“Wat doe jij dan de hele dag als blogger?”

Ik prijs mij gelukkig met een van de leukste en tofste banen die er bestaat, het runnen van een fulltime blog.

Er wordt geregeld aan me gevraagd met wat voor werkzaamheden ik dan mijn dagen vul. Enigzins begrijpelijk, want wat voor de buitenwereld te zien is, dat is natuurlijk maar een fractie van wat er nog meer (achter de schermen) gebeurt. In dit artikel zal ik proberen te schetsen hoe een gemiddelde er op werkgebied voor mij uitziet.

Het fijne van eigen ondernemer zijn, is dat je ook je tijden zelf kunt bepalen. Het kan dus voorkomen dat ik ’s ochtends om half 8 al achter mijn laptop kruip, maar op andere dagen start ik pas om 10.00 mijn werkzaamheden.

Meestal begin ik de dag met het doornemen van van mijn mails. Ik geef toe ik dat ik echt niet aan het eind van elke dag mijn laptop dichtklap met een lege inbox, dus vaak schuif ik mailtjes door naar de volgende dag. Daar begin ik dan in de ochtend mee, dan ben ik nog fris en fruitig en ook meestal het productiefst. Ik scan de mails altijd even op prioriteit en zo werk ik ze af. De mails die ik krijg zijn heel divers. Het zijn aanvragen van klanten voor (betaalde) samenwerkingen, mails van pr-bureaus met nieuwe persberichten, uitnodigingen voor events, webshops of andere merken die iets willen toesturen, mails van bezoekers naar aanleiding van artikelen, mails van mijn mediabureau over campagnes en ga zo maar even door.

“Vroeger” nam ik altijd uitgebreid de tijd om de mails zo goed en uitgebreid mogelijk te beantwoorden, tegenwoordig reageer ik wat sneller en concreter. Dit scheelt tijd en geeft minder stress. Soms deed ik wel een kwartier over 1 mailtje waarin ik alleen maar een vraag hoefde te beantwoorden, puur omdat ik zo netjes en goed mogelijk wilde antwoorden. Ik had het idee dat ik nog serieus genomen moest worden in de business. Gelukkig weet ik inmiddels dat de meeste bedrijven van snelle communicatie houden en ik heb mij daar nu volledig op aangepast.

Ik ben niet erg van het vooruitplannen. Dat houdt in dat ik zelden een to-do list maak, noch houd ik een schema bij waarop staat wat voor artikelen ik de komende tijd wil schrijven. Dit geldt wel voor campagnes, die weet ik meestal ver van te voren en daar zet ik vaak wel een paar reminders voor in mijn telefoon. Verder houd ik geen agenda bij en schrijf ik mijn artikelen ad hoc. Ik heb wel eens met een schema proberen te werken, maar dit was voor mij bijna niet te doen. Ik voel dan toch meer druk op de een of andere manier. Nu schrijf ik dus spontaan mijn artikelen en daar voel mij eigenlijk wel goed bij.

Na het afwerken van mijn mails begin ik met het schrijven van een artikel. Het is niet zo dat ik altijd meteen inspiratie heb, soms schud ik zo drie artikelen uit mijn mouw en soms moet ik de inspiratie echt uit mijn tenen halen. Als dit laatste het geval is dan helpt het om mijn artikel of idee heel even aan de kant te schuiven en er later op de dag weer naar te kijken. Tussendoor speel ik dan met James.

Een belangrijk onderdeel van mijn bezigheden als blogger is het maken van foto’s. Ik schrijf natuurlijk veel over beauty(producten) en daar horen de nodige productfoto’s bij. Ook dit neemt altijd wel een uur of twee in beslag, inclusief bewerken. Ik maak mijn foto’s op zolder waar ik inmiddels een eigen studiootje heb. James heeft daar ook genoeg speelruimte en zo houden we het daar makkelijk een uur of twee uit.

Als James op bed ligt dan gebruik ik die tijd om te filmen, of om mijn artikel(en) verder af te maken. De mails die in die tijd nog binnen komen probeer ik te beantwoorden. Mails waar ik even geen zin in heb schuif ik door naar de volgende dag. Ik lees ze dan wel maar markeer ze vervolgens als ongelezen zodat ik ze later niet over het hoofd zie.

Ongeveer een half uurtje per dag ben ik bezig met het zelf lezen van blogs. Ik vind het belangrijk en ook interessant om te zien waar andere bloggers over schrijven, wat voor foto’s ze maken en wat de reacties van hun lezers zijn. En uiteraard breng ik ook wat tijd door op social media.

Natuurlijk is iedere dag anders. Zo bezoek ik geregeld events, iets wat ook onderdeel uitmaakt van mijn werk als blogger. Zo zag je dat ik gisteren een dag in Amsterdam was. Ik ben kritisch in het beslissen naar welke events ik toe ga. Ik kijk naar hoe goed het merk en haar producten passen bij mijn doelgroep (relevantie), soms kies ik ervoor om naar events te gaan omdat ik een goede band met het merk heb, en in sommige gevallen gaat het om events van merken waar ik een (betaalde) deal mee heb. Sowieso vind ik het altijd erg leuk om op pad te gaan en ook weer andere bloggers te spreken. Het zijn toch veelal vriendinnen/collega’s en dan is het erg gezellig om elkaar weer eens in real life te treffen. Met veel bloggers zit ik ook in een aantal Facebookgroepen, waar we vragen aan elkaar kunnen stellen, elkaar kunnen helpen en elkaar kunnen adviseren.

Nog een ander leuk aspect mijn werk als blogger is het maken van persreisjes. Dit voelt voor mij overigens niet als werk, ik vind het vooral een eer als ik gevraagd word. Een hoogtepunt vorig jaar was een weekend Edinburgh met Opel. Maar ook een weekend naar Parijs met L’Oreal was super tof. Over twee weekjes zit ik een paar dagen in een Oostenrijk voor een perstripje. Het liefst maak ik op dat soort trips vlogs of uitgebreide fotoverslagen, zodat ik jullie zo’n realistisch mogelijke impressie kan geven.

Tot slot

Ik zou wel wat meer tijd willen vrijmaken om ideeën uit te werken voor mijn blog. Ik besteed eigenlijk te weinig tijd aan het stellen van doelen voor mijn blog en het bepalen van de richting waar ik precies heen wil en waar ik over een tijdje met mijn blog wil staan. Ik denk dat vernieuwing erg belangrijk is en ik ben er dan ook voorstander om eens in de zoveel naar kritisch naar je blog te kijken en te laten kijken om te bepalen wat er beter kan. Daarom is feedback van lezers ook zo belangrijk. Je ziet nu al de tendens dat steeds meer bloggers het roer omgooien, ofwel op het gebied van de onderwerpen waar ze over schrijven, ofwel met betrekking tot hun naam, en in enkele gevallen ook allebei.

Ook ik moet toegeven dat ik op dit moment mijn twijfels heb over de blog die ik ooit gestart ben en de naam die daar bij hoort. Hoewel ik nog steeds dolverliefd ben op mijn blognaam, merk ik dat veel mensen ‘m onuitspreekbaar vinden en moeilijk te onthouden en op te schrijven. Dit zorgt er tevens voor dat ik geregeld door bedrijven word gepasseerd voor een samenwerking (ook omdat bij het zien van mijn naam men vaak alleen aan beauty denkt, terwijl mijn blog zoveel meer is dan dat). Gezien ik mijn blog nog met veel liefde fulltime zou willen blijven runnen, moet ik ook sommige commerciële aspecten in overweging nemen. En ook daarin ben ik graag eerlijk naar jullie.

Dit gezegd hebbende betekent het dus dat het heel goed zou kunnen dat mijn blog binnenkort aan een aantal veranderingen onderhevig gaat zijn. Hoe dat precies vorm gaat krijgen dat weet ik nog niet, maar als jij als lezer dingen anders zou willen zien dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Wat vind jij van de blognaam La VieSagista? Zou je mijn site nog steeds bezoekers als deze naam verandert?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Nicole
  18/02/2017

  Ik bezoek eigenlijk helemaal geen beauty bloggers maar zo zie ik jou ook niet meer. Voor James wel maar dat was je toen volgens mij ook veel meer. Mooi om te lezen hoe je invulling geeft aan je dag. Bij mij is het geen baan maar ik zie wel overeenkomsten.. Zo kan ik ook niet plannen Haha!
  Nicole onlangs geplaatst…5x favoriete peuterboekenMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  18/02/2017

  Ik ben fan van de naam! Al zou ik je ook bezoeken als je een andere naam kiest, ik volg jou om jou en je schrijfstijl en niet je blog naam ?

 • Reageren
  Carlijn
  18/02/2017

  Jij hebt mijn droombaan hoor! Je dagen klinken heerlijk, zou er zo voor tekenen (al mag ik zelf ook niet klagen en heb ik stiekem zelf ook werk dat ik heul leuk vind). Fijn ook dat je in James’ slaapjes nog best wat kunt doen.

 • Reageren
  Yvonne
  18/02/2017

  Jazeker, ik zou je blog nog steeds lezen als je de naam verandert. Voor jou is het van belang ivm commerciële doeleinden, maar voor mij als lezer maakt het me niets uit; voor mij gaat het vooral op de inhoud en die bevalt me sowieso. 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Als je verder overal in uitblinkt, mag een verprutste rekentoets niet doorslaggevend zijnMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  18/02/2017

  Leuk om te lezen! Je krijgt veel gedaan op een dag en bent lekker bezig. Ik snap je dilemma om je blognaam te veranderen. Jij bent niet alleen een beautblogger zoals je zegt, ik zie jou misschien nog wel meer als een mamablogger met een vleugje beauty. Kan me voorstellen dat je je daarom wat beperkt voelt in je blognaam, zeker als je aangeeft dat sommige merken je daarom ‘overslaan’ vanwege de beautyblognaam :). En ja hoor, ook als je naam verandert, blijf ik je blog bezoeken. Daar hoef je je echt geen zorgen om te maken. Als de inhoud hetzelfde blijft, zullen jouw bezoekers vast niet wegblijven :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | Clinique Pep-start Hydrorush moisturizer spf 20My Profile

 • Reageren
  Heleen
  18/02/2017

  Als je een andere naam hebt blijf ik je ook bezoeken hoor. Ik lees je artikelen altijd met veel plezier en ik vrees dat ik James niet meer kan missen ?
  Heleen onlangs geplaatst…Review: DR.E.J.Swaab Classic LipcareMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  18/02/2017

  Oe spannend de komende tijd. Ik volg je al heel lang, nog toen je niet zo ver zwanger was en ik vind de groei van je blog mega fijn maar ook omdat ik zelf ouder ben geworden en ondertussen moeder ben geworden.
  Ik vind de beauty leuk, daar kwam ik ooit als eerste voor, maar ik check dan vaak of het een product is wat me aanspreekt en anders lees ik het niet terwijl ik alle andere artikelen allemaal lees.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Harry Potter The Exhibition…Een aanrader of niet???My Profile

 • Reageren
  Nina
  19/02/2017

  Ook met een andere naam blijf ik je volgen hoor! Ik denk alleen dat je zou moeten kijken dan je gewoon ervoor kunt zorgen dat mensen niet een andere site of in mijn geval een ander Bloglovin account moeten gaan liken want dat vergeten mensen (ik tenminste ?). Zo had ik bij MissLipgloss pas naar een tijdje door dat er een ander account was dat ik moest volgen na de naamsverandering. Zou zonde zijn als je door zoiets volgers verliest ?

 • Reageren
  Anneleen
  19/02/2017

  Klinkt als een heel fijne job! Lijkt me ook heel fijn dat je dit alles zo goed kan combineren met James en dat hij daardoor ook regelmatig lekker gewoon thuis kan zijn. Als ik La Viesagista hoor, denk ik meteen aan jou, Sanne. Ik vind dat deze naam nog steeds mooi bij jou blog past. Maar natuurlijk zou ik je blog blijven volgen moest je deze een andere naam geven. Al zou dit wel eventjes wennen zijn 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Teddy
  19/02/2017

  Wat leuk om te lezen hoe jouw dag er ongeveer uitziet! Hoewel ik zelf ook een blog heb, is dat bij mij heel anders omdat ik ook nog bezig ben met mijn studie. Mijn blog-werkzaamheden vinden daarom vaak plaats in het weekend of in de avonduurtjes!
  Teddy onlangs geplaatst…5x dingen die je vandaag kunt doen om uit te rustenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.