Chloé Nomade Eau de Toilette

Een jaar geleden verraste Chloé me met een nieuwe geur genaamd Nomade. De inspiratie voor dit parfum was de vrijgevochten vrouw, die als een nomade over de wereld reist, anderen ontmoet en inspireert en uiteraard de sporen van haar parfum nalaat. Over het parfum zei ik destijds het volgende: “Waar de andere  Chloé  geuren behoorlijk bloemig, vrouwelijk en ‘opgewekt’ zijn, is deze geur dat zeer zeker niet. Nomade is stoer, musky en heeft bijna iets mannelijks in zich. Ik moet er in eerste instantie een beetje aan wennen, omdat het simpelweg niet een geur is die ik bij Chloé vind passen door het wat zwaardere karakter.”

Een geur dus, die niets weg heeft van de bloemige, übervrouwelijke geuren die we van het merk gewend zijn, maar die juist stoer, pittig en eerder wat mannelijker van karakter is. Bijna avontuurlijk zou ik willen zeggen, en dat past natuurlijk weer goed bij het achtergrondverhaal van Nomade. Hoewel ik in het begin dus best aan de geur moest wennen, kwam er naar verloop van tijd steeds meer waardering voor de geur, júist omdat ‘ie een wat exclusiever en chiquer karakter heeft.

Chloe nomade in verpakking
Chloe nomade uit verpakking

Chloé Nomade Eau de Toilette heeft de volgende compositie: Topnoot: lychee. Hart: fresia. Basis: eikenmos.

Wanneer je de eerste noten van Chloé Nomade Eau de Toilette ruikt, dan merk je het meteen: om deze geur kun je – evenals om haar oudere zus – niet heen. Hij is vrij sterk bij de opening en voor een optimale parfumbeleving moet je deze zeker even laten uitwasemen.

Chloe nomade verstuiver

Na een kwartiertje word ik echt aangetrokken tot de geur en dat komt met name door het houtachtige dat naar voren begint te komen. Dit geeft de geur iets mysterieus, iets sensueels en iets spannends.

Chloe nomade geur opsnuiven

Ook bij deze Eau de Toilette ben ik weer verbaasd over hoe lang hij op de huid aanwezig blijft. En dan bedoel ik niet heel vaag aanwezig, maar op die manier dat er aan het einde van de dag nog mensen zijn die zeggen ‘wat heb je een lekker geurtje op’. Voor mij is dit zeker een belangrijke factor als het gaat om de waardering van een parfum. Ik ben niet zo’n ‘bijspuiter’ en wil het liefst dat ik de hele dag plezier heb van een parfum. Het is ten slotte al prijzig genoeg.

Voor mij is en blijft dit een geur om uit mijn comfortzone te stappen, maar dan wel op een positieve manier. Wanneer ik me op een dag even extra krachtig wil voelen bijvoorbeeld, of wanneer ik mijn zelfvertrouwen een oppepper wil geven. Daarnaast vind ik hem ook zeer geschikt voor in de avond, juist door het wat zwaardere karakter.

Chloé Nomade Eau de Toilette is te krijgen in drie varianten: (30ml voor een adviesprijs van: €53,50, 50ml voor een adviesprijs van €74,40 en 75ml voor een adviesprijs van €93) en is onder andere te koop bij Notino.

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Eveline Fleur
  09/04/2019

  Klinkt als een heerlijke geur! En wat een prachtige fles ook zeg.
  Eveline Fleur onlangs geplaatst…De 5 best verkochte make-up producten van 2018My Profile

 • Reageren
  Jamey
  09/04/2019

  Ik heb deze al een poosje en vind em zo heerlijk!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.