Borsten (en bh’s) na de zwangerschap

Het was twee maanden na mijn bevalling. Ik werd opgemeten in een pashokje. Vol verbazing riep de verkoopster “80D, hoe kom je daar nou bij?!”

Met het schaamrood op mijn kaken moest ik toegeven dat ik nog steeds de bh’s droeg die ik tijdens mijn zwangerschap ook aan had..

De “makkelijke weg”

Het vinden van de juiste bh is dan ook geen sinecure. Zelf ging ik altijd voor de ‘makkelijke’ weg. Kocht op het oog een exemplaar dat qua kleur bij mijn huid paste zonder al teveel tierlantijnen en dan was ik allang tevreden. Als die vervolgens niet helemaal geweldig zat, ach, dan maakte ik de bandjes wel wat strakker of deed ik de sluiting op een extra gaatje.

Helaas.. Na een tijdje was ik die bh dan toch weer zat omdat de pasvorm niet was wat ik eigenlijk nodig had. En dat resulteerde altijd weer in spijt. Spijt omdat ik er toch weer voor had gekozen om een random bh van het rekje te plukken zonder hem eerst te passen.

winkel bh's

Laten opmeten

Wat een verademing was het, toen ik me anderhalve maand na mijn bevalling eindelijk eens goed liet opmeten bij een van de winkels van Triumph. In plaats van mijn totaal verkeerde 80D bleek ik een 75B te hebben. Voor het eerst sinds lange tijd schafte ik een bh aan die goed zat. Niet te strak, niet te los, geen cups die maar voor de helft gevuld waren, geen rugband die er slapjes bijhing, gewoon een bh zoals ‘ie moet zitten.

Foute maat

Maar wat blijkt: met mij zijn er vele andere vrouwen die eigenlijk een foute maat dragen. Maar liefst 60% van de vrouwen heeft het bij het verkeerde eind. Zonde, want de juiste bh is zo ontzettend belangrijk, ik spreek inmiddels uit ervaring. Uit ditzelfde onderzoek (© Triumph Female Confidence Report) bleek ook dat vrouwen graag een oplossing wilden voor borsten die door de jaren heen veranderen. Borsten die volume en stevigheid verliezen bijvoorbeeld na een zwangerschap, door hormonale veranderingen of gewoonweg door het ouder worden.

Magic_Boost_MWHP_HWP_D1200

Magic Boost

Triumph introduceert in lijn met deze wensen een collectie gloednieuwe bh’s onder de naam Magic Boost. De Magic Boost lijn maakt het mogelijk dat jij The One kunt vinden, oftewel die ene perfecte bh die jou als gegoten zit. Daarbij hebben ze drie verschillende pasvormen, namelijk de Shape Up, de Push Up en de Lift Up. Deze bh’s bevatten allemaal de Magic Wire, een zeer comfortabele vervanging van de gewone beugel in een bh.

Even een korte opsomming wat de verschillende bh’s doen:

♦De Shape Up is perfect voor vrouwen met een wat vollere borst en maakt de vorm van de borsten mooi rond.
♦De Push Up creëert een mooie bolling van de borsten, oftewel een prachtig decolleté.
♦De Lift Up is geschikt voor vrouwen met wat kleinere borsten, een ideale uitkomst voor vrouwen die te maken hebben gehad met volumeverlies (bijvoorbeeld na het krijgen van kinderen).

Mijn eigen ervaring

Ik heb zelf de Push Up aangeschaft. Daartoe heb ik mij eerst opnieuw laten opmeten. Uit deze meting kwam dat ik op dit moment 70D heb. Ook wel logisch, want sinds mijn laatste meting ben ik ietsje afgevallen. En hee, omdat we hier vrouwen onder ons zijn wil ik jullie graag laten zien wat deze bh voor mijn boezem doet, ik ben er namelijk ontzettend over te spreken en een foto zegt nog altijd meer dan duizend woorden 😉

push up Collage

De Push Up variant lift mijn boezem op een natuurlijke manier zonder het too much te maken. Hij sluit perfect aan op mijn huid en het stukje kant in het midden geeft de bh nog net iets extra’s. De bh heeft een diepe neklijn en is dus perfect voor laag uitgesneden topjes en jurkjes. Het fijne vind ik ook dat de stof helemaal glad is en je dus geen ribbels krijgt wanneer je een strak shirtje draagt. Het decolleté is ook niet té in de zin dat je je borsten zo ongeveer op een presenteerblaadje aanbiedt, dit heb ik ook wel eens met een bh. Dan krijg ik echt van die ‘blobjes’ aan de bovenkant en dit ziet er heel onnatuurlijk uit. Integendeel, ik vind dat de rondingen die met deze variant gecreëerd worden juist heel subtiel blijven.

Triumph heeft werkelijk voor alle maten (jawel, ik heb zelfs 105H gezien), voor ieder type vrouw, iedere wens, iedere ronding, iedere borstvorm iets passends. En dat niet alleen, behalve dat de bh’s super comfortabel zitten vind ik ook dat ze stuk voor stuk klasse en elegantie uitstralen, hoe groot de maat ook is.

Ik zou nog wel honderuit kunnen praten over Triumph, maar ik wil graag eindigen met de allerbelangrijkste tip die ik kan meegeven en dat is laat je opmeten, ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik had dat zelf ook veel eerder moeten doen.

Op de site van Triumph kun je op je gemak alle collecties bekijken, mocht je nieuwsgierig zijn geworden dan zou ik dat zeker even doen. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Triumph.

Dit vind je misschien ook leuk

37 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  18/03/2016

  Stoere chica, gewoon in je bh op de foto! Wat een mooi exemplaar is dit, echt prachtig. Dat van dat laten opmeten… tja je hebt helemaal gelijk. Ik moet dat ook nodig weer doen. Mijn zwangerschapsbh’s zitten te ruim en bieden geen ondersteuning (draag ze nog wel, ze zitten zo fijn, zonder beugel) en mijn oude bh’s knellen juist. Ben alleen te lui er iets aan te doen, dus bedankt voor deze schop onder m’n kont. Grote kans dat ik even bij Triumphe ga kijken!
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: make-up van IsaDoraMy Profile

 • Reageren
  Channa
  18/03/2016

  Staat je goed hoor! En het opmeten is inderdaad van belang, hier ook een tijdje de verkeerde maat gedragen en wat zit het ineens fijn als je gewoon de juiste maat draag!
  Channa onlangs geplaatst…Trouwalbums van Webprint + WINACTIEMy Profile

  • Reageren
   Deandre
   16/11/2016

   Welcome back to the Age of Dinosaurs!If your Triops eggs were only hatched a few weeks ago, they need to be stored dry for a few months before attempting to hatch them. The hatching rate will keep going up for several months and then it in theory should not start declining for many years, some think as long as fifty. Freezing or reafegirrting may help, but in the case of T. cancriformis and T. longicaudata, it did not seem to matter when we tried it.

 • Reageren
  Tamara
  18/03/2016

  Ik ben ook zo iemand die altijd gewoon maar wat pakt. Om de een of andere reden pak ik altijd te klein waardoor ik mijn andere bh maar weer aandoe. Ik moet me dus ook maar eens laten opmeten!
  Tamara onlangs geplaatst…Wat heb je nou de hele dag gedaan? (En nog meer dingen die mannen zeggen)My Profile

 • Reageren
  Nicole
  18/03/2016

  Wat een mooie BH, staat je echt goed. Ik moet ook weer echt laten opmeten, sinds mijn zwangerschap weet ik het allemaal niet meer ook.
  Nicole onlangs geplaatst…Your Story – Kimberley verloor haar dochter (1)My Profile

 • Reageren
  Leonie
  18/03/2016

  Bh’s kopen, ik vind het vreselijk! Na mijn zwangerschap moet ik hoogst waarschijnlijk ook opnieuw meten.. Ben benieuwd hoe ze eruit komen te zien na zwanger zijn en borstvoeding (als dat mag lukken dan).
  Deze bh staat je in ieder geval prachtig!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamabakt: Gender Reveal Cupcakes!My Profile

 • Reageren
  Dorien
  18/03/2016

  Staat je goed! Mooi die lavendel kleur ook. Ik heb ook regelmatig BH struggles. De juiste BH kan zo veel meer voor je figuur doen!
  Dorien onlangs geplaatst…RECEPT: GEZONDE (MAAR SUPER LEKKERE!) LIONSMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   18/03/2016

   Ja die lavendelkleur is mooi he! Ik kwam er ook echt pas veel te laat achter wat een bh voor je figuur kan doen haha. Zo zonde eigenlijk!

 • Reageren
  Nesrin
  18/03/2016

  Ik vind het stoer dat je zo op de foto gaat! Mooie bh heb je daar op de foto.

  Helaas geef ik mijn boobies ook nooit de juiste zorg en aandacht en koop gewoon klakkeloos bh’s zonder de boel eerst op te meten.
  Nesrin onlangs geplaatst…Ik heb een nieuwe fruitdealerMy Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  18/03/2016

  Wauw staat je goed. Ik geef momenteel nog borstvoeding, maar volgens mij zijn die bh’s nu ook te groot. Binnenkort misschien ook maar weer eens laten opmeten!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…7 dingen die ze niet vertellen als je moeder wordtMy Profile

 • Reageren
  Maike
  18/03/2016

  Mooie bh hoor! Ik heb toevallig net een borstvergroting laten doen omdat het na 2 zwangerschappen toch echt dusdanig veranderd was dat ik niet meer lekker in mijn vel zat.
  Maike onlangs geplaatst…FotoshootsMy Profile

 • Reageren
  Bregje
  18/03/2016

  Mooi zeg! Goed dat je er aandacht aan besteedt. Ik word altijd gek van beha’s passen, een ramp vond ik het. Tot ik vorig jaar weer eens werd opgemeten en met twee goede exemplaren naar buiten liep. Binnenkort wordt het tijd om de voorjaarsmeting te doen en twee nieuwe exemplaren uit te zoeken!
  Bregje onlangs geplaatst…Onder het mes….My Profile

 • Reageren
  Maaike
  18/03/2016

  Moooi! Ik draag al bijna 8 maanden voedings BH’s. Heb 4 dezelfde, lekker saai. Kan niet wachten om straks m’n eigen voorgevormde BH’s weer aan te kunnen!

 • Reageren
  Kelly
  18/03/2016

  Grappig!! Ik denk dat het vorige maand was dat ik me liet opmeten en ook ik liep al maanden met te kleine of te grote bh’s rond. Nu een goed zittend exemplaar, maar deze zijn ook echt heel mooi!!
  Kelly onlangs geplaatst…Wat ik mijn dochter wil meegeven..My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   18/03/2016

   Veel mensen dragen inderdaad een verkeerde maat, goed dat je je hebt laten opmeten!

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  18/03/2016

  Oh wauw, die bh staat je echt prachtig. Het is ook zo’n lieflijk kleurtje! Nu wil ik ook gelijk zo’n Triumph bh, haha. Online bestellen vind ik altijd wat tricky, maar verkoopt Livera ze ook bijvoorbeeld?
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…New in | Michael Kors Crossbody Bedford tasMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   18/03/2016

   Hi Liset, Livera verkoopt inderdaad ook Triumph!

 • Reageren
  Sharon
  18/03/2016

  Goed dat je hier aandacht aan besteed Sanne! Ik werk bij Livera en hoor vaker dat vrouwen niet goed weten wat hun bh-maat is. Vraag daarom inderdaad altijd eventjes hulp in een winkel! Wij verkopen inderdaad ook Triumph, maar niet in dit leuke kleurtje, jammer! Het staat je namelijk erg mooi!

 • Reageren
  Josan
  18/03/2016

  Nu nog een mooie voedingbh en ik ben fan. Overigens opmeten vind ik altijd rampzalig ik ben nogal klein en smal. En dan komen ze met die centimeter uit op amper iets. Dus trekken ze een minuscuul behaatje uit de rekken doe ik dan moet gaan passen. En die past (hé wat raar nou) nooit. Echt elke keer… Trauma”s heb ik er van.
  Josan onlangs geplaatst…Mischka Aoki Spring Summer 2016My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  18/03/2016

  Stoer hoor, maar wat zijn het een mooie foto’s geworden. Opmeten is inderdaad mega belangrijk. Volgens mij lopen er nog zoveel vrouwen in Nederland rond in de verkeerde maat BH. Mooi artikel! X
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…MUA Velvet Lip LacquerMy Profile

 • Reageren
  Elise Joanne
  18/03/2016

  Super leuk artikel Sanne! En mooie foto van jou vrouw, takke.. <3
  Elise Joanne onlangs geplaatst…Van Cup A naar Cup C – Let’s talk Boobies! – Mijn Veranderend LijfMy Profile

 • Reageren
  Manon
  18/03/2016

  Die lavendelkleurige bh is echt supermooi! Voor mij klinkt de Lift Up wel goed. Ik wacht even tot ik klaar ben met afvallen en dan ga ik ook weer eens langs de BH winkel. Ik heb me een tijdje terug laten opmeten maar merk dat ik nu weer een andere maat nodig heb omdat ik NATUURLIJK bij m’n borsten afval 🙁
  Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #11 – Wispelturig?My Profile

 • Reageren
  Marjon
  18/03/2016

  Wat zijn die BH’s fijn he? Het zijn echt mijn favorieten. Leuke foto’s trouwens ook van jou :). Liefs Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…What We Wear #3: tijgerprint sneakersMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  18/03/2016

  Oooow ellende hier ook. Ik weet zo niet welke maat ik heb en ik heb geen bh die lekker zit. Mijn borsten zijn niet mega veranderd maar wel iets anders na de zwangerschap.
  Ik ga ook maar eens snel naar de thriumph. Ik vind vooral de lila kleur mooi.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Kleine spruit, heb je mijn ogen?My Profile

 • Reageren
  Maartje
  18/03/2016

  Ik kies ook meestal de makkelijke weg.. Ik heb eigenlijk 70C (en dan nog op het strakst) maar kies uit gemak meestal voor 75B (70 of 65 is meestal alleen in cup A of B verkrijgbaar) met gevolg dat net als je beschrijft je de BH snel beu bent en niet goed zit. Ik zou ze toch weer eens moeten laten meten, want je blijft natuurlijk niet op dezelfde maat

 • Reageren
  Lifesabout
  18/03/2016

  Hele mooie bh’s! Voor de zwangerschap was ik al vrij rijkelijk bedeeld, na de zwangerschap eigenlijk nog steeds. Omdat ik kort borstvoeding kon geven zijn ze niet veel veranderd, ze hangen niet meer dan daarvoor en zijn ook geen echte theezakjes geworden. ik heb wek een gekke maat, 75 dd waardoor ik hele dure bh’s moet kopen. Ben per bh zo rond de zeventig euro kwijt. Maar ja, alles voor mijn lieve boezemvrinden.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wat onverwachts verlies met het vertrouwen in het leven doet.My Profile

 • Reageren
  Nina
  18/03/2016

  Mooie bh! En tof dat je het laat zien, dan hebben we gelijk een idee hoe het staat. Ik liet mijn maat voor mijn zwangerschap al opmeten en won advies in over de juiste pasvorm. Want inderdaad, het is een duur grapje om elke keer de “verkeerde” bh te kopen en het levert frustraties op. En goed dat je even wachtte met nieuwe kopen na je zwangerschap. Ik ben zelf vier weken geleden bevallen (geef nu flesvoeding) en wacht nog op “de definitieve maat/vorm”.
  Nina onlangs geplaatst…Mijn bevalling: herstellenMy Profile

 • Reageren
  Mandy
  18/03/2016

  Wauw knap van je Sanne. De bh ziet er prachtig uit en staat je erg goed. Ik laat mij regelmatig opmeten wat veel frustratie oplevert haha. Ik ben wat afgevallen dus ook daar natuurlijk! De bh’s van Triumph heb ik nog nooit gedragen maar het lijkt mij zeker de moeite waard om er eens naar te kijken! Thnx voor je review!

 • Reageren
  priscilla
  18/03/2016

  BH’s kopen is momenteel echt niet mijn ding en ik moet toegeven dat ik echt een stuk onzekerder ben geworden na mijn zwagerschap. Ze zijn niet perse groter, maar wel wat slapper haha. Ik vind deze BH je heel mooi staan.
  priscilla onlangs geplaatst…Ziaja goat’s milk bodylotion & manuka tree purifying night creamMy Profile

 • Reageren
  E
  18/03/2016

  Ik heb ook een hele lange tijd de verkeerde bh te dragen . Ik dacht dat ik 90C had maar bleek een 85E/F te zijn. Wat een verademing was dat ! Mooie bh draag je trouwens. Elegant ook.

 • Reageren
  Diantha
  18/03/2016

  Wat bizar dat zoveel vrouwen de verkeerde maat dragen, ik ben in shock! Er is niets wat zoveel voor je figuur doet als een goedzittende bh!

  Ik vind deze echt prachtig en had ‘m zo gekocht, maar voorlopig geef ik nog borstvoeding en ben ik veroordeeld tot niet heel erg mooie (maar wel goed passende :P) borstvoedingsbh’s.
  Diantha onlangs geplaatst…Zwangerschapsblog!My Profile

 • Reageren
  Jessica
  19/03/2016

  Ik denk dat ik een klein foutje heb gevonden. Ik wil niet vervelend zijn echt niet, maar bij laten opmeten staat 75B en later bij eigen ervaring staakt er 70D. Moet de B dan niet een D zijn? (Dat van de 70 snap ik want je bent afgevallen vertel je)
  En de verkeerde maat ik heb daar ook al zoveel ervaring mee (ik ben nu 16) als je dan de goede vindt voelt het zo fijn. Fijn dat je ons je ervaring deelt over de verkeerde bh. Paars staat je goed.

  • Reageren
   La VieSagista
   19/03/2016

   Klopt ik heb mij dus twee keer laten opmeten. Voor de zwangerschap had ik een 75B en na de zwangerschap bij mijn tweede meting een 70D. Denk dat je niet goed gelezen hebt 🙂 Maar dank voor je comment! Dat lila is inderdaad leuk he.

   • Reageren
    Jessica
    19/03/2016

    A okay dan sorry dat ik het niet helemaal goed heb geleden. Je blog is echt heel leuk en interessant ik ben je gelijk gaan volgen.

    • Reageren
     La VieSagista
     19/03/2016

     Haha geeft niet kan gebeuren! Leuk dat je me volgt!

 • Reageren
  Cassandra
  21/03/2016

  Wat ben je stoer dat je zo op de foto online gaat! Heel goed dat je hier aandacht aan besteedt, ik blijf altijd een beetje hangen aan de sample sale van Hunkemöller die hier jaarlijks in Twente is, bh’s voor €3,- enzo… Maar daar kun je dus niet passen en dan graai ik altijd maar dezelfde maat mee haha
  Cassandra onlangs geplaatst…Ambities en kinderopvang combineren, Judith doet het zoMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  03/05/2016

  Ik heb precies dezelfde BH en ik ben er net zo over te spreken als jij! Opmeten is inderdaad heel belangrijk.. Leuk artikel, leuk geschreven! xxx Marjon
  Marjon onlangs geplaatst…Top 5 spring fashion itemsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.