn geval een tweede beeb om de hoek kijken 😉 Eens zien of ik van de eerste keer geleerd heb…

Hebben jouw tassen ook zo’n revolutie ondergaan?

Foto via shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Femke
  12/09/2017

  Heerlijk geschreven.Als ik dit aan wat vriendinnen zal laten lezen weet ik zeker dat ze ‘amennnnn’ roepen na jouw artikel gelezen te hebben haha. Wij hadden het hier laatst namelijk nog over.
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 36 2017: overwerken, slecht weer en een verrassingMy Profile

 • Reageren
  Cindy | Sleutel in de Tuin
  12/09/2017

  Oef! Heel herkenbaar. Heb de Fab tas zelfs nog liggen… Ik deel mijn ‘handtas’ steeds minder met mijn kinderen -lees: ze nemen hun eigen tas maar mee als er iets mee moet- maar je vind nog altijd wel zoethoudertjes op de bodem. Voor je weet maar nooit.
  Cindy | Sleutel in de Tuin onlangs geplaatst…Tip: gratis ‘Mijn Schoolbox’My Profile

 • Reageren
  Sylvia
  12/09/2017

  Heel herkenbaar! Ik neem ook steeds minder mee. Mijn dochtertje (3) neemt nu ook haar eigen handtasje mee. Alleen als ze moe word sleep ik dus met twee tassen haha
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #36My Profile

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  12/09/2017

  Ik heb twee tassen. De luiertas…en een klein tasje waar al mijn mustahves in kunnen als ik alleen op pad ga.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…Bumpdate week 37 & 38: de laatste loodjes zijn zwaar, alles is klaar, we wachten af…My Profile

 • Reageren
  Yasmin
  12/09/2017

  Ik had een pest hekel aan die officiële luiertassen. Zag er zo lelijk uit in m’n ogen. Ik deed het met een leren shopper of gewone grote handtas. Erg blij was ik toen het moment kwam dat er geen fles/hydrofiele luier/toetenvegers/koekjes en neussprays tussen mijn 80.000 miljoen lipsticks meer zaten. In een kleinere handtas paste op een gegeven moment perfect 1 luier en een pakje billendoekjes waar nog iets van 30 doekjes inzaten. Precies genoeg dus voor 1 poepbroek ?
  Nu is de kleinste 2,5 en heerlijk!!! Neem nooit meer wat mee behalve natuurlijk die 80.000 miljoen lipsticks ?
  Yasmin onlangs geplaatst…Leuke koopjes van Ome AliMy Profile

 • Reageren
  Rachel
  12/09/2017

  Haha zo herkenbaar. De evolutie ging bij mij wel wat sneller. De eerste maanden sleepte ik bij baby nummer één nog alles mee, maar als snel propte ik wat luiers in mijn handtas. Bij baby nummer twee gig het nog sneller en gingen er wat speentjes en luiers in mijn kleine schoudertas. Met twee kleintjes til je je al een breuk, dan ga ik ook nog eens heel veel rommel meezeulen. Vaak genoeg onderweg wat doekjes moeten kopen, maar mijn schouders zitten nog op de juiste hoogte.
  Rachel onlangs geplaatst…Shoplog – Engelse jongenskledingMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.