Catrice Even Skin Tone Beautifying Foundation

1

Van foundations kan ik nooit genoeg hebben. Mijn huidskleur is door het jaar heen zo veranderlijk dat ik eigenlijk altijd moet mengen. Daarom kocht ik deze keer ook twee varianten van Catrice, nr. 010 Even Vanilla en nr. 030 Even Sand zodat ik een kleur kan creëren die hopelijk helemaal mijn smaak is.

De foundations kocht ik in de aanbieding bij Kruidvat, afgelopen week (en deze week trouwens ook nog!) gold een actie van 2 producten voor 6 euro. Dat is nog eens leuk shoppen! Mijn oog viel op de Even Skin Tone foundations, waarover ik overigens nog geen enkele review gelezen heb dus ik ga er helemaal blanco in. Is ook wel eens leuk!

5

close up

De foundations zitten in een behoorlijk chique flacon van matglas en de bedrukking is netjes en degelijk gehouden. Het zijn flesjes van 30ml, wat een normale hoeveelheid is voor foundation.

2

Even een close-up van de dop. Het pompje bevat een soort inham waar je wijsvinger precies inpast. Dit maakt het erg prettig om product op je hand aan te brengen. Het gebruiksgemak van deze flacon vind ik top!

4

De beloftes op de achterkant vertellen ons dat het een verzorgende foundation is die geleidelijk aan moet zorgen voor een mooie egale huid. De beloftes gaan verder dan alleen een natuurlijke dekking, er wordt tevens gezet dat donkere vlekjes in het gezicht naar verloop van tijd minder worden. Hmm ok. Dat is niet een aspect waar ik naar op zoek ben in een foundation maar als het wel zo werkt dat is dat natuurlijk mooi meegenomen.

3

Links zie je 010 Even Vanilla en rechts bevindt zich 030 Even Sand. Het zijn mooie kleuren die heel goed met elkaar te combineren zijn en ik denk dat ik met deze kleuren zo bij elkaar voorlopig even het seizoen vooruit kan!  De substantie is vrij dik maar wel heel soepel, benieuwd hoe dat op mijn gezicht zal zijn.

Je ziet hieronder een foto van mij zonder foundation, ik draag hier alleen oogmake-up.

Plain face

Nu zie je een foto waarop ik alleen de foundation heb aangebracht.

Met foundation

En hieronder zie je een full face foto.

Full face

Carice heeft me wederom positief verrast met een foundation! Ik ben zeer te spreken over het resultaat en dan vooral over het feit dat de dekking ontzettend natuurlijk is. Deze foundation zie je absoluut niet zitten. Dat heb ik van andere, duurdere merken wel eens anders meegemaakt!

Op dit moment is de foundation perfect voor mij. Ik heb namelijk geen onzuiverheden of heel erge roodheden en dan gebruik ik graag een foundation die mijn gezicht niet al te zwaar bedekt. De beschrijving op de flacon doet trouwens wel vermoeden dat deze foundation je full coverage geeft, maar dat is niet helemaal waar. Hij bedekt wat hij moet bedekken maar laat je eigen huid er nog heel subtiel doorheen schemeren. Verder vind ik dat hij best aardig blijft zitten, maar nu heb ik niet een huid die heel snel gaat glimmen of zweten dus dat is ook een voordeel. Mijn ervaring is dat als je een goede basis gebruikt en goed afpoedert hij prima een halve dag mee gaat. De foundation heeft een matte finish, dit kan een onnatuurlijk poedereffect geven maar ik vind dat hij mijn huid er juist gezond laat uitzien.

De Catrice Even Skin Tone Foundation kost €7,59 en is te krijgen bij Kruidvat en Trekpleister.

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  14/10/2015

  Deze review komt precies op tijd! Ik heb deze week, toen ik door de Kruidvat-folder bladerde, zitten twijfelen om deze te kopen. Heb nu al zoveel goeds gelezen! Moet wel zeggen dat ik niet blown away ben door het resultaat maar voor die prijs is het best een prima foundation! Juist fijn ook dat hij geen full coverage biedt maar wat natuurlijker is.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn ochtend-skincare routine (oktober 2015)My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  14/10/2015

  Foundation mengen is een eye opener voor mij. Mijn huid is ook veranderlijk en vraagt soms meer of juist minder van een foundation.
  Nesrin onlangs geplaatst…Zelfgemaakte Tony’s melk karamel zeezout chocolademelkMy Profile

 • Reageren
  Marloes ❤ Budgetproof.nl
  14/10/2015

  Mooi resultaat 😀 zou mooi zijn als ze de houdbaarheid (als in: iets langer mee) nog een beetje kunnen verhogen, maar de foundations van Catrice worden écht steeds beter he. Yay voor budget!
  Marloes ❤ Budgetproof.nl onlangs geplaatst…DIY interieur: budget plantenhangerMy Profile

 • Reageren
  Céline
  14/10/2015

  Wat een mooie foundation zeg! Ik neem vanmiddag meteen even een kijkje bij de Kruidvat! Liefs, Celine
  Céline onlangs geplaatst…MUSTHAVES: Mijn Beauty wishlistMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  14/10/2015

  Wauw ziet een mooi uit! Mooie foundation! 🙂

  Liefs xx
  Marjon onlangs geplaatst…Vraag het de huisartsMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  14/10/2015

  Ik heb er ook nog mee in mijn handen gestaan maar heb toch een gelere ondertoon dan de lichtste kleur. Jammer want ziet er heel mooi uit!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Waarom het niet oké is om elke dag positief te zijn.My Profile

 • Reageren
  Tamara
  14/10/2015

  Ik heb gister net staan twijfelen over deze maar heb toch maar mijn favroriete foundation gekocht. Alhoewel deze ook erg fijn klinkt!
  Tamara onlangs geplaatst…Als moeder heb je nooit meer seks.My Profile

 • Reageren
  Josan
  14/10/2015

  En nu nog een in mijn huidskleurtje vinden 🙂 Het resultaat is mooi. Wat ik grappig vind is dat er voor een blanke huid vaak zoveel foundations zijn, dat ik niet helemaal begrijp waarom sommige vrouwen er oranje bij lopen.
  Josan onlangs geplaatst…Webshop Wednesday: GhimellsMy Profile

 • Reageren
  Lisa's Beautybabbels
  14/10/2015

  Deze ziet er prima uit!
  Lisa’s Beautybabbels onlangs geplaatst…Catrice – FALLosophyMy Profile

 • Reageren
  Martina
  14/10/2015

  Mooi resultaat! Ik meng ook altijd m’n foundation tot de juiste kleur!
  Martina onlangs geplaatst…12 Oktober 2015 – Outfits, uit eten en snapchattenMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  14/10/2015

  Erg mooi resultaat. Ik ben enthousiast! Als mijn huidige foundation op is, zal ik hier eens naar kijken….
  Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Hond & newbornMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.