Borsten en onzekerheid

Als vrouw zal onze boezem altijd een issue blijven. Ongemerkt zijn we toch wel heel vaak met ‘onze jongens’ bezig. Ook ik heb zo mijn onzekerheden met betrekking tot mijn borsten.

Dit kan over van alles gaan, denk aan oppervlakkige zaken als Kan dit decolleté? Komen mijn borsten wel mooi uit in dit truitje? Maar ook vragen als Zijn ze wel mooi genoeg? Zijn ze wel groot genoeg? Passen ze eigenlijk wel goed bij mijn lichaam? passeren de revue.

Twee functies

In de periode dat ik James kreeg, veranderde mijn kijk op borsten. Hoewel ik ze eerst altijd veel meer zag als iets wat een vrouw sexy maakt, zag ik toen ook in dat borsten een essentiële functie hebben, namelijk het voeden van mijn kind.

Naast moeder blijf ik echter ook vrouw en vriendin van en blijven borsten voor mij ook een verleidende functie houden die ik belangrijk vind.

spiegel

Ik ben opzich best tevreden over mijn boezem, maar ik moet wel toegeven dat ik soms twijfel over de grootte ervan. Niet dat ze per se te klein zijn, maar ik heb nu eenmaal een voorkeur voor vollere borsten. Ik vind het vrouwelijk, sexy en simpelweg fraai. En nee, dan heb ik het niet over cup Lola Ferrari maar gewoon borsten die vol en rond zijn.

Magere cup

Bij mij lijkt het heel wat met de juiste maximizer BH, maar in werkelijkheid valt dat toch allemaal iets tegen. Ik stond dan ook versteld toen ik bij mijn laatste meting op een 70D werd vastgesteld, want echt, zo op het oog zou je eerder aan een mager B’tje denken. Maar goed, dat is een ingewikkeld ander verhaal, feit blijft dat ik er best voor zou openstaan om wat meer volume toe te voegen aan mijn borsten, zodat ik die maximizers in het vervolg in de kast kan laten hangen. Mijn ‘op het oog magere cup B’ mag wat mij betreft een ‘volle cup B’ worden.

cover

En jawel, het gaat ook echt gebeuren…

Alleen niet in de vorm van een cosmetische ingreep.

BreastGro

De komende maanden ga ik het product BreastGro testen. Dit is een voedingssupplement met een 100% natuurlijke hopformule om de borsten steviger en uiteindelijk groter te maken. De capsules stimuleren als het ware het bestaande klierweefsel in de borsten met als resultaat na 3 maanden een behoorlijke versteviging van de borsten en na 6 maanden het effect van een borstvergroting (1 á 2 cupmaten). Daarna stap je over op een onderhoudsdosering van 1 tot 2 capsules per dag.

Maar hop zit ook in bier, kan ik dan niet gewoon een paar biertjes per dag wegtikken voor hetzelfde effect?‘ Helaas dames, om dezelfde hoeveelheid hop als in de capsules binnen te krijgen zou je 75 liter per dag moeten drinken. Dat gaat ‘em nie worden nie.

Hoe het werkt

De speciale hopcombinatie in BreastGro bevat een hoge concentratie aan isoflavonen. Dit zijn plantaardige hormonen die door het lichaam worden omgezet in oestrogeen, het vrouwelijke hormoon dat een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling van borsten. Onze cupmaat wordt bepaald door de hoeveelheid klierweefsel in de borsten. Vrouwen met kleinere borsten hebben dus simpelweg minder klierweefsel aangemaakt dan vrouwen met grotere borsten.

Borsten via unsplash

Borsten zullen helaas niet eeuwig stevig blijven. Met de jaren komt het afbraakproces van borstklierweefsel op gang, met als gevolg dat de borsten slapper worden en gaan hangen. Daarnaast hebben natuurlijk ook gewichtsschommelingen en zwangerschappen hun weerslag op de boezem. De speciale hopcombinatie in BreastGro verhoogt het oestrogeenniveau in het lichaam, zodat het klierweefsel in de borsten zich begint te ontwikkelen. Binnen drie maanden wordt de huid opgevuld en de borsten steviger en ronder gemaakt. Na zes tot acht maanden zal ook het volume van de borsten toenemen.

Schermafbeelding 2016-05-11 om 08.46.00

Belangrijk om te vermelden is dat de BreastGro capsules alleen effect hebben op bestaand klierweefsel. Dit betekent ook dat hoe meer klierweefsel je hebt, hoe voller je cup uiteindelijk kan worden. BreastGro is dan ook het meest geschikt voor vrouwen met een minimale B-cup, bij vrouwen met een zeer kleine cup zal het effect van BreastGro gering zijn.

Schermafbeelding 2016-05-10 om 21.27.43

Ik zal dus de komende maanden BreastGro capsules slikken en kijken wat de effecten bij mij zullen zijn. Over een paar maanden geef ik een update over de tot dan toe behaalde resultaten. Ik vind het best een beetje spannend maar aan de andere kant ook onwijs leuk dat ik op deze geheel natuurlijke manier een vollere boezem kan creëren.

Voor meer informatie, veelgestelde vragen en een kijkje bij het assortiment check www.breastgro.nl. Tevens verscheen er onlangs in Koffietijd een item over BreastGro waarin blogger Maaike meer vertelt over deze capsules en wat voor resultaten je ermee kunt behalen.

BreastGro is o.a. te koop bij De Tuinen. Voor 135 stuks betaal je €59,50 en voor 270 stuks betaal je €109,00.

Ben jij tevreden met je borsten? Heb je veranderingen gemerkt na de zwangerschap of door hormonale schommelingen?


Dit artikel is een samenwerking.

Dit vind je misschien ook leuk

32 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  16/05/2016

  Ik heb geen borsten. Ook nooit gehad. Alleen tijdens mijn zwangerschap en borstvoedingsperiode had ik borsten en o wat was ik er blij mee. Nu ben ik weer zo plat als een dubbeltje. Een cupmaat heb ik niet eens, want er is geen cup te ontdekken.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Ben ik zwanger?My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  16/05/2016

  Hmmm nou ik ben benieuwd. Misschien werkt t wel, je weet t nooit. Volgens mij ben ik van de categorie dubbel D en supervol naar theezakjes gegaan, door alle borstvoeding. Maar wat mij betreft was dat t waard hoor!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Onze moederfiets: Gazelle BloomMy Profile

 • Reageren
  Lindsay | lindsayvallen.nl
  16/05/2016

  Ik heb ooit een aanbetaling gedaan voor een borstvergroting, nadat ik door de huisarts ben doorverwezen omdat ik er psychisch zo ontzettend mee zat (kleine boezem op een lang lijf, mét flinke derrière). Ik vond het uit verhouding en de plastisch chirurg was dit met me eens. Toch annuleerde ik (je hebt na de betaling een wettelijke bedenktijd, althans destijds in het jaar 2000). Ik vond het ineens zo eng om in mijn lijf te snijden. Daarmee was de onzekerheid nog niet voorbij, maar inmiddels ben ik 32 en hartstikke blij met mijn borsten. Ik heb 75C en dat lijkt op mijn lijf (1m84) echt niet veel, plus mijn kont blijft mijn grootste ASSet 😉 Maar ik ben blij en zeker over m’n lijf, na al die jaren. Heb ook BreastGro gebruikt en merkte redelijk verschil in volume, maar geen wondermiddel. Moraal van mijn ervaring is dat ik eigenlijk door de jaren juist zekerder geworden ben, omdat ik ouder werd en daardoor meer zelfvertrouwen kreeg. Dat had ik denk ik niet gehad als ik door een chirurg was geholpen. Mijn borsten zijn na de borstvoeding en kolven gelukkig nog steeds fier en pront, juist omdat ze klein en stevig zijn. Ben benieuwd naar je ervaring met BreastGro!

  En Sanne, je bent een prachtig wijffie ook hè. Niet vergeten knappert!

  • Reageren
   La VieSagista
   16/05/2016

   Jeetje wat een verhaal Lindsay! Snap dat borstvergroting weer een hele stap verder is. Maar wat fijn dat je nu weer zeker bent, 75c is zeker een mooie cup. Toch ook wel fijn om te horen dat BreasyGro bij jou geholpen heeft. X

 • Reageren
  Kelly Caresse
  16/05/2016

  Ik ben ontzettend benieuwd naar je ervaringen dus ik wacht je review graag af. Ik kan me zelf niet voorstellen dat dit met tabletten kan lukken dus tof dat je ze gaat testen.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Persoonlijk: Mijn ervaringen met PuckababyMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  16/05/2016

  Oh ik denk dat ik je wel snap. Zelf zou ik ze niet chirurgisch willen laten vergroten maar ik wil ze gewoon weer wat steviger hebben. Ik heb een flinke cup maar wel theezakjes. En ze waren ooit mijn grote trots..
  Ben heel benieuwd naar je ervaring!
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn nieuwe visitekaartjes!My Profile

 • Reageren
  Josan
  16/05/2016

  Wederom zo’n product waar ik sceptisch over ben dus ook erg benieuwd naar jouw ervaringen met before en after foto’s. Stoer dat je je onzekerheid deelt. Het zou mij niet zijn opgevallen. Wat Lindsay zegt ik merk dat nu ik ouder word ik er anders tegenaan kijk. Vroeger was ik er ook onzekerder over maar als ik nu foto’s van die periode zie vraag ik me af waar ik toen over klaagde. Zolang ze niet voorbij mijn navel hangen zie ik af van plastische chirurgie.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Zenner SafarioMy Profile

 • Reageren
  Channa
  16/05/2016

  Ik ben heel benieuwd of het helpt, ben altijd heel sceptisch over dit soort producten, maar kan me goed voorstellen dat je het zou willen proberen.
  Channa onlangs geplaatst…Verbazing in de supermarktMy Profile

 • Reageren
  Beau
  16/05/2016

  Hier geen ervaring met breastgro maar wel met een chirurgische ingreep. Ik heb er heel lang overna gedacht en ben super blij dat ik het heb gedaan. Ik ben van een magere 70B cup naar een mooie volle 70D gegaan en het resultaat is echt heel erg mooi geworden! Ben benieuwd naar je ervaring met de capsules!

 • Reageren
  Eline
  16/05/2016

  Spannend, ben echt heel benieuwd of het werkt! Zo ja, count me in haha :-)!
  Eline onlangs geplaatst…Jennifer is 11 maanden!My Profile

 • Reageren
  Nicole
  16/05/2016

  Nou zal mij benieuwen! Maar het klinkt echt als totale onzin!
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom het moederschap doodeng isMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   16/05/2016

   Hi Nicole, jammer dat je denkt dat het totale onzin is. Dit is het namelijk zeer zeker niet. Er zijn talloze positieve ervaringsverhalen van dames die het ook gebruikt hebben. Ik houd jullie op de hoogte!

 • Reageren
  Tamara
  16/05/2016

  Ik heb hier een keer over gehoord inderdaad! Ik hoop voor je dat het helpt! En ik ben ook heel erg benieuwd want ik vrees voor mijn cup als ik ooit eens stop met borstvoeding haha
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom een kusje echt tegen pijn helpt!My Profile

 • Reageren
  Adinda
  16/05/2016

  Ben benieuwd of het echt werkt! Hier ook een 70D cup die in volheid tegenvalt. Sinds ik veel sport zit er wat minder vet op. Maar zolang het met een gewone bh nog wat lijkt heb ik niets te klagen, ik ben sowieso niet erg met mijn borsten of decolleté bezig, dat zegt misschien ook iets over de mate van tevredenheid ;). Succes!
  Adinda onlangs geplaatst…Tien wekenMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  16/05/2016

  Oeee ben heel benieuwd!!! Ga dit zeker even volgen, want misschien is het zeker wat voor mij! !
  Kelly onlangs geplaatst…Wel een kindje, maar niet getrouwdMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  16/05/2016

  Ik ben heel benieuwd en ik vind het knap dat je dit deelt omdat de meningen vast en zeker heel verschillend zullen zijn.

  Als ik afval dan lijkt het erop dat het vet eerst uit mijn bovenlichaam verdwijnt. Mijn gezicht, armen, buik en borsten zijn dan ook petite en smal. Ik zou mijn borsten graag voller willen hebben dit zou fijn zijn.

  Ik kijk uit naar jouw review, het resultaat dan wel in een oranje Baywatch badpak showen he 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #20My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  16/05/2016

  Ik ben echt heeeeeeel nieuwsgierig naar jouw bevindingen. Lijkt me ook behoorlijk spannend hier aan te beginnen. Ik vind jou sowieso prachtig hoor, met of zonder grote borstpartij.
  Mijn cupmaat is na de bevalling bijna een maat geslonken. Vind mijn borsten niet echt geweldig meer. Had eerst een D-cup, nu C. Maar ze zijn echt veel minder stevig. Laat maar even weten of dit wonderen verricht, dan begin ik er misschien ook wel aan!
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Keune Design voor een snelle haarstylingMy Profile

 • Reageren
  priscilla
  16/05/2016

  Ik ben echt reuze benieuwd naar je ervaring en of het werkelijk gaat helpen. Ik word onzeker van mijn boezem, ja de zwangerschap heeft ze veranderd.
  priscilla onlangs geplaatst…About last week #18. Mijn eerste Bobbi Brown aankoop, het Songfestival en stinkende broccoli.My Profile

 • Reageren
  Mandy
  16/05/2016

  Wat super knap dat je dit deelt Sanne! Deze tabletten maken mij ontzettend nieuwsgierig dus ik kijk uit naar je review! Ik vind je prachtig! Maar een ander kan dat altijd makkelijker zeggen hè. Ik ben redelijk tevreden geweest met mijn boezem, ik had altijd wel een grotere boezem, waar ik heel blij mee was. Echter ben ik de laatste jaren wat afgevallen maar dat is niet het grootste probleem. Sinds een half jaar ben ik overgegaan van pil naar een spiraaltje en wow, ik had niet verwacht dat dit zoveel zou veranderen aan mijn borsten. M’n borsten zijn echt minder stevig geworden en heel iets minder groot. Ik hoef nog geen andere bh’s te kopen gelukkig maar het voelt wel heel kut als je altijd tevreden bent geweest!

 • Reageren
  Jamaila
  16/05/2016

  vind het knap dat je hier zo open over bent, ben dan ook zeer benieuwd naar het resultaat! Voor hier is het niet nodig, zou eerder een borst verkleining willen ondergaan dan dat ik ze laat groeien haha ?
  Jamaila onlangs geplaatst…20 vragen over mezelf.My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  16/05/2016

  Net zoals veel mensen hier in d’r comments zeggen. Ik ben sceptisch maar heel benieuwd. Zou toch wat zijn als het werkt. Ik herken je gevoel, heb 70e maar dat zou je nooit zeggen als je me ziet. Steviger wil ik ze ook wel iets, niet groter. Ik vond m’n 75 F verschrikkelijk toen ik bv gaf
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Hoe vier je de eerste verjaardag van je spruit…onze hersenspinsels…My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  16/05/2016

  Hmmm.. ik ben heel heel heel benieuwd!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Allemaal herkenbaar voor een beautybloggerMy Profile

 • Reageren
  Marieke
  16/05/2016

  Zo op het eerste gezicht zou ik denken: wat een onzin. Toch ben ik wel heel benieuwd of het echt effect heeft. Ben benieuwd naar je ervaringen!

 • Reageren
  Marloes
  16/05/2016

  Ben erg benieuwd! Ik ben zelf echt niet tevreden met de grootte, maar misschien dat ze ooit nog gaan groeien.
  Marloes onlangs geplaatst…Beauty products from SpainMy Profile

 • Reageren
  Anna
  16/05/2016

  Ik heb in 2007, was toen 21, een borstvergroting gehad. Had 70AA (of eigenlijk vulde ik dat nog niet eens) en nu 70C/D. De laatste keer in de winkel werd mij 65D geadviseerd, maar die hebben zij niet. Nooit gezien ook. Ben er erg blij. Als iemand een borstvergroting zou overwegen zou ik zeggen denk er goed over na en laat het in een goede kliniek doen. Ook is het gevoel anders geworden, enerzijds minder en aan de andere kant juist gevoeliger. Lastig uit te leggen.

  Succes met BreastGro. Ben benieuwd naar je ervaring.

 • Reageren
  Martina
  16/05/2016

  Ik ben zo benieuwd! Mijn borsten hebben best een klap gekregen van de borstvoeding!
  Martina onlangs geplaatst…9 Mei 2016 – 9 Mei 2015, alles andersMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  17/05/2016

  Ik ben heel benieuwd of dit werkt! Succes!
  Annemijn onlangs geplaatst…Vloggen met mijn vriend: #2 Vakantie in Oostenrijk en knuffelen met Mozart!My Profile

 • Reageren
  Dani
  17/05/2016

  Ik geloof er niet zo in 🙂 maar ben benieuwd! In mijn onzekere tienerjaren ook veel over ingelezen en gehoopt dat zoiets zou werken. Maar misschien zoals je zelf al aangeeft heeft het alleen zin als je wel wát borsten hebt. Ik had 2 erwtjes. Op mijn 19e dus besloten om een borstvergroting te ondergaan en het is een van de beste beslissingen van mijn leven geweest. Nu, na 2 kindjes en met 32 jaar, heb ik nog steeds superstevige borsten die niet zijn gaan hangen maar echt wel soepel zijn. Overigens geen joekels, een stevige B dus.

 • Reageren
  Lotte
  17/05/2016

  Denk zeker dat dit werkt, maak me alleen meer zorgen over de veiligheid.. Van hormoonstimulantia is nog niet bekend wat het precies doet op de lange termijn (behalve dat het positief is voor je borsten). Er zal uiteraard gezegd worden dat het uiterst veilig is, daar twijfel ik in ieder geval niet aan 😉

 • Reageren
  Ineke
  27/05/2016

  Hier ben ik stevigheid en volume kwijt geraakt door de twee zwangerschappen. Ben benieuwd naar jouw resultaat.
  Ineke onlangs geplaatst…Waarom het leuk is moeder zijn van een kleuterMy Profile

 • Reageren
  angela | Great Body & Skin
  30/06/2016

  Ik geloof hier eerlijk gezegd niet zo in .. maar ben heel benieuwd naar je review! Wat houdt je trouwens tegen om protheses te nemen? Tegenwoordig is dit namelijk erg veilig en wordt het erg natuurlijk gedaan, mits je het bij de juiste chirurg laat doen. Een goede chirirg laat jou ook vaak niet bepalen welke maat je rijgt, maar diegene geeft jou wat bij jouw lichaam past, zodat je niet met een modelletje Barbie de deur uit gaat.
  angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Jacqui werd boeker van modellen: “leer van jezelf te houden”My Profile

 • Reageren
  Isa
  19/09/2018

  Heel benieuwd of het uiteindelijk heeft geholpen…. Of een illusie rijker…?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.