Bourjois La Laque Gel | Review

Gelnagels zonder dat er een lamp aan te pas komt, ook Bourjois waagt zich aan dit concept met de La Laque Gel collectie.

Het idee is dat je de nagellak gebruikt in combinatie met een topcoat, waardoor je lak extra goed zal blijven zitten en tevens van een mooie glans wordt voorzien. Ik zelf ben alweer een beetje over de gelnagelhype heen, doe mij maar gewoon een nagellak in een tof kleurtje, daar word ik net zo blij van. Toch wilde ik deze proberen, want als hij echt zo lang blijft zitten als ‘ie belooft (tot 15 dagen!) dan wil ik best wel wat vaker voor een geleffect gaan.

Wat meteen opvalt is de vorm van de flacons. Ze hebben een driehoek shape, wat net even een tikkie anders dan anders is. We vinden geen drukke opdruk terug op het glas, enkel de naam van de collectie en het merkje onderin. Ondanks de weinige opsmuk vind ik dat de uitstraling mag doorgaan voor speels meets chique. De nagellakken hebben 10ml inhoud.

Het kwastje van de lak is niet heel bijzonder; hij is niet te dik en niet te smal en geeft een prima lakervaring. Het kwastje is net niet breed genoeg om in 1x je nagels te voorzien van kleur, maar zelf vind ik dit wel prettig zodat je goed kunt doseren en niet snel over de randjes heen gaat. De driehoeksvorm van de dop ligt lekker in de hand.

Chair et tendre is een hele lichte, toch zeer dekkende, zalmroze kleur. Zelf kies ik niet zo snel voor dit soort hele lichte kleurtjes op mijn nagels, voor mijn gevoel past het niet zo mooi bij mijn huid. Maar het lakje ansich vind ik best geslaagd. Voor de liefhebber van neutrale kleurtjes is dit zeker een geschikt exemplaar.

Lycheers vond ik in de verpakking al een hele aansprekende kleur. Het is een donkerroze tint met een bruine ondertoon, zo’n tint die nu voor op de lippen onwijs populair is. Ook op mijn nagels vind ik de kleur erg mooi uitkomen!

De lakken uit de La Lacque collectie werken erg prettig en laten geen streperig effect achter. Twee laagjes was bij beide afdoende om een mooie dekking te krijgen. In combinatie met de topcoat blijft de nagellak zo’n dag of 4/5 redelijk op de nagels (niet zo lang als wordt beloofd dus). Wel heeft de topcoat even de tijd nodig om te drogen.

Of ik de lakken in vergelijking met de al bestaande gellakken echt een onmisbare aanvulling vind? Nehh, dat niet. Ik grijp dan toch eerder naar een gellak van bijvoorbeeld Sally Hansen, waar je iets meer voor betaalt maar waar je dan wel een groter kleurenaanbod, een iets prettiger kwastje én meer inhoud voor krijgt

Niet ontevreden dus over de lakken maar qua prijs/kwaliteit zijn er betere te vinden.

De Bourjois La Lacque collectie is te krijgen bij drogisterijen als Douglas en Etos en op Bol.com. Voor een lakje betaal je €10,99.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Nicole
  04/01/2017

  Die donkerdere roze vind ik mooi. Jammer dat het niet zo lang blijft zitten.
  Nicole onlangs geplaatst…Spencer is jarig!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  04/01/2017

  4 tot 5 dagen vind ik best oké hoor! Lychees is echt een geweldige kleur, heel chique en toch ook wel fris. Die zou ik wel kopen.
  Carlijn onlangs geplaatst…Bye bye… mijn laatste artikelMy Profile

 • Reageren
  Martina
  04/01/2017

  Ik vind beide kleuren mooi maar niet onmisbaar in m’n collectie
  Martina onlangs geplaatst…29 December 2016 – Liever niet RemiMy Profile

 • Reageren
  Natascha
  04/01/2017

  Ik vind de verpakking er onwijs leuk uit zien, het maakte mij direct nieuwsgierig! Alleen denk ik dat ik ook voor wat meer kleurkeuze zou gaan, ik ga dan ook altijd snel voor Sally Hanssen.

 • Reageren
  jeapiebel
  04/01/2017

  Goed om te weten, ik heb zelf geen ervaring met gel nagellak. Ik weet nu dat ik kan Sally Hansen eerst even proberen.

 • Reageren
  Jamey Herben
  04/01/2017

  oeeh mooie kleuren!
  Jamey Herben onlangs geplaatst…AcneFree 24 Hour Acne Clearing SystemMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  04/01/2017

  Ik vind Lychees echt heel gaaf!
  Dionne onlangs geplaatst…Doelen 2017 | Say yes to new adventuresMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.