Catrice Matt Mousse Foundation

cover Collage

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het fenomeen mousse foundations een beetje achterhaald vind. Jaren geleden bestond dit al en vaak waren dit foundations die behalve niet echt dekkend, ook veel te oranje waren. Sinds de assortimentsupdate heeft Catrice toch weer een variant toegevoegd en dat maakte me erg nieuwsgierig. Zou het wat zijn?

Het potje waar de foundation inzit ziet in ieder geval erg leuk uit en dit speelde zeker mee met de beslissing om de foundation aan te schaffen. Erg hygiënisch is dit concept niet, maar als de foundation heel erg goed is dan neem ik dat wel voor lief.

DSC_2116

DSC_2114

Op de voorkant staat duidelijk geschreven dat we te maken hebben met een nieuwe textuur foundation. Ik heb de lichtste kleur meegenomen, nr 010 soft ivory, omdat dit soort foundations toch altijd wel een tikkeltje donkerder uitvalt. De finish is poederachtig, maar wel natuurlijk. Ook zien we de belofte dat de foundation tot wel 12 uur houdt en mat blijft. We zullen zien! Overigens zit er 16 gram product in het potje. Niet super veel maar van zo’n soort foundation heb je altijd minder product nodig.

DSC_2120

DSC_2124

DSC_2125

Ik weet niet waar het mee te maken heeft maar als ik de foundation swatch dan is meteen duidelijk dat ook deze mousse foundation een erg oranje ondertoon heeft. Naar mijn idee is dit niet echt natuurlijk, maar wie weet blendt het wel heel mooi in mijn huid. De huid aan de binnenkant van mijn arm is natuurlijk zeer wit, dus dit zou er ook mee te maken kunnen hebben. Maar wel krijg ik meteen twijfels of deze foundation wel geschikt is voor lichtere huidjes, aangezien ik wel de lichtste kleur heb meegenomen.

catrice mousse matte foundation

Oh god ik moet altijd zo lachen om mijn afschuwelijke smoelwerk zonder make-up en zonder lach. IEL. Ik lijk wel een misdadiger. Maar goed, over tot de orde van dag. Het effect op mijn huid.. Moet ik daar nog iets over zeggen?! Jongens wat is deze foundation geweldig! Tegen mijn verwachtingen in voorziet de Catrice Mousse foundation mijn huid van een prachtige natuurlijke dekking die een poederachtige finish heeft en heerlijk aanvoelt op de huid. De kleur is voor mijn huid perfect en ik ben ECHT blown away door het effect. Ik ben zelden zo enthousiast geweest over een foundation. Ik heb niet eens concealer gebruikt en ook onder mijn ogen dekt ‘ie super.

totale look Collage

Ik heb de foundation nu een keer of vier gebruikt en ik ben nog steeds even enthousiast. Deze foundation hoeft niet afgepoederd te worden en eigenlijk heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. Hij blijft aardig lang op zijn plek (al houdt hij het geen 12 uur vol) en hij voelt geweldig zacht aan op de huid. De kleur is niet geschikt voor de allerlichtste huidjes ben ik bang maar voor een huid die ‘normaal wit’ is, zou ik hem zeker aanraden. Toch zou je het met een hele lichte huid wel kunnen proberen, want ik vind wel dat hij behoorlijk goed blendt.

Eindconclusie: design is top, dekking is top, kleur is top. Eigenlijk vind ik alles fijn aan de foundation. Dat het in een niet zo hygiënisch potje zit neem is dus voor lief.

De foundation kost €4,99 en is te verkrijgen bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk

15 reacties

 • Reageren
  Martina
  13/02/2015

  Wat goed dat het zo’n fijne match is!
  Martina onlangs geplaatst…26 Januari 2014 – BabykamerMy Profile

 • Reageren
  michelle
  13/02/2015

  Deze ga ik vanmiddag ook kopen! Zat op je review te wachten, ik heb sterkere ammo nodig dan ik normaal gebruik want vijf dagen achtereen carnaval vieren… Veel plezier dit weekend!

 • Reageren
  Derek
  13/02/2015

  Ik ben echt heel erg benieuwd naar deze foundation. Ik ga eens kijken of er een goeie kleur is voor bij mijn huid.

  XDerek
  Derek onlangs geplaatst…Yankee Candle Review – Geuren van FebruariMy Profile

 • Reageren
  Laura
  13/02/2015

  Wow, ziet er echt veelbelovend uit. Ik weet nog wel dat mijn allereerste foundation de dream matte mouse van maybelline was, haha. Ik was destijds 14, maar als ik schoolfoto’s terug kijk zit mijn make-up daar toch echt het beste! Ik denk dat ik deze van Catrice ook maar eens ga proberen.
  Laura onlangs geplaatst…Interieur Wishlist | Zara HomeMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  13/02/2015

  Ik was hier al erg benieuwd naar sinds je foto op instagram. Wat een mooie foundation en leuke prijs! Ik gebruik momenteel een foundation van rimmel, maar zodra die aan vervanging toe is ga ik zeker naar deze op zoek!
  Annemijn onlangs geplaatst…Mijn Lush aankopenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  13/02/2015

  Nou ja! I’m flabbergasted.

  Gaaf resultaat. Leuk review en weer prettig geschreven as usual Sanne.
  Nesrin onlangs geplaatst…Designer look voor budget prijsjeMy Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  13/02/2015

  Ik had vroeger een soortgelijk product en heb echt de hele wereld afgezocht voor een vervanger. Nooit gevonden. Zou dit ‘m dan zijn :O?
  Marloes | Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Win: Lucardi More Initials kettingMy Profile

 • Reageren
  Milou
  13/02/2015

  Jeetje Sanne… Alles wat in mijn badkamerkastje staat aan make-up, is gekocht na jouw review hahaha! Nee maar even zonder grappen, dat is bijna helemaal waar. Catrice en Essence zijn sowieso wel de merken die ik het liefst koop. Ik vind dat ze goede producten hebben voor weinig geld. Dit is er dus weer eentje die in mijn mandje verdwijnt de volgende keer!
  Milou onlangs geplaatst…Dingen die je kunt doen als je niet van Valentijnsdag houdtMy Profile

 • Reageren
  zara
  13/02/2015

  Wat staat de foundation jou toch mooi! Zeker het proberen waard.
  Trouwens ik vind je reviews erg fijn om te lezen. Duidelijk en informatief. En dat vleugje humor ertussen kan ik ook wel waarderen. Top!

 • Reageren
  Miriam
  14/02/2015

  Nadat ik afgelopen week de Max Factor CC Cream had gekocht (wat een miskoop blijkt te zijn grr…veel te roze effect) heb ik diezelfde dag meteen nog deze Catrice mousse aangeschaft toen ik je foto op IG zag. En ik ben ook echt verbaasd dat hij zo goed is, echt fijn! Ik dacht ook eerst dat ie te donker zou zijn gezien mijn bleke huid, maar als ik hem opdoe valt het echt alles mee!

 • Reageren
  Nelleke
  17/02/2015

  Fijn spul he! Ik gebruik het nu ook al een tijdje. Wat ook nog een pluspunt is: alle ingrediënten zijn veilig voor een gevoelige huid! Ik heb zelf een heel gevoelige huid en kan daardoor heel veel foundations niet hebben, zelf hele dure niet (krijg dan puistjes, erge roodheid, jeuk, eczeem en noem maar op). Maar deze foundation bevat geen slechte ingrediënten 🙂
  Nelleke onlangs geplaatst…Citroen merengue taart (glutenvrij!)My Profile

 • Reageren
  Dani
  18/02/2015

  Ziet er goed uit! Hoe breng je het aan? Gewoon als een creme met je vingers?

  • Reageren
   Lauren
   26/02/2015

   Ja, je kunt het gewoon aanbrengen met je vingers. Dan krijg je een mooi egaal resultaat.

 • Reageren
  Kirsten
  19/02/2015

  Ik ben echt jaloers op jouw egale huid. Ik vraag me af of mijn ‘vlekkerige-pukkelhuid’ deze foundation kan hebben.. Ik ben nog steeds op zoek naar een perfecte foundation die goed dekt, maar geen pancake effect heeft en ook geen droge plekjes of velletjes creëert. Moeilijk moeilijk. Deze is het proberen waard!
  Kirsten onlangs geplaatst…Fotoshoplog BerlijnMy Profile

 • Reageren
  Lauren
  26/02/2015

  Ik ben ook super enthousiast over deze foundation! Ik heb zelf de kleur 020 Nude Rose, en deze kleur is perfect voor mij.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.