Clinique Superbalanced Silk Makeup Foundation

Ik ben écht razend enthousiast over deze foundation van Clinique. In deze review laat ik je zien waarom!

De nieuwste foundation van Clinique is er eentje die een natuurlijke, lichte tot medium dekking geeft met een zijdeachtige finish. De foundation (30ml) zit verpakt in een vierkante, matte glazen flacon die het geheel een high-end uitstraling geeft.

De flacon bevat geen pompje, wat betekent dat je de foundation uit een vrij groot gat op je hand moet deppen. Dit is niet het meest praktische systeem en het is ook niet echt reisvriendelijk, maar ik ben er inmiddels prima aan gewend en heb er geen moeite mee om de juiste hoeveelheid op mijn hand te krijgen.

De Superbalanced foundation claimt vette gedeelten van de huid mat te maken en droge plekken te hydrateren. De substantie is best lobbig en smeuïg en het wordt dan ook aangeraden om even te schudden van te voren. Ik draag op mijn arm respectievelijk 05 Silk Ivory en 08 Silk Canvas.

De foundation glijdt super makkelijker over de huid en bedekt moeiteloos al mijn oneffenheden. Je hebt niet veel product nodig voor een mooi resultaat. Hij is dekkender dat ik in eerste instantie verwachtte! Waar veel foundations er niet in slagen om vrijwel onzichtbaar te zijn op de huid, vind ik dat deze Superbalanced Silk foundation daar toch wel heel dicht bij in de buurt komt.

De dekking is semi-mat. Ik heb nu verschillende manieren geprobeerd om de foundation aan te brengen en zowel met kwast als met beautyblender als met de vingers gaat het uitwerken heel gemakkelijk.

Op deze foto zie je dat ik op de ene helft van mijn gezicht wel foundation heb gebruikt en op de andere helft niet. Het effect lijkt me duidelijk; mijn rechter gezichtshelft (voor de kijkers links) is egaal en rustig en linker gezichtshelft is rood en bevat wat oneffenheden. Toch is de linkerkant nog wel ‘levendig’ en is er geen sprake van een plakaateffect. Ik vind het echt heel mooi!

Het grootste gedeelte van de dag blijft de foundation goed op mijn huid zitten. Echter ben ik iemand die gedurende de dag best wel wat keren aan haar gezicht zit, waardoor de foundation geen kans heeft om tot het einde van de dag te overleven. Poeder skippen is in mijn geval dus ook geen optie.

Ik heb de foundation nu zo’n drie weken nagenoeg elke dag gedragen en ik ben razend enthousiast! Hij te krijgen is 20 verschillende kleuren.

Adviesverkoopprijs van de Clinique Superbalanced Silk Makeup Broad Spectrum is €34,00.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Karen
  27/07/2017

  Jaa, deze heb ik ook een tijd gebruikt: Súper fijne foundation!!
  Gebruik nu in de zomermaanden de Clinique ‘Even Better’ zit in een tubetje, dus gemakkelijker te doseren en heeft een SPF. Zelfde effect maar nog net iets meer voordelen naar mijn mening. ?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   27/07/2017

   De Even Better heb ik inderdaad ook een tijdje gebruikt! Was ik ook erg tevreden over. Ook handig dat die in een tubetje zit.

 • Reageren
  Liset
  27/07/2017

  Oeh, deze is fijn he? Ik ben ook helemaal fan. Vooral die dekking en finish is zo ontzettend mooi! Welke kleur draag jij op de foto? Silk Canvas?
  Liset onlangs geplaatst…Fair fashion | Wat is het verschil tussen ‘gewone’ katoen en biologisch katoen?My Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   27/07/2017

   Ja tis echt een pareltje! Ik draag inderdaad Silk Canvas.

 • Reageren
  Wendy (B)
  27/07/2017

  20 tinten?!
  Dat is goed om een grote keuze te hebben want het is niet evident soms om een match te vinden.

  • Reageren
   La Vie Sanne
   27/07/2017

   Ja fijn he?!

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  27/07/2017

  WWauw! Ziet er super goed uit en 20 tinten vind ik echt top!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Rimmel Londen BB Cream in MediumMy Profile

 • Reageren
  Marjoleine
  27/07/2017

  Oeh staat je mooi en inderdaad heel natuurlijk! En wat fijn dat hij in 20 tinten te koop is, dan zit er voor iedereen wel een geschikte kleur bij 🙂
  Marjoleine onlangs geplaatst…DIARY week 29 I Den Bosch en dikke pechMy Profile

 • Reageren
  Anouk
  27/07/2017

  Ja ik ben dol op de foundations van Clinique! Ik ken geen ander merk die mijn pigmentvlekken goed camoufleert, zonder een masker-effect te creëren.

 • Reageren
  Sharon
  28/07/2017

  Hier ook een fan van de foundations van Clinique! Even een tip met betrekking tot het ontbrekende pompje; het pompje van Mac past op dit flesje! Alleen even het rietje iets korter knippen, want die is net te lang, maar daarna werkt het ideaal.

 • Reageren
  Gera
  28/07/2020

  Silk canvas is deze een beetje naar het rosé.
  Jammer dat ik het niet kan proberen.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.