CK deep euphoria parfum | review

Geur na geur wordt door CK gelanceerd. Dit keer is het tijd voor een variant op een al bestaande versie, namelijk ‘deep euphoria’.

Het is alweer even geleden dat de oorspronkelijke euphoria (ik kan er niet aan wennen dat het parfum zonder hoofdletter geschreven wordt, maar conform het persbericht ga ik het in dit artikel toch zo laten) gelanceerd werd, maar vanaf moment één is het een echte bestseller gebleken. Ik denk dat veel vrouwen de geur óf hebben óf ooit hebben gehad. Ik moet eerlijk bekennen dat ik van die eerste geur niet meteen heel erg onder de indruk was, maar dat kwam misschien ook omdat het een vrij zwaar parfum is en mij dat toen als 14-jarig meisje niet heel erg aansprak.

Inmiddels zijn we wat jaartjes verder en kies ik steeds vaker voor een wat zwaarder parfum. Denk aan Alien, YSL Opium Black of Hugo Boss Femme Nuit.

Sinds deze maand ligt ‘deep euphoria’ in de winkels, welke wordt omschreven als een levendige, bloemige geur.

Voor deze versie is niet afgeweken van het kenmerkende uiterlijk van de euphoria-geuren; gewelfde contouren, weelderige texturen en in dit geval een diepe aubergine kleur gecombineerd met glanzend-zwarte accenten. Het is een zeer gepolijste flacon die ondanks de weinig complexe vorm, vrij mysterieus oogt.

De geur opent met noten van cascalone, witte peper en mandarijnblad. In de hartnoten vinden we zwarte roos, geranium en sambacjasmijn terug. De basis met musk, patchoeli en mineraal hout maakt de geur zeer zwoel en verleidelijk. Hoewel de geur onder andere wordt omschreven als bloemig, is dat niet de associatie die ik met het parfum maak. Hij komt op mij iets donkerder over. Bij bloemig denk ik teveel aan ‘luchtig’ en dat is deze geur zeer zeker niet, al zit er wel een vleugje  zoet in. Maar, in tegenstelling tot wat de naam ‘deep euphoria’ zou vermoeden, is het niet een nog zwaardere versie dan de allereerste variant van dit parfum.


Wat ik ervan vind? Naar mijn mening is dit een zeer geslaagde uitvoering van euphoria. Het is een warme, rijke geur met pit. Het is de perfecte geur voor de winter omdat hij aan de iets zwaardere kant is, maar hij is niet zo heftig dat ik ‘m alleen als avondgeur zou gebruiken. Zoals CK het zelf ook omschrijft hebben de aroma’s een levendig karakter en dit maakt ‘deep euphoria’ wat mij betreft geschikt voor dagelijks gebruik. Het is een vrij uitgesproken geur, eentje die je na de eerste keer ruiken zeker onthoudt. Ik denk dat de geur, in tegenstelling tot de allereerste versie van euphoria, ook geschikt is voor een wat jongere leeftijdscategorie.

Adviesprijs: €74,39 voor 50ml. Te koop bij parfumerieën zoals Douglas en ICI Paris XL.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Heleen
  12/01/2017

  Euphoria is wel een van mijn favorieten, ben erg benieuwd naar deze variant! Alleen het flesje vind ik erg lelijk als ik eerlijk ben haha.
  Heleen onlangs geplaatst…20 herkenbare momenten voor Pedagogisch Medewerk(st)ersMy Profile

 • Reageren
  Liset
  13/01/2017

  Ik ken euphoria (inderdaad raar zonder hoofdletter!) helemaal niet, dus ik zou niet goed weten of deze versie dan ook bij mij zou passen. Een iets zwaardere geur in de winter kan zeker lekker zijn, maar deze moet ik denk ik echt even in de winkel ruiken. Meestal hou ik nl niet zo van Musk.
  Liset onlangs geplaatst…Review | The Bodyshop Down to Earth eye paletteMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.