De bezem erdoor! Dit gooide ik weg (en dat kan jij beter ook doen)

Vandaag kregen we het op onze heupen en vonden we het tijd om het huis weer eens uit te mesten. Niet mijn favoriete klusje, maar absoluut nodig om te voorkomen dat het de spuigaten uitloopt qua spullen. We zijn er rigoureus met de bezem door gegaan en hebben tassen vol naar de container gebracht. Een hele opluchting kan ik je vertellen! Ik ben ongetwijfeld niet de enige die altijd tegen opruimklusjes zit aan te hikken en daarom hoop ik je een zetje in de rug te kunnen geven door wat tips te delen.

Ik ben niet iemand die giga gestructureerd te werk gaat met opruimen, dus dat is alvast een kleine waarschuwing vooraf. Wel hanteer ik een aantal ‘regels’ om te bepalen of ik iets wel of niet weg kan doen. Als ik iets al langer dan twee jaar niet gedragen heb bijvoorbeeld. Dit is mijn lijstje met weggegooide items:

 • Kleren waarvan ik altijd dacht: die bewaar ik voor de zekerheid.
 • Sokken die geen matchend zusje hebben
 • Oude, verkleurde bh’s
 • Schoenen die ik al twee jaar niet heb gedragen
 • Oude zwemkleding
 • Verkleurde sieraden
 • Opgedroogde nagellak
 • Uitgelubberde haarelastiekjes
 • Kapotte make-up
 • Lege pennen
 • Te korte t-shirts
 • Kapot speelgoed
 •  Oude en vieze handtassen waar ik nooit wat mee doe
 • Snoertjes die niet meer intact zijn
 • Telefoonhoesjes van oude telefoons
 • Afgerafelde handdoeken
 • Geurstokjes die al weken droog staan
 • Tandenborstels die al meer dan een half jaar oud zijn
 • Kapotte zonnebrillen
 • Overdatum medicijnen (ja, ik vond nog zetpillen van een jaar over datum)
 • Gebruikte scheermesjes
 • Kledinghangers die niet meer goed zijn
 • Sjaals die ik niet meer draag
 • Lekke luchtbedden (ja, die lagen hier echt nog)
 • Babykleertjes
 • Ingedroogde pritt-stiften
 • Verlopen kortingsbonnen (ben een ster in het verzamelen ervan)
 •  Puzzels die incompleet zijn
 •  Andere gadgets die niet meer compleet zijn

Haal jij geregeld de bezem door je huis?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Talitha
  06/01/2019

  Goed bezig! Ik ben er toevallig net gister mee begonnen. Onze grote inbouw kleding kast was aan de beurt. 2 delen van de kast zijn voor kleding en 1 deel lag vol met zooi. Hier ben ik echt heel streng geweest en de kast is nu nog maar tot de helft gevuld. Nu verder met de opbergkast beneden, schuurtje voor het huis en het schuurtje in de tuin. Die zijn er ook allemaal nodig aan toe. Krijg zulke klusjes alleen niet gedaan als ik overdag alleen thuis ben met 2 kids dus daardoor stapelt alles zich maar op. Het liefst wil ik voor het hele huis opbergbakken aanschaffen (geen doorzichtige want dat vind ik alsnog rommelig ogen) en dan alles heel netjes en gesorteerd opbergen. Mooi doel voor 2019 om alle rotzooi weg te doen 😉

 • Reageren
  Ingrid
  06/01/2019

  Wij gaan volgende maand verhuizen en ik vind het echt heeerlijk om door ál m’n spullen te moeten om het in te pakken. Ik ben heel kritisch in wat we wel of niet mee verhuizen, dus er gaat hier echt een flinke bezem door alle spullen!
  En staan babykleertjes nu toch op dit lijstje? Ik kan me een blog herinneren dat je daar zo moeilijk afscheid van kon nemen!

 • Reageren
  Yvonne
  06/01/2019

  Medicijnen die over de datum zijn (en dan vooral in pilvorm) kun je gewoon gebruiken. Het is zonde wat er allemaal weggegooid wordt in Nederland aan medicijnen. Als je geluk hebt wordt wat jij naar de apotheek brengt (als zgn. “over-de-datum”) nog naar arme landen gestuurd. Daar zijn ze er heel blij mee.
  Verder: opruimen is heerlijk! Ik doe het heel graag en breng hier alles naar een stichting voor extreem arme mensen en vluchtelingen. Dan doe je ook makkelijker dingen weg is mijn ervaring.

 • Reageren
  Floortje
  06/01/2019

  Haha deze lijst is echt heel herkenbaar. Dat zijn inderdaad allemaal van die dingen die zo lang blijven liggen, hier ook! Ik moet deze maand mijn scriptie af hebben en daarna ga ik ook beginnen met ‘project huis opruimen’! Kan niet wachten ?

 • Reageren
  Cindy
  06/01/2019

  Je kunt gebruikt textiel / kleding van alle merken en winkels bij de H&M inleveren en kortingsbonnen ervoor ontvangen hè.

 • Reageren
  Sara
  06/01/2019

  Ja heerlijk!! Hier kriebelde het ook enorm om grote nieuwjaars schoonmaak/opruim te doen! In ieder geval alle gordijnen gewassen en gestreken en de droger/wasmachine een beurt gegeven dit weekend (suggesties van mijn moeder, die vond het echt nodig 🙂 de kledingkasten stel ik uit merk ik, er is zoveel. En mijn man en ik zijn zo van maten veranderd door de jaren van veel sporten naar zwanger, naar niet sporten. Dus heel veel kleding die niet meer gedragen wordt.. ik probeer het altijd in kleine projecten te verdelen, zo blijft het voor mij behapbaar en te doen met een kleintje van 6 maanden!

 • Reageren
  Carmen
  06/01/2019

  Ik ben helemaal geinspireerd geraakt door de nieuwe Netflix serie van Marie Kondo. Ga deze week alll mijn kleding uitzoeken!

 • Reageren
  Rachel
  07/01/2019

  Ik ben echt een hoarder en dus zou ik veel vaker de bezem er door moeten halen. Dit soort digen zijn wel altijd motiverend om weer eens de kasten uit te zoeken, want why in the hell bewaar ik de dingen die ik al 2 jaar niet heb aangeraakt….
  Rachel onlangs geplaatst…Mijn beste blogs uit 2018My Profile

 • Reageren
  Kirsten
  07/01/2019

  Wat een lijst! Ik merk wel dat ik nu met mijn nesteldrang ook wel van het opruimen ben maar we bewaren stiekem nog veel te veel spullen. Ik zou ook nog wel w at kritischer kunnen opruimen. Goed bezig Sanne!
  Kirsten onlangs geplaatst…Nesteldrang, hoe uit zich dat tijdens mijn zwangerschap?My Profile

 • Reageren
  Christine
  09/01/2019

  Nog een tip voor je oude handdoeken en tandenborstels: ik gebruik die voor het schoonmaken! De handdoeken zijn heel fijn om alles na te drogen waar je met een nat schoonmaakdoekje over bent geweest, oude theedoeken zijn heel fijn voor het drogen van je raamwisser. Met een tandenborstel kun je perfect kleine hoekjes in bijvoorbeeld je badkamer schoon krijgen..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.