Catrice Absolute Rose Palette

Cover rose

Het is inmiddels al het vierde Absolute palette dat Catrice heeft uitgebracht en het is een van de producten waar ik elk jaar weer erg benieuwd naar ben. Dit keer komen ze uit met het Absolute Rose palette.

Over niet ieder Absolute Palette ben ik enthousiast. Zo vond ik het Absolute Bright palette 10x niks (klik HIER voor de review), maar de overige twee paletten waren dan wel weer heel erg mijn smaak (klik HIER voor de review van Absolute Matt).

DSC_0130

Het Absolute Rose Palette bevat volgens Catrice zes rose-nude kleuren die bij iedereen en voor elke gelegenheid passend zijn. Zo op het eerste gezicht ben ik het daar ook wel mee eens, al vraag ik me af of door de hele  koele look de kleuren echt voor iedereen geschikt zijn.

DSC_0133

DSC_0137

Wat wel weer voor het palette spreekt is dat er zowel lichte als donkere kleuren inzitten (dus inderdaad voor iedere gelegenheid), en daarnaast lijkt de donkere matte kleur mij een ideale kleur om op te bouwen.

DSC_0134

Wanneer we de kleuren van dichtbij bekijken dan zien we dat de meest linker kleur een matte heel lichtroze tint is. De tweede kleur een heel lichtroze shimmerkleur, de derde kleur lijkt iets meer peachy te zijn en de vierde kleur weer wat rozer en donkerder. De een na laatste kleur vind ik lastig te omschrijven, zelf zou ik zeggen een beetje ‘vintage’ roze oftewel roze met een grijze ondertoon. De zesde kleur is paars met een glitter/shimmer erin verwerkt.

DSC_0143

De pigmentatie is over het algemeen vrij goed. Op mijn hand lijken de derde, vierde en vijfde kleur allemaal een behoorlijke grijze ondertoon te hebben. Het zijn echt hele koele kleuren. Opzich had een warmroze tint mij helemaal geen gekke toevoeging geleken; dan was het palette wellicht toch wat meer allround geweest. Nu lijken het me kleuren die alleen geschikt zijn voor lichte huidjes, op een donkere huid kan het namelijk behoorlijk grijs uitslaan. Wat betreft de textuur: ze zijn vrij poederig maar niet op een vervelende manier.

DSC_0146

DSC_0174 (1)

In mijn look heb ik alle kleuren verwerkt waarbij ik de twee donkerste kleuren in mijn arcadeboog heb aangebracht, de shimmerkleuren op mijn bewegende ooglid en de matte lichte kleur op mijn wenkbrauwbot. Ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben zo met de look, al zijn de kleuren toch wel heel erg grijs. Wat mij betreft zijn ze allemaal net is té koel. Graag had ik ze wat warmer gezien.

Opzich ben ik niet teleurgesteld maar ik moet wel toegeven dat dit niet het palette is dat mij het meeste aanspreekt uit de Absolute collectie.

Het palette kost 4,99,-

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Alie
  28/08/2015

  Helemaal mee eens! Hij zat al in mijn mandje, maar heb deze uiteindelijk toch laten liggen.. Glad I did! Had het als een warmer palette ingeschat..
  Thanks!
  Alie onlangs geplaatst…Een update en een bedankje 🙂My Profile

 • Reageren
  Dionne
  28/08/2015

  Fijne review! Ziet er goed uit!
  Dionne onlangs geplaatst…Gastblog | Mijn reis naar het zuiden van EngelandMy Profile

 • Reageren
  Malou
  28/08/2015

  Ik ben zelf nog steeds groot fan van het Absolute Nude palette 🙂
  Malou onlangs geplaatst…NIEUWE KLEERTJES VOOR NOMIMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  29/08/2015

  Ik heb dit palette ook! Voor mijn verjaardag gekregen. Ik ben er niet helemaal weg van moet ik zeggen. Ik houd van roze en paarse tinten maar dit palette deed me niet zoveel. Ik merk dat ik daar de laatste tijd steeds meer last van krijg. Met een gebruind huidje doen heel veel palettes mij niks meer…
  Kirsten onlangs geplaatst…VIDEO OOGSCHADUWSTASHMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.