Bourjois Healthy Mix Concealer

cover

Eigenlijk heb ik nog nooit een concealer gevonden waar ik echt helemaal blown away door was. De huid onder mijn ogen leent zich gewoon niet zo goed voor camouflage, rimpeltjes worden alleen maar meer zichtbaar. Nu ik echter steeds slechter slaap en mijn wallen inmiddels tot de Belgische grens reiken, kan ik niet anders dan toch af en toe wat onder mijn ogen smeren om zo nog enigszins acceptabel voor de dag te komen. Ik probeerde de Bourjois Healthy Mix Concealer uit.

Want eerlijk is eerlijk, ik heb liever dat mijn rimpeltjes wat meer geaccentueerd worden dan dat de donkere kringen onder mijn ogen zichtbaar zijn. De Healthy Mix concealer bevat framboos en abrikoos voor een heldere oogopslag. Met talloze beloftes als dat het je huid zowel egaliseert als hydrateert, wallen moeiteloos verdwijnen, onvolmaaktheden op natuurlijke wijze worden verborgen, vervelende pigmentatie wordt gecamoufleerd, kon ik niet anders dan deze concealer in mijn mandje gooien. Dit zijn namelijk precies de beloftes waar ik naar op zoek was.

DSC_1255

Aargh, dat stickertje! Ik heb er een onwijze hekel aan als verpakkingen aan alle kanten geseald zijn. Dat was ook bij deze concealer het geval. Ik me er zelfs aan open gehaald! Sorry dus voor de foto. De concealer zit in een klein tubetje met een tuitje eraan, waardoor je gemakkelijk je concealer kunt doseren (zeggen ze). Ik spuit er toch steeds iets teveel uit. Maar dat ligt waarschijnlijk aan mijn eigen clumsiness.

DSC_1258

DSC_1259

Ik heb de kleur Eclat Medium genomen, omdat ik dacht dat de Eclat Clair net iets te licht voor mij zou zijn. Mijn snuitje is nog best bruin van de zomer 🙂 Laat je trouwens niet misleiden door de kleur van mijn handen, die is sowieso erg donker. Nu lijkt het misschien of de kleur veeeel te licht is, maar dat valt dus wel mee.

DSC_1238

DSC_1267

Tijd voor de echte test! Mijn camera flitst altijd een beetje wit weg, waardoor sommige kleurverschillen in mijn gezicht minder opvallen. In het echt is de huid onder mijn ogen wat donkerder, maar dat is op deze foto’s niet zo goed te zien. Ik vind dat de concealer prima werkt, maar wel merk ik dat hij wat droog is van textuur als het eenmaal is ingetrokken. Dit is niet ideaal voor onder je ogen, van mij mag het wel iets vettiger blijven. Qua kleur vind ik ‘m erg mooi, hij licht mijn ogen echt op zodat ik er wakkerder en frisser uitzie. De dekking is medium, want mijn sproetjes kun je er nog doorheen zien. Al met al vind ik het best een prima concealer, maar bij lange na nog niet perfect. Ik zoek een iets vettere substantie en misschien nog een iets heftigere dekking. Mijn zoektocht zet zich voort!

De Bourjois Healthy Mix concealer kost €10,30 en is te verkrijgen bij de drogisterij.

Gebruiken jullie wel eens concealer om je wallen weg te werken?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Kirsten
  18/09/2014

  Jij hebt zo’n leuke schrijfstijl! Ik gebruik zelf sinds kort de Fit me! Concealer van Maybelline. (nr 10) Echt een topper vind ik zelf. 🙂

 • Reageren
  Esra
  19/09/2014

  Ziet er goed uit! X
  Esra onlangs geplaatst…Catrice LE Metallure lipstick ‘Alluring Pink’My Profile

 • Reageren
  Cheyenne
  19/09/2014

  Ik gebruik deze concealer heel graag, al spuit er bij mij ook altijd veel te veel uit en trekt hij in de loop van de dag wel wat in mijn lijntjes.
  Cheyenne onlangs geplaatst…SLEEK – PIXIE PINK BLUSHMy Profile

 • Reageren
  Esther
  19/09/2014

  ik gebruik altijd de concealer van makeup studio die is ook heel erg fijn! Liefs

 • Reageren
  Beautydagboek
  19/09/2014

  Jammer dat hij toch niet helemaal goed bevalt! Die zoektocht heb ik ook tijden gehad. Gelukkig heb ik nu een vaste favoriet zoals je inmiddels wel weet, haha. De Rimmel Wake me Up concealer werkt ontzettend goed voor me 🙂
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Event | Eye Wish Brillenmodeshow in het RijksmuseumMy Profile

 • Reageren
  Marieke
  19/09/2014

  Hee Sanne! Ik heb een high definition foundation van collistar. Die heb ik een keer voor 50% gekocht, anders duur. Maar hij werkt heel goed! Ik ben er super blij mee. Misschien is dat wat voor jou! Liefs Marieke

 • Reageren
  Michelle
  19/09/2014

  Ik gebruik zelf het catrice concealer palette, daar ben ik wel erg tevreden over. Ik gebruik alleen de groene en rode kleurtjes niet zoveel omdat ik dat niet mooi geblend krijg in de rest van mn make-up. Misschien dat je ooit een tutorial over zo’n concealer palette wilt doen? Die zijn wel wat romiger van textuur.

 • Reageren
  Saskia
  19/09/2014

  Naar deze concealer was ik nog heel nieuwsgierig. Momenteel gebruik ik de double wear concealer van estee lauder ,perfect voor mij.

 • Reageren
  silvana
  19/09/2014

  Leuke review!! Ik ben helemaal weg van de estee lauder double wear brush on glow bb concealer…

  Ik gebruikte eerst ook liever geen concealer omdat de meeste zo droog zijn en de lijntjes trekken zodat het eruit ziet alsof ik 65 ben in plaats van 24 haha
  Maar deze is echt fantastisch, wel wat prijzig maar hij is het zeker waard!!

  X

 • Reageren
  Jill
  20/09/2014

  Fijne review! Ik vind een sponsaplicator altijd het fijnste als het om concealers gaat, de fijnste vind ik tot nu toe nog die van MAC!
  Jill onlangs geplaatst…Flits door mijn leven #11My Profile

 • Reageren
  WithlovefromS
  26/09/2014

  Leuke review! Ikzelf gebruik de concealer van de Hema en ben er wel tevreden over!
  Liefs, xxx
  WithlovefromS onlangs geplaatst…Herfstcollectie H&MMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.