Cadeautips voor een 4-jarige

Met James zijn verjaardag in het vooruitzicht is het weer tijd om te inventariseren wat de grote man allemaal op zijn wensenlijstje heeft staan en daar is het volgende (met een beetje hulp van papa en mama) uitgekomen. Hierbij mijn cadeautips voor een vierjarige.

Disney dvd’s. Liefde voor Netflix, maar de selectie disneyfilms wordt er niet bepaald groter op bij de streamingdienst, sterker nog, er valt steeds minder te kiezen. Gezien James wel een enorme fan is van de klassiekers (Spirit, Pocahontas, Jungle Book, Frozen) kan het niet anders dan dat wij nog wat films aan dit lijstje willen toevoegen. Niet in de laatste plaats omdat ze natuurlijk voor onszelf ook erg vermakelijk zijn 😉

Fiets met zijwieltjes. James is al jaren fan van zijn Wishbonebike, een super toffe loopfiets waar hij al vanaf zijn eerste jaar op kan racen, maar nu is het tijd geworden voor een echte grote jongensfiets. We zijn op zoek naar een mooie tweedehands.

Kinderencyclopedie. Om James’ onverzadigbare waarom-honger te stillen mag ook een kinderencyclopedie niet op dit lijstje ontbreken. Ik weet nog dat het ook van mij een van mijn favoriete boeken was als kind. Of ik nu iets wilde weten over vulkanen, insecten, geschiedenis of landen, altijd kon ik het antwoord vinden in het grote dikke boek. Google is zooo passé anno 2018 😛

Lunchbox. Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat James zijn eerste wendag op de basisschool heeft gehad, en dat betekent ook dat wij als ouders zijn beland in de broodbakjes-, luizenjassen-, en gymkledingtaferelen. Als je naar de basisschool gaat dan moet je uitrusting natuurlijk perfect zijn 😉 Vandaar een hippe lunchbox op de verlanglijst.

Radiografisch bestuurbare auto. Wilde meneer zelf gewoon heel graag hebben (en geloof dat papa dat ook best een leuk cadeau vindt).

Voorleesboeken 4+. Niets fijners dan met de kinderen onder een kleedje te kruipen en voor te lezen uit sprookjesboeken van Roald Dahl, Jip en Janneke of de avonturen van Iris en Michiel. Wat dat betreft kun je qua voorleesboeken nooit genoeg hebben!

Play Doh. Ik geef toe dat ik het spul soms best vervloek als het weer eens all over the place ligt hier op het tapijt en onder de tafel, maar dat het vermaak biedt, dat staat buiten kijf. Inmiddels zijn alle bollen klei samengevoegd tot één grote poepbruine megabal, en dus is het wel weer tijd om een frisse Play Doh wind door het huis te laten waaien.

Uitbreidingspakketten voor Hot Wheels. James is een echte autoliefhebber en de Hot Wheels zijn hier in huis dan ook erg in trek. De mogelijkheden met Hot Wheels zijn eindeloos en er zijn nog bruggen, garages en vele andere uitbreidingen te krijgen.

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om materiële zaken, wat ik familie en vrienden ook heb meegegeven is dat dagjes uit ook zeer worden gewaardeerd door de jarige. Een dagje zwemparadijs, dierentuin, verkeerspark, center parcs, James vindt het allemaal fantastisch.

Heb jij nog aanvullende cadeautips?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Ineke
  20/09/2018

  Lego! ? mijn zoon is 3,5 en vind het nu al leuk. Loco bambino is ook erg leuk en leerzaam.
  Altijd lastig die cadeaus!

 • Reageren
  Ik
  20/09/2018

  Een mooie voetbal. Tiptoi. Spelletjes. Knutselspullen. Playmobil. Lekker huispak. Mooie badhanddoek. Pantoffels. Lekker eigen dekentje. Pyjama vd favoriet. Knuffels. Rugtas. Een step. Zo genoeg? Haha. Geniet ervan ze zijn zo 9….? en dan willen ze alleen nog maar mobieltjes ipads fortnite en donald ducks??

 • Reageren
  Elisabeth
  21/09/2018

  Lego… dat is echt alles wat Jim wil.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Downsyndroom is gewoon normaalMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  22/09/2018

  Lego (heel populair hier), hot wheels (altijd goed) en alles van Cars.
  Knutselen doet mijn kind niet. Gelukkig.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.