It’s a coffee! – tag

Koffie Collage

Koffie en ik zijn twee handen op een buik. Wie mij op Instagram volgt, weet dat er eigenlijk geen dag voorbij gaat zonder dat ik me tegoed doe aan dit donkerbruine goedje. Door lieve blogster en trouwe bezoekster Milou, werd ik getagt voor de It’s a Coffee! – tag waarbij ik allerlei vragen beantwoord over mezelf en mij koffiegedrag.

 Toevallig zat ik net aan een cappuccino toen ik het Twitterbericht van Milou las, dat zegt wel hoe geschikt deze tag voor mij is 😉

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Ik was echt heel jong toen ik al koffie dronk, een jaar of 7, 8. Dat was dan als ik bij mijn oma logeerde. Zij dronk altijd koffie en ik mocht dan mee doen met een mini-kopje met veel melk en suiker. Mijn oma waarschuwde wel altijd: je mag niet meer dan 1 kopje koffie want anders krijg je groen haar! Haha dus ik keek wel uit. Ik vond het altijd erg lekker, en had het gevoel dat ik ‘bij de grote mensen hoorde’ als ik koffie dronk.

2. Met wie drink je graag koffie?
Met mijn moeder kan ik altijd erg gezellig kletsen onder het genot van een kop koffie, maar ook op zondagochtend met mijn vriend vind ik het heerlijk om samen aan een espresso’tje te nippen. En eigenlijk ook met vriendinnen bij de Starbucks. Koffie kan altijd en is met iedereen gezellig vind ik.

3. Op welke momenten van de dag drink jij koffie?
In ieder geval ’s ochtends vlak na mijn ontbijt (komt mn stoelgang ook lekker op gang..:P). En vaak nog wel eentje ’s middags. Na 16.00 drink ik sowieso geef koffie meer, omdat ik erg gevoelig ben voor cafeïne en ik er anders niet van kan slapen.

4. Wat is je favoriete koffievariatie (Espresso, cappuccino, zwart…)?
Weet je dat me dat eigenlijk helemaal niet uitmaakt? Ik vind het allemaal lekker. Ik denk dat het meer te maken heeft met het moment van de dag welke viarant ik drink. ’s Ochtends vroeg kies ik eerder voor een cappuccino of een latte, eind van de ochtend gaat er wel een normale zwarte koffie in, en als ik echt een energy boost nodig heb dan kies ik voor espresso.

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Thuis drink ik het liefst koffie van Nespresso, en dan de cups. De gouden variant vind ik het lekkerst. Dat is de Voluto. Dit is een espresso-cup maar meestal drink ik die als lungo. Hij heeft een intensiteit van 4.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Ik ben redelijk trouw in wat ik lekker vind, maar ik ben ook wel van het uitproberen. Zo heb ik vorig jaar op Bali de allerduurste en meest exclusieve koffie ter wereld gedronken. De bonen van deze koffie worden eerst opgegeten door de Luwak kat en vervolgens uitgepoept. Van deze uitgepoepte bonen wordt koffie gemaakt. Klinkt vies, maar de koffie was inderdaad erg lekker.

7. Heb je aparte soorten/smaken koffie in huis voor je gasten?
Nee hoor, wanneer ik bezoek krijg dan vind ik het belangrijker dat er koffie is, dan dat ik echt moeite ga doen om alle soorten en smaken in huis te halen. Van sommige mensen weet ik dat ze van sterk houden, dan check ik altijd wel of ik geschikte cups in huis heb en zo niet, dan wil ik die nog wel eens speciaal halen. Maar het is niet zo dat ik hier alle kleuren Nespresso-cups op voorraad heb voor mijn bezoek.

8. Waar koop jij je koffie?
Nespresso-cups bij de Bijenkorf en verder haal ik ook geregeld cups van Douwe Egberts gewoon bij Albert Heijn.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Zwart.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie? 
Een stukje boterkoek van de bakker! Of een luxe bonbon van Leonidas. Maar dat doe ik alleen bij hoge uitzondering hoor, haha. Vaak neem ik er gewoon een stukje ontbijtkoek bij.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Dan kies ik voor nooit meer thee. Ik drink zelden thee. Alhoewel, ik drink het in fasen. De ene keer kan ik zo drie koppen op een dag wegdrinken en een andere keer drink ik drie weken geen thee. Zonder koffie zou ik niet kunnen (al is dat ook maar relatief).

Deze TAG geef ik door aan de volgende leuke bloggers: Dionne van Diolifestyle.nl, Kim van Kimsbloglife.be en Nesrin van Dailycupofblabla.com. Mochten jullie alleen thee drinken, dan kun je natuurlijk voor deze vragen in thee-vorm kiezen! (En niets is verplicht).

Drinken jullie graag koffie?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Martina
  20/01/2015

  Ik heb een machine waar hele bonen in gaan, koffie drinkers maak ik er erg blij mee, helaas ben ik zelf niet zo’n koffie kenner … Leuke originele tag!
  Martina onlangs geplaatst…7 Januari 2015 – NYC ShoplogMy Profile

 • Reageren
  Milou
  20/01/2015

  Wat lief dat je hem in wilde vullen en leuk om je antwoorden te lezen. “Dan komt mijn stoelgang lekker op gang”.. haha! Dat is echt zo! Ik had niet verwacht dat zwart jouw standaard kopje koffie zou zijn, ik dacht dat jij meer van de latte of cappuccino was. Weer wat geleerd. 😉
  Milou onlangs geplaatst…De verbouwing #9: Roomtour begane grond (vlog!)My Profile

 • Reageren
  Melissa
  20/01/2015

  Leuk om te lezen dat je zo van koffie houdt! Ik zag het al veel voorbij komen op Instagram haha 😉 Zelf drink ik alleen koffie op mijn werk (op zaterdag), omdat dit de enige koffie is die ik écht lust. Heel vaag ja. Maar dan drink ik een cappuccino met een beetje suiker. Zwarte koffie vind ik echt niets, ik vraag me af of ik dat ooit ga lusten.
  Melissa onlangs geplaatst…Favoriete blogs #1My Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  20/01/2015

  Heerlijke tag. Ik hou van koffie en kan haast niet zonder. Ik drink het zwart met één zoetje. Het liefst Nespresso.

  Leuk ingevuld!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…De 10 afvalregels van Viv Online (I’m flabbergasted!)My Profile

 • Reageren
  LISKALIFE
  20/01/2015

  Wat een leuke tag! Wij zijn niet zulke koffiedrinkers, maar misschien kunnen we hem in de thee-variant gaan overnemen, hij is namelijk wel erg leuk 🙂
  LISKALIFE onlangs geplaatst…Favoriete lipsticks op dit moment #1My Profile

 • Reageren
  Mandy
  23/01/2015

  Wat een leuk artikel! Ik ben zelf niet zo’n koffie drinker alhoewel ik het wel erg lekker vind. Ik ben een echte thee leut en drinkt dat het liefste de hele dag door. Ik heb dan ook wel 15 verschillende soorten thee smaken in huis, heerlijk! Als ik een keer koffie drink, drink ik mijn koffie zwart en lekker sterk. Je hebt overal altijd van die lekkere koffie met allerlei smaken en slagroom. Ik vind dat er altijd super lekker uitzien maar drink her nooit op omdat ik het veel te zoet vind. Ik vind bijvoorbeeld Senseo koffie echt niet lekker.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.